Medimagazin logo

Sonunda bu da oldu...Doktora şiddet hayra yoruldu!

Son yıllarda ivme kazanan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet toplumun her kesiminde farklı seslerde kendini gösteriyor. Hekime şiddetin toplumda uyandırdığı refleksler bu kez rüyalarda ortaya çıktı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sonunda bu da oldu...Doktora şiddet hayra yoruldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rüya yorumcu sitesi hayırlırüyalar sayfasında ‘rüyada doktor dövmek’ başlığı ve rüya anlamı sağlık çalışanlarına şiddet yorumlarını farklı bir boyuta taşıyor. 
Söz konusu rüyanın anlamının “işlerin çok kolay şekilde yürüyeceğine, kazancının Allah’ın yardımı ile çok büyük oranda artacağına ve maddi ve manevi olarak çok rahat bir duruma geleceğine, kazancı arttırmak için bazı kararlar alınacağına, ruhsal olarak kötü olunan bir dönemin sona ereceğine” delalet olarak yazılması da bilinçaltında doktora şiddetin nelere işaret ettiğini de gözler önüne seriyor. 
Doktora şiddetin hayra vesile (?) olarak yorumlanması şiddet nasıl bir hayra vesile olabilir sorularını da akla getiriyor. 
Rüyada kızının doktor olması da “maddi zararlara uğrayacağına, iş hayatında zorlu zamanlar geçireceğine yorulur.” şeklinde yorumlanıyor. Yorumlara dayanarak doktor algısının topluma şiddet içeriğini çağrıştırdığı düşüncesi sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için temel eğitim ve doktor algısını yeniden inşa etme düşüncesini de ortaya koyuyor. 

doktora şiddet
hekim
saldırı
Yorum (6)
Atilla Mayda
Haydaaa...!
14
Cevapla
Mustafa D.
Sağlık çalışanlarının Anayasal sağlık, güvenlik, özgürlük, dinlenme haklarına devamlı tecavüz edilmekte. Fazla mesai yapmaktan, uykusuz ve yorgun hasta bakmaktan, nöbet sonrası gündüz mesaisi yazılmaktan, devamlı GEREKSİZ ACİL OLMAYAN çok fazla hastaya bakmaktan, üzerine sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmaktan bıktım. Zorunlu hizmet bittikten sonra DEVLETE BAĞLI BİR ACİL SERVİSTE çalışmayı asla düşünmüyorum. TÜKETİLDİM.***
44
Cevapla
dr mayer benzingen
Hani bazen gaza gelip ışıklarda 70 beygir arabanla 60 beygir arabayı geçersin ya! Bazen dr olduğum için zekam ve aklımla gururlandığımda, bu toplumun zeka katsayısı aklıma gelince, işte o zaman 70 beygirlik olduğumu anlıyorum malesef...ZATEN ORTADA RAKİP YOKMUŞ Kİ! bilmem cahil kafamla anlatabildim mi ??????????
4
Cevapla
Orhan Arslan
SAYIN MEDİMAGAZİN YETKİLİLERİ ; LÜTFEN SİZE ARZ EDİYORUM BU TÜR HABERLERE SAYFANIZDA YER VERMEYİN.ZATEN ŞİDDET HABERLERİ GARDIMIZI DÜŞÜRDÜ ÜSTÜNE BUTÜR HABERLER GARDIMIZI DÜŞÜRÜYOR,SAĞLIKÇIYA ŞİDDET İBADETMİŞ ALGISI BIRAKIYOR IQ SU DÜŞÜK PSİKOPATLARDA ,ZATEN BOZUK OLAN MORALİMİZİ DAHADA BOZUYOR.LÜTFEN ARZ EDİYORUM
7
Cevapla
drsurg
Doktorlara silah taşıma hakkı tanınmalı, ruhsat ücretinin bir kısmı -malpraktis sigortasında olduğu gibi- döner sermaye tarafından karşılanmalıdır. Evet ! Silah bela getirir ve içim acıyarak yapıyorum bu öneriyi. Ama; çare kalmadı.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir