Medimagazin logo

Sağlık Bakanından performans açıklaması: ‘Yeni bir yaklaşımdan bahsediyoruz’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İl Sağlık Müdürleri Değerlendirme toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sağlık Bakanı Koca performans sisteminde değişlikleri işaret ederek “pozitif ve negatif performans olarak yansıdığı bir yeni yaklaşımdan bahsediyoruz” dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanından performans açıklaması: ‘Yeni bir yaklaşımdan bahsediyoruz’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca SAğlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde İl Sağlık Müdürleri Değerlendirme Toplantısı sonrası basın mensuplarının soruları yanıtladı. Koca performans sisteminde yeni bir yaklaşımın olacağını ve çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Pozitif ve negatif performans olarak yansıdığı yeni bir yaklaşım

Eskişehir’de tıp fakültesi öğrencileri ile söyleşisinde “performanstan biraz daha farklı kriterler devrede olacak” açıklamasını takiben performans sistemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanı Koca “ Performansla ilgili bir uygulamamız var. Yıllardan beri devam eden, sağlık sistemimizin de önemli bir unsuru olarak devam eden. Performans sistemini yeni dönemde özellikle hasta memnuniyeti odaklı ve daha çok yapılan müdahalenin niteliğini de göz önüne alan, özellikli işlemlerin daha önemsendiği, kullanılan malzeme, ilaç ve istenen tetkik dahil olmak üzere pozitif ve negatif performans olarak yansıdığı bir yeni yaklaşımdan bahsediyoruz” dedi.

Konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Sağlık Bakanı Koca taraflarla görüşmelerin sürdüğünü ve daha net bir noktaya gelindiğinde açıklama yapılacağını kaydetti. Sağlık Bakanı Koca yeni performans yaklaşımının israfı da önleyen bir yaklaşım olacağının altını çizdi.  

Kızamık salgını

Kızamık salgınında son yıl önemli artışlar olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Koca “Avrupa’da, Kuzey Amerika’da ve Asya’da bu artışları daha yoğun olarak gördük. Bölgemizde bu salgının varlığı sebebiyle de yakından takip ediyoruz.” dedi. Türkiye’de kızamık salgınında Avrupa’ya kıyasla yüzde 1’in altında artış olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Koca çevre ülkelerde kızamık vakalarının arttığını belirterek Gürcistan’a kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı gönderildiğini ifade etti. Türkiye’de kızamık salgınında ciddi bir etkilenme yaşanmadığını belirten Koca “aşılarını yaptırmamış çocuklarımız varsa hassasiyetle ve özellikle yaptırmalarını önemsiyoruz” dedi.

Bakan Koca açıklamaların Bilkent Şehir Hastanesinin de 14 Mart Tıp Bayramında açıklanacağının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında duyurulduğunu hatırlatarak “yeni dönemde şehir hastanelerini bulundukları bölgenin son noktada hizmet veren birer sağlık üssü olarak markalaştırmak istiyoruz” dedi.

 

 

sağlık bakanı
fahrettin koca
performans
Yorum (23)
heisenberg
populizmi ,sekonder kazançları bırakıp birkez olsun ahlaklı olup doğru yolda yürüyün.Doğru ve ahlaklı olmak bu kadar kötü mü? sonuçta hepimiz eninde sonunda geberecez.Sonsuza dek zevk ihtiras açgözlülük fırsatçılık içinde yaşayabileceğinizi mi sanıyorsunuz.
31
Cevapla
a.a
Sorunun bir performans sorunu olmadığı ortada...örneğin 10 bin tl performans alan bi cerrah riskli vakaları yapacak mı ??hayır yine riski düşük vakaları yapacak...çünkü karşılığında 1 trilyon tazminat olan bi işi elbette yapmayacak...çözüm çok basit ve eninde sonunda uygulanacak...sadece 1 cümle ile bütün sorunları çözülebilir..malpraktis yasasına bu cümle eklenmeli:Sigorta şirketi hekimin hatasından kaynaklanan hasarı kayıtsız şartsız ve sınırsız olarak karşılar!!! bu cümle eklenmediği sürece bu sorun çözülmez,çözülemez....
50
Cevapla
Mutsuz
Artık hastalar performans puanımızı belirleyecekse bu iş yapılmaz. Bize saldırmak için başka bir güzel !!! Sebep daha. Sağlık bakanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.
67
Cevapla
dr.mikro
Şunu dile getiren yok 6+5 yıl okuyan hekim çalışırken ve emeklilikte bir hâkim savcı maaşını hak etmiyor mu? Ek gösterge vs. ne ile düzeltiyorsa verin doğru düzgün temel ücret performans döner vs. sizin olsun... Her iki mecburi hizmetimi de 6. bölgede yaptıktan sonra görev yaptığım hastaneye 26 bin puanla atandım torpilli zat ''mecburi'' hizmete atandı 5 aileyi mağdur etti. PDC fazlası olduğumuz için şimdi maaş artı sabite çalışıyoruz ne döneri ne performansı.
83
Cevapla
Barnaby Jones
Hiç ellemeyin sayın bakanım.. Bırakın dağınık kalsın.. Nasıl olsa alıştık...
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir