Medimagazin logo

Roche, daha güçlü bir sağlık ekosistemi için dönüşümü sürdürüyor

Roche faaliyette olduğu 125 yıldır, ihtiyaçlara odaklanarak değişimleri gözlemlemeyi, yeniden keşfetmeyi ve hizmet verdiği toplumlar için fayda sağlamayı kendisine ilke edinerek ‘yarının ihtiyaçlarına bugünden çözüm bulabilmek üzere’ çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Roche, daha güçlü bir sağlık ekosistemi için dönüşümü sürdürüyor
Roche İlaç Türkiye Pazarlama ve Müşteri Etkileşimi Lideri Umut Bal
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özellikle yaşanan pandemiyle birlikte geleceğin verimli, sürdürülebilir ve dayanıklı sağlık sistemlerinin oluşturulmasının kritik önemi daha da iyi anlaşıldı. Bu çalışmalarda etkili ve öncü bir paydaş olmayı temel bir sorumluluk olarak gören Roche, hastalara ve toplumlara en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğini sürekli olarak değerlendiriyor ve bu yönde kendisini geliştirmek için de aralıksız şekilde çalışıyor.

Roche’un bu hedefle oluşturduğu yeni iş modeli ve bu modelin sisteme olan katkısını Roche İlaç Türkiye Pazarlama ve Müşteri Etkileşimi Lideri Umut Bal anlattı.

Bu yeni çalışma modelinin oluşturulmasının amacı nedir? Bize biraz bundan bahseder misiniz?

2030 vizyonumuz ışığında yaklaşık 3 yıldır, sağlık ekosistemine daha fazla yenilikçi çözüm ile hizmet sağlamak ve bunu sürdürülebilir bir maliyetle sunmak için bazı dönüşüm adımları atıyoruz. Roche olarak doğru hastanın doğru tedaviye zamanında erişiminin, kişiye özel tedavilerin ve bu amaca hizmet eden yenilikçi ödeme modellerinin, sağlık sistemi üzerindeki maliyet yükünü azaltma yolunda önemli araçlar olduğunu düşünüyoruz. Dönüşüm yolculuğumuz da, bu gerçekten yola çıkarak Roche’un global olarak belirlediği “2 kat tıbbi gelişme sunabilmek” vizyonu doğrultusunda, yeni yaklaşımlar ve iş yapış şekillerine ihtiyaç duymasıyla başladı.

Bu iddialı vizyonumuz kapsamında da, Roche İlaç Türkiye olarak müşterilerimiz, paydaşlarımız ve hastaların değişen ihtiyaçlarına daha verimli bir şekilde cevap verirken; sağlığın geleceğini de birlikte şekillendirmek için son iki yılda alışılagelmiş çalışma modellerinin dışına çıktık ve farklı iş modelleri geliştirdik. Böylece şirket yapımızı, tüm sağlık ekosistemi için çok daha değer odaklı bir hale getirdiğimize inanıyoruz.

Geleceğin ‘verimli ve sürdürülebilir sağlık sistemlerini’ oluşturmak ve tıbbi ilerlemelerin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ise, hastalara ve topluma karşı en temel sorumluluğumuz. 10 yıllık hedeflerimizde gerçekleştirmeyi de taahhüt ettiğimiz gibi; doğru kaynakları kullanarak sağlayacağımız yenilikçi çözüm ve hizmetlerimizi hastalarla buluşturacağımız yeni bir dönemdeyiz. Bu benzersiz dönemde verdiğimiz sözü yerine getirebilmemiz, hızlı bir şekilde adapte olmamızı sağlayacak bir dönüşümü gerektiriyor.  Uygulamaya başladığımız yeni çalışma modelimizle bu cesur vizyonu gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.

Bu yeni iş modelinin ekosisteme tam olarak nasıl bir katkı sağlamasını bekliyorsunuz

Değişen çalışma modelimizde, tüm terapötik alanlarımız için oluşturulan ‘yeni roller’ ve ‘etki odaklı takımlar’ ile iletişim sağladığımız, temas halinde olduğumuz tüm paydaşlarımıza daha yalın ve hızlı bir çalışma yöntemi sunmayı hedefliyoruz. Organizasyonumuzun tüm yapısını da bu rolleri destekleyecek biçimde şekillendirdik.

Bundan böyle, sağlık ekosisteminden gelecek tüm ihtiyaç ve talepleri, ilgili bölgedeki tam yetkiye sahip ‘Birincil İletişim Kişisi (PPOC-Primary Point of Contact)’ yapılanmasının verdiği güçle, Roche’un global uzmanlık ağını çok daha etkin kullanarak ele alacağız ve buna göre de daha verimli çözümler üreteceğiz.

Bu kapsamda, sağlık ekosisteminde, bilimsel ve teknolojik evrimde meydana gelen değişiklikler doğrultusunda, sağlık sisteminin gerçek bir bilimsel müttefiki olmak için ilaç şirketlerinin sadece terapi sağlayıcıları olarak görülen geleneksel rolünü de aşmak istiyoruz.

Birincil İletişim Kişisi (PPOC-Primary Point of Contact) dediğiniz yeni iş tanımı ve bunun tüm ekosisteme sağlayacağı fonksiyonel faydayı anlatabilir misiniz?

Bu yeni görev tanımı ile, Ürün Tanıtım Uzmanlığı, Bölge Müdürlüğü, Satış Müdürlüğü, Biyomarker Uzmanlığı ve Bölgesel Medikal Müdürlüğü rolleri birleştirilerek daha da geliştirildi. ‘Tek ve tam yetkili kişiler’ olarak görev yapacak olan bu çalışma arkadaşlarımız; Roche’un hasta odaklı yaklaşımıyla uyumlu olarak, kendi içimizdeki hiyerarşinin azaltılmasıyla birlikte sağlık sistemi içerisindeki tüm paydaşlarımız için daha hızlı ve etkin hizmet sağlamak üzere çalışacaklar. Bu yeni düzenleme ile temel amacımız, hastalara, iş ortaklarımıza ve onların ilgili ihtiyaçlarına en yakın noktada en hızlı şekilde inisiyatif alabilmek ve problemi birlikte çözebilmek.

Türkiye sağlık sistemini ve işleyişini düşündüğünüzde yeni pozisyonlar sizce ihtiyacı karşılıyor mu?

Bu planı yaparken, ihtiyacı ve etkiyi ön planda tutan yeni bir etkileşim modeli tasarlamayı amaçladık. Yeni organizasyonumuzu şekillendirirken sadece bugünün değil; yakın geleceğin sağlık sistemi ihtiyaçlarını da düşündük ve bu ihtiyaçlara odaklanabilecek roller oluşturduk.

Sağlık paydaşlarımız arasında teknoloji şirketleri ya da girişimcileri bu sürece dahil etmemizin arkasında da bu neden var aslında. Şu an çizilen yol haritasında geride bırakacağımız bir alan görünmüyor. Aksine, ihtiyaçları daha hızlı görerek bu ihtiyaçlara azami hızda yanıt verebileceğimiz, etki odaklı takımlar haline geliyoruz. Bu modelin de sektöre öncülük edeceğine inanıyoruz.

Ekosistemi şekillendirirken üstlendiğiniz rol sizce nerede başlayıp nerede bitiyor

Hastaların ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını daha yakından ve hızlı bir şekilde cevaplamak, sorunları onlarla kalıcı olarak çözebilmek için köklü değişiklikleri birlikte hayata geçirmek temel hedefimiz. Ekosistemde kurduğumuz iş birlikleri, henüz karşılanamamış mevcut ihtiyaçların da fark edilmesini sağlayacak. İhtiyaç halinde, Roche’un küresel iletişim ağının gücünden yararlanan ve dünyanın her yerinden uzmanlarla birlikte çalışma fırsatı sunan bu değişim sayesinde, büyük bir fark yaratmayı amaçlıyoruz. Bu ekosistemin bir oyuncusu olarak bizim rolümüz sistem içerisinde ihtiyacın olduğu yerde başlıyor ve her zaman daha iyisine ulaşmak amacıyla da sürüyor.

Gelecek dönem için sistemsel anlamda nasıl yenilikler bekliyorsunuz?

Müşterilerimize, hastalara ve topluma kattığımız değeri en iyi şekilde gerçekleştirmek adına sarf ettiğimiz çabalarımız devam edecek. İçerisinde bulunduğu koşulların her zaman ötesine geçmeye alışkın bir kurum olarak ise değişimlerin özveri gerektirdiğini ve zaman zaman zorlayıcı olabileceğini de biliyoruz. Ancak, aynı zamanda bu değişimin, ekosistemi daha etkili şekilde desteklemek adına süreceğine ve tüm sağlık paydaşlarının bu iş modeliyle sağlanan katkıya şahit olması ve değerli destekleriyle artan bir başarı ivmesi sergileyeceğine de inanıyoruz.

İnsanların en değerli varlığı olan sağlıklarını korumayı kendine ilke edinmiş ve tüm kaynaklarını da buna adamış bir şirket olarak; bu yolda üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz.

 

M-TR-00001621 

roche
ilaç
umut bal
tıbbi gelişme
roche i̇laç türkiye
Yorum (1)
Bunyamin işsever
Sevgili Umut çok beğendim. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir