Medimagazin logo

Ameliyat için hastasından 15 bin TL istediği iddia edilen doktora 10 yıl hapis istemi

Bursa'da ameliyat olacak bir hastasından 15 bin TL istediği iddiasıyla tutuklanan kalp damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. T.T hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Türk'e, ‘irtikap’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Kaynak: DHA - Halil ÖZÇOBAN
Ameliyat için hastasından 15 bin TL istediği iddia edilen doktora 10 yıl hapis istemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, hasta yakınının şikayeti üzerine, kalp merkezinde görevli olan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. T.T. hakkında soruşturma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, seri numaraları belirlenen paraları aldığı öne sürülen doktoru yakaladı.


Hastasından ameliyat için 15 bin TL istediği iddia edilen doktora gözaltı


Sorgusu sonrası, ‘irtikap’ suçundan adliyeye çıkartılan Prof. Dr. T.T, savcılık ile 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, "Ben, 29 yıllık hekimim. Birçok ameliyat gerçekleştirdim. Hiçbir hasta ve yakınından para almadım. Asılsız olan iddiaları kabul etmiyorum" dedi.


Bursa'da tutuklanan doktor: 29 yıllık hekimim, hiçbir hastamdan para almadım


Prof. Dr. Türk, tutuklanarak cezaevine kondu.

10 yıla kadar hapsi istendi

Cumhuriyet Savcılığı, geçen eylül ayında meydana gelen olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonunda Kalp ve Damar Cerrahi Prof. Dr. T.T hakkında, Bursa 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘irtikap’ suçundan 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Prof. Dr. T.'nin yargılanmasına, ileriki günlerde başlanacak.


Bursa'da hastasından ameliyat parası istediği öne sürülen doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi


 

bursa
ameliyat
kalp damar cerrahisi uzmanı
hapis cezası
Yorum (11)
akdağın dönercisi
Her adi suçluyu salıvermelerinden cezaevinde yer yok sanıyordum.Gerçi muayenehaneci doktor için olmasa da yaratırlar.Muayenehaneler olmamalı , özel hastane vs yoluyla sadece sermaye kazanmalı. Bütün kuralları sadece kendi menfaatlerine göre oluşturuyorlar.Akıl , mantık ve adalet olmasına gerek yok.
59
Cevapla
Hakan
Doğuştan seçilmiş daha zeki daha yetenekli Bin tane sınavdan geçmiş doktor olmuş uzman olmuş "ve sonuçta iyi bir hayat sürme imkanı olmadığını görmüs" inşaatçı emlakçı sınırsız para kazansın ve bunun için inşaatçiye ödenmek üzere kamu malından ucuz kredi verilsin DOKTOR BOĞAZ TOKLUĞUNA ÇALIŞSIN hastaya neden ucuz sağlık kredisi verilmez? kredi alınsın doktora verilsin olmaz mı yani Yada Biz doktorlar birleşelim kazandığımız paranın %10-20 sini ilgili yerlere verelim bize de sınırsız ve kolay para kazanma imkanı tanınsın
41
Cevapla
uzm dr
cerrahi branşlar, acil gibi bölümler asistan bulamıyor, pediatri, dahiliye gibi bölümlerin de puanları yerlerde, almanca gibi dil kursları, dolgu botoks hacamat kursları dolmuş taşmış, çalışan hekimler de malpraktis korkusuna hastayı ellemeye korkar olmuş...merak ediyorum yaşlanınca kime muayene ettireceğiz kendimizi, güzel ülkemin insanları da artık çin den gelen doktorlarla şifa bulmaya çalışır...
45
Cevapla
Dr
Adamı tekme tokat dövüp boğazına bıçağı dayayıp 10 binini alsaydı serbestti şimdi
54
Cevapla
Ali
Bıçak parası hekimin helal hakkıdır. Haram filan değil, uydurmayın. Özelde 150 bin isteseydi eşek gibi vereceklerdi. Adam insaflı çıkmış 15 bin istemiş. Karşılığı bu. 500 bin liralara kanser ameliyatı olunuyor artık bu memlekette. 10-20 bin artık bir cep telefonu parası değil.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir