Medimagazin logo

Türkiye'de ilk kalp naklini yapan Opr. Dr. Kemal Bayazıt hayatını kaybetti

Türkiye'de ilk kalp naklini yapan Opr. Dr. Kemal Bayazıt, 89 yaşında hayatını kaybetti.
Kaynak: AA
Türkiye'de ilk kalp naklini yapan Opr. Dr. Kemal Bayazıt hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Öğrencisi Prof. Dr. Süha Küçükaksu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de kalp damar cerrahisinin kurulması ve yaygınlaştırılmasının öncüsü olan Bayazıt'ın uzun süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini belirtti.


Prof. Dr. Süha Küçükaksu: 'Bayazıt bir ekol' 


Türk tıbbında ve cerrahisinde bir ekol olan, on binlerce kalbe dokunmuş, yetiştirdiği cerrah ve kardiyologların yüz binlerce kalbe dokunmasını sağlayan hocaların hocası Kemal Bayazıt'ın, yıllar önce "İngiltere'de kal" dediklerinde, "Bana memleketimin ihtiyacı var." diyerek dönmesinin Türk milleti tarafından hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Prof. Dr. Küçükaksu, Türk tıp camiasına ve kalp hekimliğine başsağlığı diledi.  

 


Kalp Cerrahisinin ekolü Türk tıbbında referans olmaya devam ediyor: Kemal Bayazıt 


Kemal Bayazıt için İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi önünde cuma günü sabah saat 10.00'da uğurlama, daha sonra kuruluşunda çalıştığı Siyami Ersek Kalp Hastanesinde saat 11.00'de tören düzenleneceğini belirten Küçükaksu, Bayazıt'ın cenazesinin öğle vakti Şakirin Camisi'de kalınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceğini kaydetti.

kalp nakli
hekim
kemal bayazıt
Yorum (3)
uz.dr
Rahmetli Hocamın Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği döneminde onunla çalışma fırsatı buldum. Disiplinine ve işine bağlılığına hayran kalmıştım. Sabahın köründe hastanede olurdu ve bizlerde ona ayak uydurmak zorunda kalırdık. Bu nedenle tüm meslek hayatım boyunca işime en erken gelen kişi oldum. Allah rahmet eylesin.
5
Cevapla
aydin sinal
AÜ tip fakültesinde yüksek ihtisas hastahanesinde prof.sabit Oktay hocanin kardiyoloji derslerinde bize kalp,damar cerrahisi ni anlatmisti,ameliyatlari izletmisti.ruhu sad olsun.
4
Cevapla
AHMET KARSLIOĞLU
k.maraşlı hemşerimizdi ankarada yüksek ihtisas hast dede görev yaptı allah rahmet etsin..
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir