Medimagazin logo

Teşhis koyamadığınız vakalarda Twitter size yardımcı olabilir! İşte örnek!

Hastanın vücudunda çıkan yabancı cismin ne olduğunu anlayamayan doktor, fotoğrafı Twitter’dan paylaştı. O cismin ne olduğu 30 dakika içinde başka hekimler tarafından tespit edildi
Teşhis koyamadığınız vakalarda Twitter size yardımcı olabilir! İşte örnek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Fotoğrafta gördüğünüz bu yabancı cisim daha önce çok sayıda operasyon geçirmiş, eşlik eden farklı hastalıkları olan ve iyileşmeyen karın duvarı yarasına sahip yaşlı bir kadın hastanın vücudundan çıkarıldı.

Bu cisim her iki ucunda da 4 adet enine oluklar bulunan,  7 santimetre uzunluğunda, 2-3 milimetre çapında sert bir plastik tüptü.

Bu cismi inceleyen hekimler ne olduğunu tespit edemedi ve içlerinden biri bu fotoğrafları  Skeptical Scalpel  isimli bir bloga sahip olan cerraha gönderdi.

Yaşadığı bu olayı Kevin MD’de kaleme alan Skeptical Scalpel , ‘’Ben de bu cismin ne olduğunu anlamadım ancak cevabı nerede bulacağımı biliyordum.’’ diyerek cismin ne olduğunu bulmak için arayışa geçti.

İlk olarak Google fotoğraflarından tarama yapan cerrah, cismin kahverengine dönmesi nedeni ile ahşap parçaların fotoğrafları ile eşleştirme yapan Google taramalarından bir sonuç alamadı.

Skeptical Scalpel , ‘’Google taramasında başarılı olamayınca fotoğrafı ve hastanın hikayesini  Twitter hesabımda ve bir milyondan fazla  takipçisi olan sağlık profesyonellerine yönelik bir sitede paylaştım. Her iki alanda da birçok tahmin yapıldı. Çoğu, bunun bir tür tahliye borusu ya da tüpün kırık bir parçası olduğunu düşünüyordu.’’ diyor.

Doğru cevap 30 dakika sonra Twitter üzerinden geldi.  Filippe Vasconcellos bu cismin bir kulak temizleme çubuğu olduğunu söyledi ve diğer kulak temizleme çubuklarına göre farklı görünümde olan, ucunda olukları olan 7 cm uzunluğundaki bu kulak çubuğunun fotoğrafını paylaştı.

 

 

Birkaç dakika sonra bir tıp öğrencisi de doğru cevabı Skeptical Scalpel  iletti.

Skeptical Scalpel ‘in Twitter analizlerinden elde ettiği istatistiksel veriler ise şöyle:

‘’Fotoğraf paylaşıldıktan sonra, 24 saat içinde 5 bin 653 kişi tarafından incelendi ve bin 412 kişi, yani paylaşıma tıklayan kişilerin yüzde 25’i,  fotoğrafın detaylarını da inceledi. Elliden fazla kişi ise fotoğrafa yorum yaptı.’’.

‘’Sosyal medya hekimler için vakit kaybıdır diyenlere duyrulur’’

Skeptical Scalpel : ‘’Hiç kimse kulak temizleme çubuğunun yaranın içine nasıl ulaştığını ve ucundaki pamukların nerede olduğunu bilmiyor. Ben hastanın ya da ona yara bakımı yapan kişinin yarayı temizlerken bu kulak temizleme çubuğunu kullandığından ve yaranın içinde bıraktığından şüpheleniyorum. Çubuğun içindeki pamuklar ya  zamanla parçalandı ya da bir şekilde yaranın içinden dışarı atıldı.’’

Yabancı cismin ne olduğunu anladıktan sonra kendisinden yardım isteyen hekime bilgilendirmede bulunan Skeptical Scalpel ,

‘’Cevabı bana e-posta gönderen hekime gönderdim ve çok şaşırdı. Bir daha ki sefere sosyal medya hekimler için vakit kaybıdır diyenlere duyrulur’ ‘’ diyor.

sosyal medya
twitter
teşhis
Yorum (1)
recep
başı göğe erişmiştir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir