Medimagazin logo

'Prophylactic Surgery' kitabı Springer Nature yayınları arasında çıktı

Prof. Dr. Osman Nuri Dilek’in Projesini hazırladığı ve Editörlüğünü yaptığı kitap Springer Nature kitapları arasında Nisan ayında yayımlandı.
'Prophylactic Surgery' kitabı Springer Nature yayınları arasında çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek’in Projesini hazırladığı ve Editörlüğünü yaptığı kitap Springer Nature kitapları arasında Nisan ayında yayımlandı.

Projenin gerçekleşmesine 10 ülkeden, 32 farklı kurumdan 69 yazar katkıda bulunmuştur.

ABD New York’dan Prof Rıfat Latifi ve Avusturya Graz’dan Prof Selman Uranues hocaların da Co-Editör olarak katkı sağladıkları kitap 42 bölümden oluşmaktadır. Kitap profilaktik cerrahi konusundaki ilk referans kitap olarak literatüre kazandırılmıştır.

Colorado Üniversitesi, Denver/USA’dan Travma Dergisi Editörü Prof Ernest E Moore sunuş yazısını hazırlanmıştır.

Kitapta genel cerrahi alt disiplinlerinde yapılan profilaktik cerrahi girişimlerin yanında, ortopedi, beyin cerrahi, radyoloji, göğüs cerrahi, üroloji ve cerrahi diğer branşlardaki profilaktik uygulamalara da yer verilmiştir.

Kitapta profilaktik cerrahinin medyatik ve psikolojik etkileri yanında hukuki ve etik yönlerini de içeren bölümler vardır.

Gelecekte profilaktik cerrahinin daha fazla önem kazanacağı başta genetik geçişli hastalıklar olmak üzere, erken dönemde ciddi komplikasyonları önlemek amacıyla daha fazla profilaktik işlem yapılacağı düşünülmektedir. Profilaktik amaçlı laparoskopik,  endoskopik ve girişimsel işlemlerin daha fazla önem kazanacağı ifade edilmektedir.

Kitabın içeriğine  ulaşılabilecek Link:   https://www.springer.com/gp/book/9783030668525

prophylactic surgery
prof. dr. osman nuri dilek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir