Medimagazin logo

Şanlıurfa'da Suriyeli 30 doktor hizmete başladı

Türk hekimlerden sağlık sisteminin işleyişini öğrenen 12 branştan 30 sığınmacı doktor, kentte hekim ihtiyacı bulunan hastanelerde görevlendirildi
Kaynak: AA
Şanlıurfa'da Suriyeli 30 doktor hizmete başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şanlıurfa'da, Türk hekimler tarafından eğitim verilen Suriyeli 30 doktor, hizmete başladı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında temmuzda başlayan proje kapsamında,Türk hekimleri, Suriyeli doktorlara hasta muayenesi, çocuk aşısı, gebe takibi ve reçete yazımı gibi konularda 6 hafta eğitim verdi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mesleklerine ara vermek zorunda kalan Suriyeli sağlıkçılar, şimdi Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkan sayesinde, tekrar şifa dağıtmaya başlayacak.

Türk sağlık sisteminin işleyişini öğrenen 12 branştan 30 doktor, kentte hekim ihtiyacı bulunan hastanelerde görevlendirildi.

Doktorlara eğitimin verildiği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan hastane başhekimi İbrahim Halil Keşküş, Türkler ile Suriyeliler arasında sosyal ve kültürel fark bulunmadığını belirterek, "Ülkemizin bir nebze de olsa doktor açığını bu eğitimlerimiz kapatacak ve ülke ekonomisine katkı sunacaktır." diye konuştu.

suriyeli doktor
şanlı urfa
Yorum (22)
dr
bu arkadasların diplomalarının denkliği varmıymış? kime bakacaklar kendi vatandaşlarına mı herkese mi?
14
Cevapla
mecburi
Bir zamanlar doğudaki vatandaşlarimiza (özellikle Türkçe bilmeyen yaşlılar icin ) ana dilde sağlık hizmeti gündeme geldiginde ne tartismalar itirazlar olmuştu. Simdi vatandasin bile olmayan Suriyeliler icin özel merkezler açılıyor özel personel istihdam ediliyor.Yorumunu size bırakıyorum...
56
Cevapla
aydin sinal
cok güzel ve dogru bir haber,Türkiyenin suriyeli hekimlere ihtiyaci var,insallah gerisi ögretmen,hemsire gibi mesleklerdede gelir.tabiki karsi cikanlar olacak;carsi herseye karsi gibi! aldirmayin dogru olan yolda ilerlemeye devam edin.
10
Cevapla
vatan
Bayramda sınır açıldı. Binlercesi Suriyeye'ye geçti. Hani savaş vardı. Savaş olan yere gidilir mi. Üstelik hekimsiniz. Rakka'ya vs Hıristiyan Fransız yardım örgütü gelip doktorluk yapıyor. Siz neredeseniz yaylacı vatan kaçkınları. Kurtuluş Savaşımızda hiç bir Türk doktoru semplon ekspresine binip Avrupa'ya kaçmadı en fazla Istanbul'da kaldı Kurtuluş savaşına katılmadı ama istanbul halkına hizmet etti. Bunun en bilinen örneği ilk resmi cerrahi eğitimi (Franda'da) olan ve cerahat açan alamında cerrah unvanını kaldırıp "öperatör " yazdıran cemil topuzlu. Opr Dr onun zamanından kalmadır şimdi tekrar cerraha dönüldü .neyse. Cumhuriyetten sonra Atatürk ona hiç zarar vermedi. Hekimliğini yaptı adı bugün açık hava tiyatrosunda yaşar. Sonuç Suriyeleli hekimlerin yeri Suriye'dir. Denliği bize uymaz.Lisansları uymaz. Dilleri uymazlar. Svaş bitti teşekkürler ama artık geriye...
48
Cevapla
Pediatrist
Aydın bey burası Almanya gibi ekonomik ve sosyal sistemi tıkır tıkır işleyen bir yer değil belirtmek isterim. Bu kişilerin denklik ve dil zorunluluğu olmadan ülke içinde çalıştırılması ne kadar mantıklı ve adaletli tartışılır. Aydın sinan bey siz Almanya da çalışmak için bu gibi süreçlerden geçmediniz mi . Ama burdaki 30 hekim hangi şartlar altında 6 haftalık(?yıl) ne eğitimi verildi. Ayrıca sınırdan sorgusuz sualsiz alınan göçmenler olduğu aşikarken tıp eğitimlerini nasıl belgelediler( en önemlisi bu) . Öğretmenlere gelince bu ülkede okuyup askerlik yapıp işsiz kalan bir çok öğretmenimiz varken bide Suriyeli öğretmenlere 4(?yıl) haftalık eğitim verip ışıd elemanı yetiştirmek için türk okullarına yollayalım tam olur.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir