Medimagazin logo

Leo bebeğin ailesinden 2 doktora tazminat davası: Bize söyleselerdi her şeye hazırlıklı olurduk

Sağlık Bakanlığının girişimiyle ambulans uçakla götürüldüğü İstanbul'da sağlığına kavuşan 6 aylık Leo Dalgıç'ın ailesi, hamilelik sürecinde bebeklerindeki kalp damar sorununu tespit edemediklerini öne sürdükleri doktorlar hakkında tazminat başvurusunda bulundu
Leo bebeğin ailesinden 2 doktora tazminat davası: Bize söyleselerdi her şeye hazırlıklı olurduk
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İzmir'de kalp damarları ters olarak dünyaya gelen Leo bebeğin ailesi, doğum sürecinde ihmallerinin bulunduğunu düşündükleri 2 doktor aleyhine tazminat davası açtı.

Bornova ilçesine yaşayan Cemran-Onur Saki Dalgıç çiftinin ikinci çocuğu olarak geçen yıl ağustosta özel hastanede dünyaya gelen Leo bebeğin doğumundan birkaç saat sonra vücudunda morluk oluştu.

Tetkiklerde kalp damarı ters olduğu tespit edilen Leo bebeğin acil ameliyatına karar verildi. Operasyonun İzmir'de yapılamaması üzerine aile, durumu sosyal medyadan duyurdu.


Sağlık Bakanlığı Leo bebek için devreye girdi


Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, Leo bebeği ambulans uçakla İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti. "Büyük arterlerin transpozisyonu" tanısı konulan Leo bebeğe 5 gün sonra kalp damarları düzeltme ameliyatı yapıldı.

 

 

Leo bebek, İstanbul'da bir aya yakın tedavi gördükten sonra İzmir'e getirildi. Kritik süreci atlatan Leo bebeğin sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Çocuklarının doğumundan sonra başlayan süreçte zor günler geçiren Dalgıç çifti, bebeklerinin anne karnında takibini yapan ve özel muayenehanelerinde hizmet veren doktor ile hamileliğin 24. haftasında ayrıntılı ultrasonu çeken hekim aleyhine İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtı.

- "Devletimizin bir bebeğin hayatını nasıl kurtardığını gördük"

Anne Cemran Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leo'nun kontrollerinin devam ettiğini, şimdilik bir sağlık sorunu gözlenmediğini söyledi.

Leo'daki sağlık sorununun ilk belirtilerinin doğumun ardından görevli hemşirenin dikkati sayesinde fark edildiğini belirten Dalgıç, "Ailecek çok zor günler yaşadık. Bu süreçte devletimizin bir bebeğin hayatını nasıl kurtardığını gördük. Türkiye'de sağlık sistemimizin gerçekten iyi işlediğini bir kez daha anladık. Sağlık Bakanlığımız, 'Leo harekatı' ile oğlumu İstanbul'a götürdü, saatler içinde ters olan kalp damarları düzeltildi ve sağlığına kavuştu." diye konuştu. 

Hamileliği boyunca rutin şekilde doktorlara gittiğini anlatan Dalgıç, ne kendi kadın doğum uzmanının ne de ayrıntılı ultrasonu çeken hekimin Leo'daki sağlık sorununu belirleyebildiğini savundu. 

İki doktor aleyhine tazminat davası açmaya karar verdiklerini dile getiren Dalgıç, şöyle konuştu:

"Davayı, doktorların görevlerini eksik yapmaları ve bizlerin çekmiş olduğu üzüntü ve ızdırabın tazmini nedeniyle açtık. Alacağımız miktar bizi asla tatmin etmeyecektir, tamamen simgesel bir durum. Doktorların bir yetkinlik sorunu varsa bunun fark edilmesini istiyoruz. Başka annelerin canı yanmasın. Ayrıntılı ultrason çektirdiğimiz doktorumuz 'Çok sağlıklı bir erkek bebeğiniz olacak.' dedi. Kalbine niye bakmadı? Bize verdiği dosyada 'Bebeğin kalp damarları düzgündür.' ibaresi yazıyor. Kadın doğum uzmanımız da her gittiğimizde 'Bebeğinizin gelişimi iyi.' dedi."

- "Yargı tarafından aydınlatılmasını istiyoruz"

Baba Onur Dalgıç da bebeklerinin sağlık durumu nedeniyle çok zor bir 6 ayı geride bıraktıklarını dile getirdi. 

Doktorluğun çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden baba Dalgıç, "Bu süreçte doktorların Leo'yu kurtarmak için verdiği mücadeleyi de yakından gördük. Anlamadığımız şey oğlumuz anne karnına düştüğü günden bu yana tüm testler ve tetkikleri yaptırdık. Ayrıntılı ultrasonda oğlumuzun kalp damarlarının görülmesi gerekirdi. Bu, bir sebepten dolayı görülemedi. Bu durumun yargı tarafından aydınlatılmasını istiyoruz. Eğer doktorlar bu durumu bize doğumdan önce söyleseydi eşime de durumu psikologlar eşliğinde söylerdim. Her şeye daha hazır olurduk." diye konuştu.

izmir
leo bebek
doktor aleyhine tazminat
buyuk arterlerin transpozisyonu
Yorum (25)
Ayse
. Doğuştan kalp hastası yeğenimiz doğdu annenin psikolojisi bozulmasın diye anneden durumu sakladık. Operasyon basarili gecti. Herşey yolunda taburculuk olanlanirken solunumu durdu ve öldü. Üzüldük. Bizim başımıza gelen sizin başınıza da gelebilirdi. Sizin yerinizde olmayı arzulardık. Ne mutlu size bebeğiniz yasiyor .
1
Cevapla
Yuksel Canlı
Cocugun uzerinden para kazanmak hırsı. Tatmin olmayan öfke. Çocuğu devlet ameliyat etmez kurtarmaz. Seni devletin yasatmadigi gibi. Niyetin arastirmaksa 1 tl dava acarsin. GENETIK OLARAK SENIN KUSURUN OLAN HASTALIK gunluk hastasi sadece senin bebeğin olacak kadar hatasiz hizmet icin BELEDIYE OTOBUSUNE DEGIL TAXIye LIMUZINe binmeniz gerekir. ÇOCUĞUNUN UZERINDEN PARA KAZANMAK VE BUNU MAAŞI ILE CALISAN BIR DR DAN BEKLEMEK ... HALUK LEVENT i tazminat konusunda yardima cagiriyorum. Ödeme fedakarligini da yapsın... LÜTFEN
1
Cevapla
mazhar osman
şu haberi okuyup da khd yazacak olanın aklına şaşarım. o aileye de biri söylesin, o bebek çok yaşamaz, opere eden doktorlara da şimdiden geçmiş olsun, dava sırasını beklesinler.
1
Cevapla
Gerçekçi
doktordan haşa peygamber gibi mucize bekliyorsun, ama ne saygı ne para. Ben doktorların yerinde olsam, muayene ücretini yüz kat artırırdım. En basit ameliyatı yüz bin liraya, ciddi ameliyatı 1 milyon liraya yapardım. Madem kapris çekeceğim, dava edilme riskim var, ucuza olmasın bariii...
87
Cevapla
Hukukun Üstünlüğü
Tipik, şimdi şura doktorlardan ne koparırsak kardır mantığı. Cevap, hiç bir şey alamazsınız. Doktor lehine karar verileceği için, onların yerinde olsam, karşı tazminat davası açardım. Hukuk büromuz değerli hekimlerimizin yanında olacaktır. Saygılar.
86
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir