Medimagazin logo

'Sağlık çalışanına biber gazı verilsin'

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarına tehlike karşısında kullanılmak kaydıyla biber gazı ve benzeri ekipman verilmesini önerdi.
Kaynak: AA
'Sağlık çalışanına biber gazı verilsin'
Fotoğraf: DHA
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir'de bir grup sağlık çalışanı, sağlıkta şiddete dikkati çekmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi, ağızlarına siyah bant yapıştırdı.

Grup adına konuşan Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, her gün sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını savunarak son olarak dün İzmir'de doktorların darbedildiğini belirtti.


Sağlıkta şiddeti önleme kitapçığında dikkat çeken öneri: Mümkünse espri yapın 


Verilen ve verilecek cezaların caydırıcılığının olması gerektiğine işaret eden Doğruyol, "Sağlık hizmeti veren çalışanların görevi başında olan bir devlet memuru olduğu unutulmamalıdır. Sağlık personeline bırakın şiddet uygulamayı, hakaret ve küfrün ağır cezaları olmalıdır. Sağlık personeline karşı işlenen suçların cezasının hiçbir şekilde paraya dönüştürülememesi sağlanmalıdır." dedi.

 


Patlamaya hazır bomba hastalar ve hukuki, mesleki kaygılar arasında hekimlik 


"Sağlık personeline biber gazı verilsin"

Sağlık personeli olarak talepleri olduğunu ifade eden Doğruyol, "Tehlike karşısında kullanılmak kaydıyla sağlık personeline biber gazı ve benzeri ekipman verilmelidir. Tehlike arz edecek yaşanan sözlü ya da fiili saldırılardan hemen sonra sağlık müdürlüğü avukatları olayın adli mercilere intikal ettiği ilk anda olaya müdahil olarak sağlık çalışanlarının yanında yer almalı, verilen ilk ifadelerin, tutulan raporların uygun olmasını sağlayarak süreci yakından takip etmelidir. Gerekli vakalara zaman geçirmeden kolluk kuvveti sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu. 


İki sağlık çalışanını yaralayan zanlılar Başsavcılık itirazı üzerine tutuklandı 


 

sağlık sen
ahmet doğruyol
biber gazı
Yorum (5)
Fzt mustafa
Öneri saçma Biber gazı sıkılan şahsı acilde yine kim tedavi edecek? ikincisi sıkıldığı anda etrafta bulunan kalp hastası astım hastası vesaire hastaların günahı olmadıgı halde gaz onlarıda etkilediğinde ne olacak?
6
Cevapla
uzman
sağlıkta şiddet sona ermezz.çünkü daha çok OY almak için hasta memnuniyeti gerekir.doktorun hiç bir önemi yoktur.
12
Cevapla
DrCY
uzman (acilde) 'in paylaşımına ithafen Bu hızla giderse yakında hekim sayısı hasta sayısını geçer. O zaman hekim memnuniyeti düşünülmeye başlanır. Umutluyuz
6
Cevapla
biber
bence de biber gazı olmaz, kurumlarda uzak doğu kendini koruma teknikleri öğretilsin sağlık personeline
9
Cevapla
ismail yk
Karabiber gazı mı yoksa pulbiber gazı mı?
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir