Medimagazin logo

Samsun'da acil serviste görevli doktora bıçaklı saldırı girişimi

Samsun'da, Bafra Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktora bıçakla saldırmak isteyen genci, hastane polisi ve özel güvenlik engelledi
Kaynak: AA
Samsun'da acil serviste görevli doktora bıçaklı saldırı girişimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, Hilmi K. (18), Bafra Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor Celal Ayyıldız ile kendisiyle ilgilenmediğini iddia ederek tartıştı.

Gencin sorun çıkaracağından şüphelenen doktor Ayyıldız, hastane polisinin yanına gidip durumu anlatarak yardım istedi. 

Hastane polisi ile geri dönen doktora, Hilmi K. elinde gizlediği bıçakla saldırmak istedi. Bıçağı doktora doğru savuran saldırgan, hastane polisi ve özel güvenlik tarafından etkisiz hale getirildi.


Sağlık Bakanı Koca'dan Samsun'da doktora bıçaklı saldırı girişimine ilişkin tepki


Olayın ardından hastanede beyaz kod verildi

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu arada, gözaltına alınan zanlının saldırısının engellendiği anlar, güvenlik kamerasına da yansıdı.

Saldırıyla ilgili hukuki süreci yakından takip edeceğiz

Samsun Valiliği, Bafra Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktora bıçaklı saldırı girişimiyle ilgili hukuki sürecin yakından takip edileceğini bildirdi. 

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hayatları pahasına büyük bir mücadele veren sağlık çalışanına yönelik saldırının üzücü olduğu belirtildi.

"Görevi başında saldırıya uğrayan Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis Hekimimiz Celal Ayyıldız'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu tür şiddet olaylarının bir daha tekrarlanmaması temennisiyle menfur saldırıyı kınıyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şiddetin hiçbir bahanesi olmamakla birlikte, özellikle sağlık çalışanlarımızın hayatları pahasına büyük bir mücadele verdikleri bu dönemde yapılan saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Saldırıyla ilgili hukuki süreci yakından takip edeceğiz ve her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla da doktor Ayyıldız'a yönelik saldırı kınandı.

Güvenlik görevlileri ve hastane polisi tarafından anında müdahale edilerek, saldırganın etkisiz hale getirildiği anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Beyaz kod verilerek, saldırgan hakkında gerekli idari ve hukuki süreç başlatılmıştır. Tek tesellimiz, hekimimizin saldırıdan yara almadan kurtulmuş olmasıdır. Özellikle sağlık çalışanlarımızın hayatlarını ortaya koyarak, büyük bir mücadele gösterdikleri pandemi döneminde yapılan bu insanlık dışı saldırı hepimizi yaralamıştır. Sağlık çalışanlarımızın en çok desteğe ve morale ihtiyacı olduğu şu günlerde hekimimize yapılan saldırıyı kınıyor, hekimimize ve Bafra Devlet Hastanesi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

samsun
bafra devlet hastanesi
acil servis
doktor celal ayyildiz
hastane
bicakli saldiri
Yorum (5)
Ahmet
18 yaşında ve eli bıçaklı. Ülkenin geldiği durumun bir özeti adeta
15
Cevapla
Ayla Güven
ALIŞVERİŞMERKEZLERİNE GİRERKEN ÜSTÜNÜZ ARANIR, EŞYALARINIZ X-RAY'DEN GEÇİRİLİR. ÜSTELİK ALIŞVERİŞ MERKEZİNDEKİ MARKETLERDE BIÇAK SATILIRKEN. AMA HASTANEYE SATIR, BALTA, BIÇAK VB İLE RAHATLIKLA GELİNEBİLİR.
26
Cevapla
Dr
Belediyeye su faturası yatırmaya gittim, çifte güvenlik görevlisi vardı, x rayden geçtim. Hastaneye gelince koridorda motosiklet süren, silahıni göstere göstere gelip muayene olmak için çıkarıp masaya koyan, kocaman mutfak bicaklarini hastaneye sokup kısır yapan... neler gördük say say bitmez. Sırada elektrikli testere, döner bıçağı, pomlali tüfek falan bekliyorum. Roket atar veya tanklari yok şükür ki.
10
Cevapla
Ali
Doktorların sabrını zorluyorlar. Başka bir şey değil.
7
Cevapla
dr
Aaaaaaa hiç xray hastanede olur mu hastaları MAĞDUR edersiniz XRAY olursa
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir