Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: Yıpranma payı Meclise geliyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanları için yıpranma payı konusunun önümüzdeki günlerde Meclis'e geleceğini söyledi. CNN Türk'ün canlı yayınında konuşan Bakan Ahmet Demircan, yıpranma payına dair detayların daha sonra açıklanacağını fakat düzenlemede yıpranma payının olacağını söyledi
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: Yıpranma payı Meclise geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İşte Ahmet Demircan'ın açıklamalarından satır başları : 
 

ACİLLERDEKİ YOĞUNLUK AZALACAK
"Acilllerde büyük yoğunluk var. Türkiye genelinde değerlendirdiğimizde 60-65 hastanemiz yoğunlukla karşı karşıya kalıyor. Günlük 8 saate dayanan hizmet anlayışı ihtiyaçları karşılamaya yetersiz kalıyor. Acile başvuran hastalarımızın yüzde 70'i ertesi gün polikliniğe gelebilecek durumda. Ama vatandaşımız acile gelmişse buna hekim karar vermeli. Yüzde 30 'u gerçek acil, geri kalanı acil olmayabilir. Bizim yüzde 70'i de değerlendirerek tedavisini yapmamız gerek. Acillerdeki hekim bekleme süresini düşürdük. Esas kalıcı çözüm aile hekimliğini etkin hale getirip, birinci basamakta çözülebilecek sorunları çözmektir. Aile hekimlerimizi vatandaşımızla etkin bir biçimde buluşturacak çalışma yapıyoruz. Bunun için Türkiye'de pilot il çalışmaları yapacağız. 


HEKİMLERE YÖNELİK İLK ÖZEL TV KANALINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


SAĞLIKÇILARA YIPRANMA PAYI MÜJDESİ
Yasa paketi hazır. Bakanlar Kurulu'ndaki sunumunu yaptık. Bir paket olarak önümüzdeki günlere sunulacak. Son şekli Meclis'te görülecek. Şu kadarını söyleyeyim yıpranma payı yer alacak. Detayları çalışmalar tamamlandıktan sonra anlatacağız. Sağlık çalışanlarımız çok önemli, sağlık yıpranma açısından etkili bir çalışma alanı çünkü 24 saat çalışılan bir alan."

yıpranma payı
tbmm
sağlık bakanı
Yorum (62)
mecburi
Müjde MANYAĞI olduk.14 Mart'a yetişecek olan ek ödemelerin emekliliğe yansıması, emekli hekim maaşları vb.diğer düzenlemelere ne oldu peki? Müjde bekleyen Sağlık-Sen'e haber verin... Birileri müjde beklerken İngiltere'de meslektaşlar ne yapıyor bir bakın.Sizce fark ne?
183
Cevapla
mserdar
Kendinizi bu kadar yıpratmayın sayın bakan.asıl yıpranma payı size lazım.daha 16 yıldır hükümettesiniz.acele etmeyin.her şey birdenbire olmaz zaman lazım.
175
Cevapla
dr
:)))))))))))))))))))))))))
29
Cevapla
ufuk engin
Şimdi yıpranma diyor sadece diğer asıl önemli olanlar ortada yok..burdan şu anlaşıyor; Özlük haklarında, asıl maaşda, emekli hekim ve diğer sağlık çalışanlarının maaşlarında ve ek gösterge artışıyla ilgili ve sağlıkta şiddete karşı önlemler konusunda hiçbir şey yapmayacaklar demek bu..Yıpranma payında detaylar dediği de güya 90 gün olacak ama izinler haftasonlarını vs düşürüp kuşa çevirecekler emin olunuz ve adı da biz yaptık olacak, medyada da bunu kullanacaklar..Zaten sağlık-sen dahil sadece yıpranma üzerinde konuları çevirmesi de boşuna değil..Asıl düzenleme gereken alanları gözlerden kaçırma manevrası bunların hepsi..Bu bir kuşa bak kuşa hikayesi..Ama biz daha meclise gelişi,komisyonlarda görüşülmesi derken 2020 yılını buluruz zaten..Sağlıkçılar bir arada ve mücadele etmeden bunların kılı kıpırdamaz..En çok korktukları şeyse oy yitirme korkuları bunların..Elimizdeki gücü bilelim..
142
Cevapla
ats2
geliyor..gelmek üzere..:))
41
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir