Medimagazin logo

Barolar Birliği'nden avukat açıklaması: Sizin de çok hatanız var, sizi savunacak da bizleriz!

Türkiye Barolar Birliği, gündemdeki avukatla ilgili yaptığı açıklamada bir taraftan 'sağlık alanındaki pek çok olumsuz örneği gösterebiliriz' diyerek olayı haklı çıkarmaya çalıştı, diğer taraftan 'sizleri de savunacak bizleriz diyerek' adeta 'elimize düşeceksiniz' dedi. Açıklamada avukatın hatasıyla ilgili bir cümle bile geçmedi
Barolar Birliği'nden avukat açıklaması: Sizin de çok hatanız var,  sizi savunacak da bizleriz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Barolar Birliği, sezaryen doğum sırasında karnında bant unutulduğunu iddia eden Sultan Karabıyık'ın avukatı Pervin Yıldız örneği sonrası avukatlık mesleği hedef alındığı gerekçesi ile bir açıklama yaptı. Birlik yaptığı açıklamada “Deyim yerindeyse “yangına körükle gitme”nin her iki saygın mesleğe ve bu mesleklerin mensuplarına sadece zarar vereceği açıktır.” dedi


Yargısız infaz haberine hekimlerden tepki! Basın ve avukatların duygu sömürüsü isyan ettirdi! 


Türkiye Barolar Birliği yayımladığı açıklamada “sağlık alanında yaşanan ve kesin hükümle sabit olan pek çok olumsuz olayı örnek göstererek cevaplayabiliriz” söylemi dikkat çekti. Birlik’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“Son günlerde Ankara’da gerçekleşen bir kadın doğum vakası üzerinden tartışma yaşanmaktadır. Bu süreçte, bazı sağlık mesleği mensuplarının ve kurumlarının avukatlık mesleğini ve özelde de bir meslektaşımızı hedef aldıkları görülmektedir. Öyle ki, sağlık mesleğinin karşı karşıya bulunduğu tüm sorunların kaynağı, şiddet mağduriyeti dahil, adeta avukatlar gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.


'10 yıl sonra ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız' 


Kuşkusuz mesleğimizi hedef alan söz konusu saldırıları, sağlık alanında yaşanan ve kesin hükümle sabit olan pek çok olumsuz olayı örnek göstererek cevaplayabiliriz. Ancak bunu yapmayacağız. Amacı insana ve topluma hizmet etmek olan iki mesleğin mensuplarını ve kurumlarını karşı karşıya getirmemek için sükunetle davranmaya devam edeceğiz. İlgili herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Unutmayalım ki, mağduriyet yaşayan her sağlık mesleği mensubunu savunacak olan da bir avukattır. Sağlık sorunu yaşayan her avukat da sağlık mesleği mensuplarına emanettir.

Hukuk ve sağlık alanlarında sorunların büyük çoğunluğunun sebebi iletişimsizliktir. Bizim ihtiyacımız olan kavga değildir. Yapıcı iletişim yoluyla sorunlarımızı çözmektir. Deyim yerindeyse “yangına körükle gitme”nin her iki saygın mesleğe ve bu mesleklerin mensuplarına sadece zarar vereceği açıktır. Çünkü, her ölçüsüz tepki karşılık olarak ölçüsüz başka bir tepkiyi zorlamaktadır. Bu sebeple yapmamız gereken aklı hakim kılmaktır.


Basındaki yargısız infazla ilgili O avukattan açıklama var: Büyük üzüntü duyuyorum 


Sorunlarımızı birlikte konuşmak, birbirimizi anlamak ve çözümleri birlikte üretmek için kıymetli hekimlerimizin üst birliği olan Türk Tabipleri Birliği ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğimizi avukat meslektaşlarımızın, sağlık mesleği mensuplarının ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

 

turkiye barolar birligi
pervin yildiz
Yorum (26)
se
Hukuk camiasını severiz..
26
Cevapla
dr.ocar
bu tip davalar bütün sağlık çalışanlarını olumsuz etkilemekte olup mesleği yapmakta tedirğinlik yaratmakta zaten stresli bir işi iyice stersli hale getirmektedir
51
Cevapla
uzman
Sayın yargı mensupları, adil dürüst etik kurallar çerçevesinde yargıya sadece bizim değil sizinde herkesin de ihtiyacı var. Eğer kim daha çok hata yapıyor yarışına girme gibi bir düşünce içindeyseniz size sadece şunu söyleyebilirim. Yargı kurumunun son yıllarda ülkeyi uçurumun kenarına nasıl getirdiğinden başlamak lazım. Sizleri konuşmaya devam edersek sıra doktorların yaptığı yanlışlara gelmez bile. Kaldı ki sağlık sisteminin bütün aksaklıklarını doktora fatura etme mühendisliğine olan ciddi katkılarınızı da söylemeden geçemeyecem.
110
Cevapla
hekim
Siz hasta olunca kime gelecesiniz?
77
Cevapla
Orhan aslan
KİMİN KİMİN ELİNE DÜŞECEĞİ BELLİ ASLINDA,BÖYLE TEHDİTVARİ HEM SUÇLU HEMGÜÇLÜ TAVRI İLGİLİ KURUMA YAKIŞTIRMAK MÜMKÜN DEĞİL.YAKINDA HASTA BAKACSK DR BULAMAYACAK ÜLKEM
98
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir