Medimagazin logo

Prim kesintileri emekli aylıklarına yansıtılmayan hekimler ne yapmalı?

Prim kesintileri emekli aylıklarına yansıtılmayan hekimler SGK'ye başvurarak hak kaybını giderebiliyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Prim kesintileri emekli aylıklarına yansıtılmayan hekimler ne yapmalı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- İzmir Hekimgüçbirliği tarafından yapılan açıklamaya göre; emekli hekimlerin emekli aylıklarına yansıtılmayan prim kesintilerinden doğan hak kayıpları SGK'ya başvurularak giderilebiliyor.

İzmir Hekimgüçbirliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler kaydedildi: 

"2010 yılında yapılan bir düzenlemeyle 5510 sayılı kanunun ek 3. Maddesi uyarınca kamudan emekli meslektaşlarımızın emekli aylıklarında Sabit Döner Sermaye Ek Ödemleri’nden yapılan prim kesintilerinden kaynaklanan artışlar sağlanmıştır.  Söz konusu aylık artışları bu kapsamdaki hizmet süresiyle doğru orantılı olarak değişkenlik göstermektedir.

Meslektaşlarımızın bizlere ilettiğinden öğrendiğimize göre prim kesintilerinin emekli aylıklarına yansıtılmadığı anlaşılmaktadır.Bu durumdaki kimi meslektaşlarımızın SGK’ye başvurarak söz konusu hak kaybını giderttikleri de anlaşılmıştır.

2010 yılından sonra bu kapsamda çalışıp da emekli olan meslektaşlarımızın ekteki dilekçe örneğini SGK’ye iletmelerinin hak kayıplarının  giderilmesinde yararlı olacağı düşüncesindeyiz.

Dilekçe örneğini aşağıdaki bağlantıdan indirip ıslak imzalı olarak; SOSYAL GÜVENLİK KURUMU EMEKLİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI MİTHATPAŞA CADDESİ NO : 7 SIHHiYE-ANKARA adresine İADELİ-TAAHHÜTLÜ olarak göndermenizi ve başvurunuza verilecek yanıtı izlemenizi tavsiye ederiz. "

Dilekçe örneği için tıklayınız 

emekli hekim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir