Medimagazin logo

İSTAHED Başkanı mahkemede kusursuz bulundu: 'Kusur mevzuatta'

İSTAHED Başkanı ve Güngören Akıncılar Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Kutbettin Demir hakkındaki dava sonuçlandı. Mahkeme “Kusur mevzuattadır ve onu yazanlardadır. Bir zarar varsa bu zararı olayda hiç bir kusuru olmayan Aile Hekiminden tahsil edemezsiniz” ifadeleri yer aldı
İSTAHED Başkanı mahkemede kusursuz bulundu: 'Kusur mevzuatta'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aşı muhafazasında kullanılan dolaplarda soğuk zincirin kırılması nedeniyle açılan “Haksız eylemden kaynaklanan zarar” davası sonuçlandı. İSTAHED’den yapılan açıklamaya göre mahkeme “Bu dolaplarda soğuk zincir kırılması olur. ’Bu dolapların kullanılmasını öneren bir mevzuatınız var, kim o mevzuatta ev buzdolabını aşı dolabı olarak kullan demiş ise, kusuru o kendinde arasın hekimde değil” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamada mahkeme kararında yer alan gerekçe şu şekilde ifade edildi:  “ Bu dolaplarla oluşan soğuk zincir kırılması beklenen bir şeydir, ilgili servisin de belirttiği gibi bu dolapların aşı dolabı olarak kullanılamayacağı ortadadır. Oysa hangi dolabın kullanılacağına dair mevzuat bu uygun olmayan dolabı kullanmayı önermektedir. Yani hekim kendisine söylenen dolabı kullanmaktadır. Kusur mevzuattadır ve onu yazanlardadır. Bir zarar varsa bu zararı olayda hiç bir kusuru olmayan Aile Hekiminden tahsil edemezsiniz.”

aşı muhafazası
kutbettin demir
Yorum (1)
Aile hekimi
Kesinlikle doğru bir karar. Istahedi hukuki başarısından dolayı tebrik ediyorum.
34
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir