Medimagazin logo

Kendisini muayene etmediği iddiası ile doktoru gözaltına aldıran savcı hakkında kovuşturmaya yer yok kararı

Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel’i kendisini muayene etmediği iddiasıyla gözaltına aldıran Cumhuriyet Savcısı Mehmet B. hakkında "Basit yaralama ve basit tehdit" suçlarından başlatılan soruşturmada “delil yetersizliği ve unsur yokluğu” nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.
Kaynak: İHA - Selçuk Kaya
Kendisini muayene etmediği iddiası ile doktoru gözaltına aldıran savcı hakkında kovuşturmaya yer yok kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Osmaniye Devlet Hastanesinde daha önceden farklı bir doktora muayene olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet B. 12 Nisan 2021 tarihinde yine aynı doktora muayene olmak için randevulu olarak hastaneye geldi. Ancak doktorun izinli olmasından dolayı Savcı Mehmet B., Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel'in odasına girdi. İddiaya göre, kendisinin savcı olduğunu söyleyen Mehmet B., doktordan kendisini muayene etmesini istedi. İçeride başka bir hasta olduğunu söyleyen Doktor Kemal Gökhan Günel, ayrıca Savcı Mehmet B.'ye daha önceki doktoruna kontrol olması gerektiğini, bu şekilde kendisini muayene edemeyeceğini belirtti.

Bunun üzerine iddiaya göre Savcı Mehmet B., kendisini muayene etmeyen Doktor Kemal Gökhan Günel’i gözaltına aldırdı. Aynı gün şüpheli sıfatıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan Günel serbest bırakılmıştı. Bunun üzerine Doktor Kemal Gökhan Günel, Osmaniye Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet B. hakkında "Basit yaralama ve basit tehdit" iddiasıyla şikâyette bulunmuştu.

 


Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı: Cumhuriyet Savcısı sırası gelmediği için kendini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı


 

Osmaniye'nin bağlı olduğu bölge adliye mahkemesinin bulunduğu Adana'ya gönderilen soruşturma dosyasını inceleyen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı müşteki, sanık ve tanıkların ifadeleri ve hastane güvenlik kamera kayıtlarını incelendi. Ardından Savcı Mehmet B. hakkında "Basit yaralama ve basit tehdit" suçlamalarıyla ilgili "Delil yetersizliği ve unsur yokluğu” nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

osmaniye devlet hastanesi
ortopedi uzmanı
kemal gökhan günel
savcı
Yorum (15)
yg
Her zaman ki gibi süpriz yok. Eğer benzer davranışı hekim savcıya yapsaydı kesin cezaevindeydi
67
Cevapla
Erdoğan
Savcının yaptığı buz gibi de Görevi kötüye kullanmaktır.
49
Cevapla
adalet
Doktorun resmi var ama savcının neden yok merak ediyorum.
36
Cevapla
bedrettin alyamaç
ülkenin geldiği hale bakın doktor 10 yıl okur savcı 4 yıl okur ama yetkisi ezer geçer onun için net konuşuyorum sistem düzelene doktorun değeri savcının değerinden artana kadar bu mesleği yapmayın başka işlerle uğraşın nokta
50
Cevapla
yg
Bundan 36 sene pratisyen hekim olarak göreve başladığımda ilk maaşım 173 bin lira idi . İlçedeki 10 yıllık hakim 126 bin lira alıyordu. İlçe kaymakamından fazla maaş alıyordum. İlçede bende fazla maaş alan tek bir kişi vardı. İş Bankası şube müdürü. Onun maaşı 250 bin liraydı. 36 yılda geldiğimiz nokta bu. Malpraksis yasası, performans uygulaması, ilçelere bile açılan hocası ve hastanesi olmayan Tıp Fakülteleri , doktor enflasyonu ....... Geldiğimiz nokta bu. Bu noktaya gelmemizde sadece sistem ve bizi yönetenler sorumlu değil elbet. Bir araya gelemeyen doktor camiası, performans nedeniyle birbirine giren hekimler bitkinlik yorgunluk gibi nedenler bizi daha geriye götüreceğe benziyor. Ülkedeki tüm hekimler acil servisler hariç bir gün işi bıraksa ve bu kararlılığın bizi yönetenlerce bilinmesi sağlasak bakalım ne oluyor.
85
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir