Medimagazin logo

Biyopsi sonucunu gören hasta 500 bin liralık dava açtı!

Acil olarak sol göğsünün alınması gerektiği aksi halde tümörün tüm vücuduna yayılacağı söylenen kadının biyopsi sonuçları kanser olmadığını ortaya koydu.
Kaynak: MİLLİYET
Biyopsi sonucunu gören hasta 500 bin liralık dava açtı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan evli ve iki çocuk annesi kadın R.M, (39) ameliyatın ardından sağlıklı göğsünden ve aile düzeninden olduğunu belirterek hukuk mücadelesine başladı. R.M, Hastane ve biyopsi doktoruna 15 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminat davası açtı.  

Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen şikâyet dilekçesinde avukat Şebnem Ercan Tarlacı tarafından yaşananlar şöyle aktarıldı: "Müvekkilim 2011 yılının Aralık ayında göğsündeki Ağrı sebebiyle Özel Silivri Anadolu Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu göğsünde kitle tespit edildiği kendisine bildirildi. Uzman Doktor  tarafından biyopsi yapıldı. 28 Aralık 2011 tarihli biyopsi sonucunda bulgu olarak müvekkilimin göğsünde tümör bulunduğu söylendi. Rapor sonucuna göre doktor , müvekkilime acil olarak sol göğsünün alınması gerektiğini, aksi takdirde tümörün tüm vücuduna yayılacağını ve öleceğini söyledi. Biyopsiden sadece altı gün sonra ameliyat yapıldı. Ameliyat sırasında alınan parça İstanbul Üniversitesi Tıp Fükültesi Patoloji Anabilim Dalı'nca incelenmiş ve kanser bulgusuna ratlanılmamıştır."
Hastane ve biyopsi doktorunun kusurlu olduğu belirtilen dilekçede 15 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminat davası talep ediyoruz" denildi.

'Kanser hücreleri temizlendi'
Davalıların avukatının cevabında "Davacının başka bir kurumda yaptırdığı patolojik inceleme sonucunda kanser olmadığının tespit edilmesi doğaldır. Çünkü operasyon sırasında kanserli hücreler temizlenmiştir" denildi. R.M'nin avukatı ise "Ameliyat sonrası alınan parçanın teşhis için patolojiye gönderileceği tıp litaretürünce bilinmektedir. Parçada ameliyat sonrası kanserli hücreden temizlendiğini söylemek abesle iştigaldir" cevabını verdi.

biyopsi
sonucunu
gören
hasta
500
bin
liralık
dava
açtı!
Yorum (25)
hakan meriç
dünyanın hiç bir ülkesinde bu rakamlara dr lar çalışmaz tetkik ve muayaneler ucuz,sadece teşekkürü hakediyoruz,binlerce başarılı ameliyat tedavi haber olmaz aradan böyle istisnai durumlar haber olur..
0
Cevapla
cerrah
Doktora neden yarım trilyonluk dava açıldığını anlayamadım. Adam hastasının patoloji raporuna bakmış: bunda malignite olduğu yazılı. Ve memeyi almış. Bir kanser raporuna binaen almış. Yoksa Dr. Mengele bile benign olarak raporlanan bir meme biyopsisi için total mastektomi yapmaz. Almayıp ne yapacaktı ki? Avukatın ifadesi: “Biyopsiden sadece 6 gün sonra ameliyat yapıldı.” Peki ne zaman yapılacaktı? 6 sene sonra mı? Olay 2011'de olmuş. Tazminat davası için neden bu kadar beklendi peki?
0
Cevapla
hasan ekim
Biyopsi de malignite tespit edilmiş. Mastektomide ise patoloji tespit edilmemiş. Bu gayet doğal çünkü biyopsi de tüm malign lezyon çıkarılmış. Ancak hekim lenfatik vs yayılımları önlemek için mastektomi yapmış, bu normal. Çünkü henüz yoksada birkaç yıl sonra tümör ortaya çıkabilir. Gerçi meme aldıktan sonra bile ortaya çıkabilir ama oran azalır. Gereksiz yere yargıya gitmemek gerekir.
0
Cevapla
Dr erhan
Üniversite sınavlarında tıbbı yazanlar bunları bilmiyor mu yav?? Mesleğin artık yapılacağı kalmadı. 500 bin lirayı ömür boyu çalışsak biriktiremeyiz. Artık toplu isyan ve greve gitmemiz lazım. Ama Meslektaşlarım inanılmaz bir gaflet içinde. Tek düşündükleri performans. Dosyalarda Anamnez formu ve günlük takip bomboş. Kimsenin davadan falan korktuğu yok arkadaş. Artık aklımızı başımıza almamız lazım.
0
Cevapla
aydin sinal
olay su:kitleden biyopsi yapiliyor,raporda maling yaziyor,cerrah gögüsü aliyor,ameliyatan sonra kitle tip fakültesi patoloji de inceleniyor,malinite bulunmuyor.yani saglikli gögüsü ameliyatla aliniyor. bu arada davalinin avukati savunma gibi bir sey yapiyor,cevabinida davacinin avukatindan aliyor. beyler burada bir hata var,hata cerrahin degil ilk raporda malinite yazan patologun-tabiki tip fakültesi patoloji raporunu dogru kabul ederek .dava acilmasi normal,yalniz istenen para cok yüksek cünki bir hayati tehlike olusmamis.15 bin lira maddi-manevi tazminata yeterli.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir