Medimagazin logo

Türk akademisyenin kitabına İngiliz Bilimler Akademisinden Yılın Kitabı ödülü

Prof.Dr. Aynur Özge’nin editörü olduğu kitap, İngiliz Bilimler Akademisi (British Medical Association) tarafından yayınlanan yılın kitabı seçildi
Türk akademisyenin kitabına İngiliz Bilimler Akademisinden Yılın Kitabı ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aynur Özge’nin Glasgow’dan Dr. Ishaq Abu Arafeh ile editörlüğünü yaptığı “Headache in Children and Adolescents: A Case-Based Approach” isimli kitap 2016 yılında Springer yayınevi tarafından yayınlandı.

Kitap tasarımı açısından özgün bir örnek olarak çocuk ve ergen başağrıları ile ilgilenen hekimler ve sağlık çalışanlarından yoğun ilgi gördü.

220 sayfadan oluşan kitapta çocuk ve ergen yaş grubunda görülen başağrıları gerçek olgu örneklerine akademisyenlerin uzman görüşleri ve literatür bilgilerinden derlenen özet mesaj bilgileri eklenerek sunuluyor.

Kitap aynı zamanda başağrısı alanında çalışan Türk Akademisyenler ile uluslararası arena da çalışan akademisyenleri buluşturması açısından da özel önem taşıyor.

11 Eylül 2017 tarihinde İngiliz Bilimler Akademisi (British Medical Association) tarafından yayınlanan yılın tıp kitapları ödül töreninde bu kitap 21 ödül kategorisinden biri olan NÖROLOJİ alanında YILIN KİTABI seçildi.

Haberi yayınevinden öğrenen Dr. Özge bu ödülü ülkemizden alan ilk Nörolog oldu. Ödül daha önce Koç Üniversitesi Enfeksiyon kürsüsüne de gelmişti.   

nöroloji
yılın kitabı
prof.dr. aynur özge
headache in children and adolescents: a case-based approach
Yorum (5)
Umut Kalyoncu
Cok buyuk bir basari...Gurur duydum.
20
Cevapla
Orçun Gürbüz
Tebrikler.
20
Cevapla
Frankie Bellevan
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aynur Özge’nin Glasgow’dan Dr. Ishaq Abu Arafeh ile Editörlüğünü yaptığı “ Headache in Children and Adolescents: A Case-Based Approach ” isimli kitap 2016 yılında , Springer Yayınevince basılmış.. 11 Eylül 2017 tarihinde İngiliz Bilimler Akademisi ( British Medical Association ) tarafından yayınlanan "yılın tıp kitapları ödül töreninde" bu kitap " 21 ödül kategorisinden biri olan NÖROLOJİ alanında " YILIN KİTABI seçilmiş.. Ödül daha Önce Koç Üniversitesi Enfeksiyon Kürsüsüne Verilmiş.. Değerli Hocamızı Kutluyor , Sağlık , Mutluluk ve Huzur Diliyorum..
14
Cevapla
mustafa hasbahceci
Yazarların editörlüğünü yaptığı kitap, Nöroloji alanında tavsiye edilen kitaplar listesinde yer aldığı için öncelikle yazarları tebrik ederim. Fakat haberi veren Medimagazin ile ilgili bir eleştirim olacak. Göreviniz öncelikle doğru bilgi ya da haber vermek olmalı. Haberi araştırmadan verdiğiniz de, önemli bir başarı kazanan kişinin emeğine de saygısızlık etmiş oluyorsunuz. Söz konusu kitap, Nöroloji alanında tavsiye edilen kitaplar arasında yer almaktadır. Yılın kitabı gibi bir ödülü olmadığı gibi, Nöroloji alanında "First Prize" kategorisinde yer alan bir kitap da değildir. Haberin veriliş tarzı nedeniyle, elde edilen başarı sayenizde neredeyse yalan haber statüsüne düşmektedir. Lütfen bu tür hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum.
1
Cevapla
TÜRKAY ÖZCAN
Değerli hocamızı tebrik ödiyorum gurur verici bir ödül ülkemize hayırlı olsun.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir