Medimagazin logo

Sosyal Medya etkisi! Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı: Olayın nitelikli bir saldırı olduğu anlaşılmıştır

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı: "Olayın sosyal medyaya yansıması üzerine, deliller hızlıca toplanmış ve yapılan değerlendirme sonucunda, olayın nitelikli bir saldırı olduğu anlaşılmıştır"
Sosyal Medya etkisi! Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı: Olayın nitelikli bir saldırı olduğu anlaşılmıştır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN- Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, özel bir hastanede doktor ve güvenlik görevlisinin darbedilmesiyle ilgili, "Olayın sosyal medyaya yansıması üzerine, deliller hızlıca toplanmış ve yapılan değerlendirme sonucunda, olayın nitelikli bir saldırı olduğu anlaşılmıştır." bilgisini paylaştı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, yazılı ve görsel basında, Samsun'daki özel bir hastanede görevli sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ile ilgili çıkan haberler hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

16 Haziran'da bir gece kulübünde başlayıp özel hastanenin acil servisinde devam eden kavgayla ilgili olarak polis tarafından günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısına anında bilgi verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk etapta delillerin tam olarak toplanmamış olmasından kaynaklanan değerlendirme hatası nedeniyle, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından, şüphelilerin ifadeleri alınarak serbest bırakılmaları konusunda kolluğa talimat verilmiştir. Olayın sosyal medyaya yansıması üzerine, deliller hızlıca toplanmış ve yapılan değerlendirme sonucunda, olayın nitelikli bir saldırı olduğu anlaşılmıştır. Bunun üzerine derhal şüphelilerin gözaltına alınıp, mevcuttu şekilde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmeleri amacıyla Atakum İlçe Emniyet Müdürüne ve diğer kolluk görevlilerine Samsun Cumhuriyet Başsavcısı tarafından bizzat talimat verilmiştir. Adliyede hazır edilen şüphelilerin 3'ü de Görevi Yaptırmamak İçin Direnme ve Neticesi Sebebiyle Ağırlaştırılmış Kasten Yaralama suçlarından tutuklanmışlardır."

Suçun işlenmesinden soruşturmanın tamamlanması sürecine kadar yapılacak bütün adli işlemlerde tek yetkili mercilerin Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Sulh Ceza Hakimlikleri olduğu bildirilen açıklamada, "Bunun dışında soruşturmada hiçbir kurum, kişi veya organın tasarruf yetkisi bulunmamaktadır. Bahse konu soruşturma da bu ilkeler doğrultusunda yürütülmektedir. Değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.


NE OLMUŞTU?

Atakum'da 15 Haziran'da bir gece kulübünde çıkan kavga sonucu yaralananlardan bazıları özel bir hastaneye gelmiş, burada kavganın sürmesi üzerine doktor Abdül Fettah Noor ve güvenlik görevlisi Taner Yıldırım darbedilmişti. Kaçan zanlılar Berkant S, Gürkan S, Yılmaz S. ve Süleyman K. gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, Gürkan S, Süleyman K. ile daha önce bir polisin bıçaklanması olayına karıştığı tespit edilen Berkant S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, Yılmaz S. ise savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı.

Kavga, hastanenin güvenlik kameralarınca kaydedilmişti.

samsun
doktora darp
samsun cumhuriyet başsavcılığı
Yorum (15)
SEYFİ SERTTAŞ
Kanun devletinde zaten olması gereken(tutuklama kararı için) bir duruma sevinir hale geldik.
43
Cevapla
m. murat
Başsavcılık kendi ağzıyla itiraf etti; "olayın sosyal medyaya yansıması üzerine"... Demek ki, yansımasaydı değerlendirme hatası düzeltilmeyecekti. Hele bir de devletin en tepesindeki isim mitingte bu olaydan bahsedince etekleri tutuşmuş olmalı.
50
Cevapla
m. murat
"İlk etapta delillerin tam olarak toplanmamış olmasından kaynaklanan değerlendirme hatası nedeniyle..." Kamera kayıtlarında herşey ayan beyan ortada! Biri uçan tekme sallamış, ardından tüm magandalar hırslarını almamış olacaklar ki, tekmeyi yiyen doktorun üzerine çullanıp linç etmeye çalışmış Daha ne olsun?! Değerlendirme hatası yapan savcıya soruşturma açılacak mı, tıpkı doktorların tıbbi hata yaptıkları iddiasındaki gibi?.. Yargı mensuplarına hata yaptıkları için ceza olayı olmayınca, işte böyle hukuk garabetlerine şahit oluyoruz.
70
Cevapla
esat
demek ki her saldırıda sosyal medyaya yaymak gerekiyor.
48
Cevapla
Ahmet Taha
Hata var yazılı açıklama ile kabul ediliyor. Yani açık bir malpraktis söz konusu. Sosyal medya ve toplumsal tepkiler de olmasaydı hata da düzeltilmeyecekti. Yazılı açıklama ile itiraf ediliyor. Delil toplamadan olayın aslı esası araştırılmadan üstün körü verilmiş bir karar. Daha ne demeli. soruşturma açılmayacak mı?
57
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir