Medimagazin logo

UMKE'de görev yapan 48 yaşındaki doktor hayatını kaybetti

Konya’da 10 yıldır UMKE’de görev yapan Selçuk Üniversitesi Göğüs Cerrahi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Murat Öncel, akciğer kanserine yenik düştü. Cenaze namazı öncesi mesai arkadaşları tarafından kendi mesai elbisesi tabutuna örtüldü.
Kaynak: İHA
UMKE'de görev yapan 48 yaşındaki doktor hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya’da 10 yıldır UMKE’de görev yapan Selçuk Üniversitesi Göğüs Cerrahi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Murat Öncel (48), uzun süre akciğer kanseri teşhisi ile tedavi gördü. Hastalığının ilerlemesi üzerine rahatsızlığı artan Öncel, evinde gece saatlerinde hayatını kaybetti. Murat Öncel’in cenazesi Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü içerisindeki Kampüs Camisine getirildi. Musallaya konulan Öncel'in Türk Bayrağına sarılı tabutuna mesai arkadaşları tarafından UMKE kıyafeti örtülürken, iki UMKE mensubu tabutun başında bekledi.

Doktor Öncel'in öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, UMKE çalışanları, sağlık çalışanları, yakınları ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Doktor Öğretim Üyesi Murat Öncel, mesai arkadaşlarının omzunda cenaze aracına alındı. Öncel’in cenazesi Yazır Mezarlığı'na defnedildi.

doktor
umke
Yorum (3)
muhammet emin güldür
Bilgi alırken biraz daha dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum. Sayın Murat Öncel Doktor öğretim üyesi değil Doç Dr. idi. Göğüs cerrahı idi. 2011 yılında yılın doktoru seçilmişti. Son derece başarılı bir cerrahtı. Hem teorik hemde pratik alanda iyi bir akademisyendi. Her şey yayınla olmuyor. Aynı zamanda iyi düzeyde İngilizce biliyordu. Van depreminde insan üstü bir gayretle mücadele etti. Doçent olmasına karşın yurt dışındaki operasyonlarda mesela Afrinde uzun süre gönüllü çalıştı. Mekanı cennet olsun. Çok yönlü dürüst bir insandı. Lakabı da Komando Murattı. Biz sınıf arkadaşları ise ona Komutan Murat diye hitap ederdik.
67
Cevapla
Naim ünsal
Bu haberi herkes in gözüne sokmak lazım.kendi bıranşıyla ilgili bir kanserden ölmesi çok ilginç.hekim ler doğa üstü canlılar değildir.elinden geleni yapar hastalar için ama kader tecelli eder .tüm doktor ve hastalar bu konuya dikkat etsin
17
Cevapla
Abdulgani Gülyüz
Allah rahmet eylesin.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir