Medimagazin logo

Samsun'da hekimi 'öncelik isteyip' darbettiler: 'Başıma, alnıma yumruk attılar'

Samsun'da bir hasta yakını, hastasına öncelik isteme meselesi yüzünden çıkan arbedede acil servis doktorunu darp etti
Kaynak: İHA
Samsun'da hekimi 'öncelik isteyip' darbettiler: 'Başıma, alnıma yumruk attılar'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samsun’da bir hasta yakını, hastasına öncelik isteme meselesi yüzünden çıkan arbedede acil servis doktorunu darbetti. 
Olay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, baş ağrısı şikayetiyle acile gelen bir hasta, kalabalığı görünce kendisinin sırasının öne çekilmesini istedi. Bunun üzerine hasta yakını ile Acil Tıp Asistanı Dr. Hüseyin Tufan Yanık arasında sıra tartışması çıktı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine hasta yakını, görevli doktora yumruk atarak darp etti. Dr. Hüseyin Tufan Yanık, darp raporu alarak saldırgandan şikayetçi oldu.
Yaşadığı olayı anlatan genç Dr. Yanık, “Yoğunluktan dolayı bir arbede yaşandı. Hasta yakını hastasına gereksiz bir öncelik tanınmasını istedi. Biz de bunun mümkün olmayacağını belirttik. Bunun sonucunda da tahammül gösteremeyip bana saldırdılar. Hemşireme de tacizde bulundular. Başıma, alnıma yumruk attılar. Bunu yapanlardan sonuna kadar şikayetçiyim” dedi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk SağlıkSen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, tüm STK’ların sağlıkta şiddete karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

sağlıkta şiddet
samsun eğitim araştırma
hüseyin tufan
Yorum (4)
kıdemli tabip
SOPA YEMEKTEN BIKTIK.HUKUK MUKUK ÖLMÜŞ.DOKTOR ŞAMAROĞLANI OLMUŞ.
36
Cevapla
DAM
Ne zaman kavga edeceğiz, ne zaman tartışacağız, ne zaman dayak yiyeceğiz, ne zaman öleceğiz, böyle bir meslek olmaz. Evden çıkarken dua ede ede iş gider olduk. Allah'ım bu gün sağ salim evimize yuvamız eşimize ve çocuklarımıza dönmeyi nasip et diye. Böyle stres altında iş olmaz. Verimde olmaz...
29
Cevapla
dr
sözün bittiği yer, artık icraat zamanı. Magandanın sağlıkçıya kalkan elini kırmadan bu iş düzelmeeeez. Sözel, fiziksel farketmez. Önce içeri t ı k ı l a c a k, çıkmak için o uğraşacak. Salıverildiği an sağda solda anlatıyor övünüyor bir de , "Küfrettim, vurdum kırdım, serbest bıraktılar, elimi kolumu sallaya sallaya kahveye gittim, havamı da attım" diyerek. Bu iğrençliğe ne zaman son verilecek ???
29
Cevapla
ali
devletin birşey yapacağı yok, bence her dr bir güvenlikçi tutmalı kapısına dikmeli, günenlikçiyede kalkan kılıç jop silah miğfer çelik zırh topuz gürz giydirmeli ve ortamı geren hasta olmadan önce insan olamayanlara kodu mu oturtmalı
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir