Medimagazin logo

Sıra numarası almayan hasta önce hakaret etti sonra hekimi darbetti: Sizi tokat manyağı yaparım

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Polikliniği'nde görevli Dr. Mehmet Yunus Yalçın, sıra numarası alması gerektiğini söylediği hasta tarafından darbedildi
Kaynak: DHA
Sıra numarası almayan hasta önce hakaret etti sonra hekimi darbetti: Sizi tokat manyağı yaparım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR - Olay, saat 10.00 sıralarında, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Polikliniği'nde meydana geldi. Sedat E. (31) darbedildiği gerekçesiyle gece yarısı geldiği hastanenin acil servisine sabah yeniden geldi. Güvenlik görevlisiyle tartışan Sedat E., çalışanlara, "Sizi tokat manyağı yaparım" şeklinde tehditler savurup, gitti.

Saat 10.00 sıralarında bir kez daha hasteneye gelen ve ortopedi bölümünde tedavi olmak isteyen Sedat E., Dr. Mehmet Yunus Yalçın'ın odasına girdi. Yalçın da Sedat E.'yi sıra numarası alması yönünde uyardı. Sedat E., Yalçın ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sedat E., Dr. Mehmet Yunus Yalçın'ı darbetti. Güvenlik personelinin müdahalesiyle, Yalçın kurtarıldı. İhbar üzerine gelen polis, Sedat E.'yi gözaltına aldı. Yalçın ise karakola giderek, şikayetçi oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

sağlıkta şiddet
ehmet yunus yalçın
Yorum (6)
acilde
ACİLLERDE DEVAMLI HAKARET VE KÜFÜR VAR.BUNLAR NORMAL OLDU.HAYVANDAN FARKIMIZ KALMADI.BİZİ BU HALE GETİRENLER İSE ÇOK ÇOK MEMNUN.
120
Cevapla
dr benzingen
dün bir esnafın konuşmasına tanık olum...benim dr olduğumu bilmiyordu 'sabay 09.30 -16.00 çalışıyorlar...7000 tl maaş alıyorlar...daha ne yapsın devlet!!' adam 55 yaşında aylık geliri 30000 tl(otuzbin)...daha uzun yazmıyacağım ama benim tanıma göre bilinç altı dr nefreti ile dolu... bu meslek ruhen ve madden bitmiştir!... intiharlar madden ve manen çöken doktorlar için sıradan artık!
54
Cevapla
DR
Memleket serseri mayın gibi dolaşan yarını belli olmayan hayatta gelecek kaygısı taşımayan o kadar insan var ki kime bela olsam diye dolaşıyor. birde bunlara bir şey olsa memleket adamdan sayıp hastaneye gitti yok öyle oldu yok böyle oldu madur oldu ayaklarına yatar.
29
Cevapla
masum turkel
Ülkemizdeki savunmasız gruplara yönelik şiddetin temeli cahillik, medyada/ ailedeki şiddet ve yetersizliklerdir. Sağlıktaki şiddetin sebebi ise hemen tamamen kalabalık ve organizasyon yetersizliğidir. DH polikliniklerine gitmek istemeyen uyanık hastalar acillere hücum etmekte, oradaki gerçek acillerin tedavisini engel olduğu için, bu hasta ve yakınlarının sağlık çalışanına (hayasızca) saldırmalarına neden olmaktadır. Acil yeşil alan muayenelerinden 50 TL alınsın bu kepazelik %50 azalır...Hekimlerimizin hasta başına ayırabildikleri zaman 5-6 dk dır. Hekim robot olsa yapamaz. Poliklinikte ve acil serviste bu sürede hasta muayene edilemediği ve internet bilgini hastalar tetkik, ilaç, komşunun tedavisini cahilce istedikleri için birde malpraktis korkusu ile hekimler sadece tetkik isteyip reçete yazmak zorunda kalmaktadırlar. SB nın acilen ayakta tedavi sistemini düzeltmesi gerekir, orta vadede pol ve acillere sevk sistemi getirilmelidir. şiddet sorunu sevk sistemi ile %25 daha düzelir. SB Devlet hastanelerinde yaşanan şiddet sorunları özel hastanelerde neden yaşanmadığını incelemelidir. Bedeli ödenmeyen hizmetin kıymeti bilinmez. Bu işi daha fazla can yanmadan bir an evvel çözecek önlemler alınmalıdır. Kendi türlü sorunu ve yorgunluğu olmasına rağmen,İnsana yardım etmekten başka amacı olmayan, hekimlerimize amasız, fakatsız sadece dua ve teşekkür edilmesi gereken kıymetli evlatlarımıza hakaret, şiddet, tecavüz, öldürme ne demek.. nasıl bir millet olduk biz. Sağlık Bakanlığı bu sorunu çözmek isterse kolayca çözebilir, mecburi hizmet saçmalığı ile zorunlu olarak canilerin karşısına çıkardığı personelini koruyamayan devlet, katillerin suçuna ortak oluyor demektir. Devlet aciz olmaz, yazıktır, günahtır, ayıptır.
55
Cevapla
sağlıkta
YETTİ ARTIK, YENİ BİR SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ŞART. BU REZİLLİKLERE SON VERMEK İÇİN. NE OLURSA OLSUN DOKTORA EL KALKMAMASI İÇİN, DİL ÇIKMAMASI İÇİN...
43
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir