Medimagazin logo

Hemşirelere 500 kere 'Ben salağım' yazdıran başhekime hakaret davası

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’e görev yerlerinden ayrıldıkları gerekçesiyle A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” gittim yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan, Sağlık Bakanlığı kararı ile görevinden el çektirilmişti. Savcılık soruşturması da tamamlanan Alkan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı.
Kaynak: Hürriyet - Salim Uzun
Hemşirelere 500 kere 'Ben salağım' yazdıran başhekime hakaret davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, soruşturmayı yürüten Kumluca savcılığı, iki hemşirenin şikâyeti üzerine konuyla ilgili tarafların ve tanıkların ifade işlemlerini tamamladı. Ayrıca hastane içindeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelendi. Yapılan soruşturmanın ardından o dönem başhekim olarak görev yapan Alkan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla iddianame düzenlendi. İddianame Kumluca Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava açıldı.

Tazminat davası da açılacak

Yargılama süreci ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan müşteki avukatı Ezgi Yıldız, “İddianame zaten ağırlaştırılmış halden yani TCK 125/3’e göre hazırlandı. Kamu görevlisinin kamu görevlisine birden fazla kişinin yanında hakaret. Ayrıca bu konuyla ilgili manevi tazminat davası da açacağız. Tanıklar her şey tamam. Ceza dosyasının sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi. 

"Ben salağım" yazdılar

İddiaya göre; Başhekim Alkan, rutin servis kontrolleri esnasında iki hemşirenin görev alanlarında olmadığını tespit etti. Bunun üzerine Çalışkan ve Yetkin’i diğer birim müdürlerinin de bulunduğu bir odada azarladı ve görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazmasını istedi.

Not yazdılar

Talebe karşı çıkan hemşireler, böyle bir cezayı kabul etmeyeceklerini, görev yerlerini terk etmeleri nedeniyle resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanması gerektiğini savundu. Ancak bu öneri Başhekim tarafından kabul görmeyince Çalışkan ve Yetkin A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdı. Çalışkan ve Yetkin, 7 sayfalık metni, “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notu düşerek imzaladı.

Hakkımızı arayacağız

Yaşananlara tepki gösteren hemşire Merve Şahiner Çalışkan, “Yaşadıklarımız gerçekten üzücü. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” derken, hemşire Ayşe Yetkin, “Bize verilen ceza ise insan onurunu ayaklar altına almak anlamına geliyor” demişti. 

Bakan tepki göstermişti

Tepkilerin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir” demişti.

Başhekimin, hemşirelere 'Ben salağım' yazdırdığı iddiasına soruşturma! Başhekim iddialarla ilgili konuştu!

hemşire
baş hekim
kumluca devlet hastanesi
antalya
Yorum (3)
mehmet ümit
hemşirelerin doktorlara haksızlık yaptığı durumlara doktorlar ve hemşireler karşılıklı bilimsel bir ortamda münazara etsek keşke
1
Cevapla
mustafa serdar
Hemşire arkadaşları kutluyorum,sayın başhekim birçok doktor arkadaşı da(ben de dahil) kumluca da çalıştığı için pişman etti ama bizler ya tayin istedik,ya istifa ettik ya da emekli olduk.
4
Cevapla
ismail yetenek
500 kere de ben dahiyim yazdırsın.ödeşsinlerr..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir