Medimagazin logo

Doktora 'terbiyesiz' dedi cezayı yedi: 6 bin 80 lira ödeyecek!

Dünyayı sarsan virüs salgınına karşı seferber olan sağlıkçılara karşı işlenen suçlarla alakalı yargıdan emsal bir karar çıktı.
Doktora 'terbiyesiz' dedi cezayı yedi: 6 bin 80 lira ödeyecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile sağlığı merkezindeki doktora 'terbiyesiz' demeyi 'hakaret' sayan Asliye Ceza Mahkemesi kararı, sanığın itirazı reddedilince kesinleşti.

Gittiği aile sağlığı merkezinde meydana gelen olayda hasta yakını ile görevli doktor tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte iddiaya göre hasta yakını doktora, 'siz çok terbiyesiz ve saygısız doktorsunuz' dedi.

Hastasından duyduğu ifadeyle sarsılan doktor, hasta ve yakını hakkında 'hakaret' davası açtı.

Asliye Ceza Mahkemesi, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125. Maddesine dayanarak sanık hasta yakınının mahkumiyetine hükmetti. Sanığın cezası 6 bin 80 liraya çevrildi. İtiraz reddedildi. Emsal nitelikteki kararla birlikte pandemi sürecinde canını hiçe sayarak üstün performans sergileyen sağlıkçılara hakaret eden kişilere mahkumiyet yolu açıldı.

tıp hukuku
sağlıkta sözlü şiddet
Yorum (3)
Osman D
Doktorun eline sağlık. Her gün bizim ihmal ettiğimiz şeyi üşenmeyip yapmış. Güzel de sonuç almış. Her hakareti yapmayı kendilerine hak gören seviyesiz insanlardan bıkkınlık geldi. Ne güzel emsal karar da çıkmış. Böylelerini üşenmeyip, mahkemeye vermek lazım.
31
Cevapla
Dr.Cevdett
O kararı veren hakim ne güzel hakim. İşte bu.
19
Cevapla
Dr. Adil
Bizim içimizdede saygısız, egolu, ukala sağlık çalışanları yok değil. Hepimizin bu ülkenin bir vatandaşıyız kimse kimseye azarlamaya hakkı yok hastada olsa sağlık çalışanı olsada...
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir