Medimagazin logo

Yılın doktoru seçilen KBB uzmanı: Günde 150 hastaya bakıyorum

Iğdır Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Barış Ermişler, yılın doktoru seçildi.
Yılın doktoru seçilen KBB uzmanı: Günde 150 hastaya bakıyorum
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Yılın Doktoru Ödül Töreni” bu yılda gerçekleşti. 

81 ilden doktorların yaptıkları katkı, sağlık hizmetleri, fedakarlık ve duyarlılıkları dikkate alınarak belirlenen “Yılın Doktorları ödülü” sahiplerini buldu. 

Yılın doktoru seçilen Iğdır Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Barış Ermişler, yaklaşık bir buçuk yıldır Iğdır’da görev yaptığını belirtti. Ermişler, “her gün poliklinik önünde beni bekleyen hastalarım beni, bende onları gördüğümde mutlu oluyorum. Günde ortalama 150 hastaya bakıyorum. Hastalarımı ayırt etmeden kendi ailemden biriymiş gibi muayene ediyorum. Bu yüzden hastalarım beni, bende onları çok seviyorum” dedi. 

“Bu işin bir sırrı yok” 

Yılın doktoru olmanın her hangi bir sırrı olmadığını belirten Ermişler, “yılın doktoru olmanın her hangi bir sırrı yok. İşimi severek ve isteyerek yapıyorum. Beni bu ödüle layık görenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Uzun zamandır çocuğunun rahatsız olduğunu belirten Ali Koçyiğit isimli vatandaş, “bir kaç defa acile götürdük ama problem çözülmeyince hocamıza getirdik. Açıkçası doktorumuzla ilk defa karşılaştım ama yılın doktoru olmayı gerçekten hak ediyormuş. İnsanlarla konuşması, ilgilenmesi ve güler yüzlü olması gerçekten çok güzel. Biz bu ilgi ve alakasından dolayı gayet memnunuz” ifadelerini kulandı. 

yılın doktoru
iğdır
dr. baris ermisler
Yorum (38)
şenol erten
doktor gerçekten özveriyle çalışıyor olabilir.ancak bu sayıda hasta bakmak,aslında pek çok hataya yol açabilir.ayrıca bu övünülecek bir durum değil,aksine doktorların ilk çözmesi gereken önemli bir haksızlıktır,hem hastaya hem doktora..
38
Cevapla
aydin sinal
gecen hafta rusyada baskanlik secimi nedeniyle alman tv.lerinde rusya hakkinda etraflica yayin vardi,bir yayinda sibiryada ki kasabalara tren hastahane olarak hizmet götürüldügünü,bu trenlerde 17 doktorun ,rontgen,sono gibi aletler bulundugunu vede bu 17 uzman ve pratisyen doktorlarin günde 120-140 hastaya bakmak gibi yorucu!?(alman tv yorumcusunun sözleri) bir durumla karsilastiklarini seyredip,duyunca biranda Türkiyedeki meslektaslarimi düsündüm. Bu meslektasimiz gercekten günde 150 hastaya"bakiyor" ,hesapladim günde 8 saat hicbir ihtiyacini karsilamadan 150 hastaya"baksa" hasta basina 3 dakka 2 saniye düsüyor,buda sadece "bakis"acisina tekabül eder.tipbin kabul ettigi muayene minumum süre olan her hastasina 15 dakka ayirsa ve günde 24 saat calisa 96 hasta eder. Fazla söze gerek yok kendisini tebrik eder basarilarinin devami dileriz.
30
Cevapla
Mustafa D.
Günde 150 hasta bakıyorum lafı doğrudur. Sadece bakıyordur, muayene yapamıyordur. Çünkü tam bir öykü ve fizik muayenenin içinde olduğu "TIBBİ BİLGİLENDİRMELİ VE ONAMLI" tanılama ve tedavi süreci bu niceliğe ASGARİ ZAMAN AÇISINDAN asla izin vermez. Verilen hizmet niteliksizdir. Doktor bey ailesinden birine 3 dakika bile zaman ayırmadan muayenesini tamamlayacağına İNANMIYORUM. Tebriklerimi sunarım.
50
Cevapla
Msg66
Günde 150 hastaya sadece bakılır muayene edilmez
71
Cevapla
DOKTORCUM
DOĞRUMU? GÜNDE 150 HASTA BAKMAK? HASTALAR İÇİN AYRI RİSK, DOKTOR İÇİN AYRI RİSK. MAKSİMUM 8 SAAT MESAİDE 8X60DK:480DK, 480/150 3 KÜSÜR DAKİKA, HASTA BAŞINA; İÇERİ GİRMESİ ÇIKMASI İLACINI YAZMASI VS... YANLIŞ YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM BİR DOKTORUN GÜNDE BAKACAĞI MAKSIMUM HASTA 40 OLMALIDIR.
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir