Medimagazin logo

Prof. Dr. Murat Biçer yaptığı ameliyatla 'dünya tıp literatürü'ne girdi

Prof. Dr. Biçer'in gerçekleştirdiği normal seviyenin 5 katı büyüklüğe ulaşan asendan aort anevrizması ameliyatı, dünyada ilk olma özelliği taşıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Prof. Dr. Murat Biçer yaptığı ameliyatla 'dünya tıp literatürü'ne girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA- Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Biçer tıp literatürüne giren bir ameliyata imza attı.

Normal erişkin bireylerde 2.5-3 cm genişliğinde olan kalpten çıkan aort damarı, bir hastada 14 cm genişliğe ulaştı. Gittiği hastanelerde 5.5 cm üzerindeki ameliyatların riskli olduğunu öğrenen hasta soluğu Dr. Biçer’in yanında aldı.

Nefes darlığı, öksürük, yutma güçlüğü, yüzde ve boyun bölgesinde ödem, jugular venöz dolgunluk ve kollateral venöz dolaşım bulguları olan hastada, superior vena kava sendromu denilen klinik durum da meydana geldi.

Ayrıca hastanın oldukça yüksek aort rüptürü riski nedeniyle hayati tehlikesi de bulunuyordu.

Hastasını ameliyata alan Prof. Dr. Biçer normal seviyesinin neredeyse 5 katı büyüyen aort damarını başarılı şekilde ameliyat etti.

Detayları ''Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery'' dergisinde yer alan ameliyattan sonra literatürde böylesi büyüklüğe ulaşan asendan aort anevrizması olmadığı için ameliyat şimdiye kadar dünya tıp literatüründe bildirilen en büyük genişlikteki asendan aort anevrizması olma özelliği taşıyor

asendan aort anevrizması
prof. dr. murat bicer
tip literaturu
aort damari
Yorum (3)
mutafa necati doğan
Benim ameliyatımı da gerçekleştiren murat hocaya sevgilerimi sunar daha başarılı işlere imza atmasını dilerim
12
Cevapla
Yasemin bozat
Hocam meraba aydından yazıyorum benim toplar damarlarım tıkalı bacakta fakat hiç birşey yapamadılar 350 tane innohep iğne vuruldum şimdide xeralto 15 mg kullanıyorum bacaklarımda renk değişmeler basladı ağrılar çok 4 yıldır çekiyorum sosyal medyada betül akçanal hocam paylaşmış yazmak istedim dönerseniz çok sevinirim
2
Cevapla
İsmet TOP
Amiloidoz hastalığına da çözüm bulacak bir hocamız çıksa da Annemizi bu lanet hastalıktan kurtarabilsek. Çaresizlik içinde bekliyoruz.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir