Medimagazin logo

Koronavirüs tedavisi gördüğü özel hastanenin çıkardığı faturaya itiraz eden hasta davayı kazandı

İstanbul'da bir hasta koronavirüs tedavisi gördüğü özel hastanenin çıkardığı faturaya itiraz etti. Ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine konuyu yargıya taşıdı. Hastane, 69 bin lirayı bulan faturanın yüzde 80'ini geri ödemeyi kabul etti.
Kaynak: TRT Haber
Koronavirüs tedavisi gördüğü özel hastanenin çıkardığı faturaya itiraz eden hasta davayı kazandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastalanınca özel bir hastaneye başvurdu. Koronavirüs teşhisi konuldu, tedavi altına alındı. 12 gün süren tedavi için ise 69 bin lira fatura çıkarıldı.  

Ahmet Taşkıran, mart ayında rahatsızlanınca Üsküdar'da özel bir hastaneye gitti. Koronavirüs teşhisi konularak yatışına karar verildi. Tedavisi 12 gün sürdü. Taburcu edilirken tedavi gideri olarak 69 bin lira ödeme yapması istendi.

Sonuç alamayınca yargıya başvurdu

Taşkıran ise faturaya, salgın sebebiyle hastadan para alınamayacağına ilişkin düzenlemeyi hatırlatarak itiraz etti. Sonuç alamayınca konuyu yargıya taşıdı.

Avukat Taşkıran, geçen yılın mart ayında Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle acil hal tanımının yeniden düzenlendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: 

"Bununla devlet, pandemi süresince salgın hastalığın tanım ve tedavisine yönelik yapılacak tüm tedavilerden özel hastanelerin ilave ücret alamayacağını hüküm altına almıştı. Bu sebeple özel hastanelerin salgın hastalıklar sebebiyle vatandaşlardan almış olduğu ücretlerin yasal dayanağı ortadan kaldırılıyor. Buna dayanarak ara buluculuk bürosuna başvurduğumuzda, hastane iş bu bedelin iadesini kabul edip tarafımıza ödedi."

"Karar emsal niteliği taşıyor"

Kararın emsal niteliği taşıdığını belirten Avukat Taşkıran, “Bundan sonraki davalarda söz konusu iş bu tebliğe dayalı olarak özel hastanelerin vatandaşlardan salgın hastalığın tedavisine yönelik ücret alamayacağı kuralına istinaden tüketici mahkemelerinde dava açılır. Haksız bedelin iadesi davasını açıp vatandaşlar eğer ödemişlerse söz konusu bedellerin talebini isteme hakkına sahip olacaklar" ifadelerini kullandı.

koronavirüs tedavisi
i̇stanbul
dava
fatura
özel hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir