Medimagazin logo

Sağlıkta şiddet değil vahşet! Ankara'da doktora bıçaklı saldırı

ANKARA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Ertan İskender, poliklinikte hastası Bayram N. tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. 
Sağlıkta şiddet değil vahşet! Ankara'da doktora bıçaklı saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Olay, akşam saatlerinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik bölümünde meydana geldi. Ortopedi Asistanı Dr. Ertan İskender, poliklinikte hasta muayene ettiği sırada hastaneye gelerek taşkınlık yapan hastası Bayram N.'yi uyardı. Bayram N., üzerindeki bıçağı çıkararak İskender'i elinden ve belinden bıçakladı. Yaralanan Ertan İskender, hastanenin acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Doktorun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bıçaklı saldırgan Bayram N. ise hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi.

Gözaltına alınan Bayram N.'nin, bir kaç haftadır herhangi bir rahatsızlığı olmamasına rağmen hastaneye gelip, taşkınlık yaptığı belirtildi.  Bayram N.'nin, bugün de aynı şekilde hastanede bağırarak taşkınlık yaptığı, doktorun uyarması üzerine de bıçakla saldırdığı öğrenildi. 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu bilgileri paaylaştı:

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan hekimimiz Ertan İskender bir hastanın saldırısına uğrayarak elinden ve belinden yaralandı. Bıçaklı saldırıya uğrayan hekimimiz şu an ameliyatta. Durumu yakından takip ediyorum. Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil.

Saldırıya uğrayan meslektaşım Ertan İskender’in ameliyatı başarıyla tamamlandı. Kendisiyle konuştum, durumu iyi. Saldırgan adli işlemler için polis gözetiminde. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin hak ve emniyeti bize emanet.

 

son dakika
sağlıkta şiddet
Yorum (5)
sağlıkta
Ne zaman bitirilecek bu vahşet ? Bu rezaleti çıkaranların üstüne çok kararlı ve sert gitmek gerekiyor. Çiçek, böcek, gülüm, balım devri çoktaaan geçti. Yeni bir sağlıkta şiddet yasası şart, TCK kapsamında. Başka türlü önü alınmaz bu işin. Böyle bir yasa toplumda infial yaratır diye düşünen varsa, yaratmaz. Bilakis toplum huzura kavuşur, sağlıkçı da görevini rahat rahat yapar.
4
Cevapla
cüneyt
Bu tür psikopatlara en ağır ceza verilmeli.Hala bunlar bir şekilde affediliyor.yakında çalışacak doktor hemşire vs. bulamamayacaklar.Ayrıca doktorun ismi açıkca verilmiş suçlunun Bayram N.diye soy ismi açıklanmıyor.bunların adını soyadını tüm medyaya duyurun. Tüm hastane sistemlerinde uyarı yazıları çıksın
2
Cevapla
Dentist
Bu saldırıyı yapan caniye emsal olacak bir ceza verinki bir daha kimse teşebbüs etmesin.ne sağlık çalışanlarına ne kadınlara ne de çocuklara şiddet bitmedi gitti.yoksa sadece konuşmak ile olmuyor.
3
Cevapla
Dr
Doktora kalkan eller kırılsın! İnşallah bir gün gerçekten doktora ihtiyacın oldugunda doktor bulamazsın . Şiddeti savunan tüm arkadaşlar umarım doktora bir gün gerçekten ihtiyacı olduğunda anlarlar
2
Cevapla
anıl karabacak
Sn Bakan "...Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin hak ve emniyeti bize emanet." diye süslü cümleler kurmuşssunuz fakat doktorlarla ilgili hangi emniyeti aldınız.Yoksa benım haberım mı yok.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir