Medimagazin logo

Mahkeme, hemşirenin 'tavandan ek ödeme' talebini haklı buldu

Sağlık-Sen, Kütahya’da Evde Sağlık Hizmetleri biriminde görevli olan ve koronavirüs hastalarına da hizmet veren hemşire K.S. adına “tavandan ek ödeme yapılması” talebiyle açtığı davayı kazandı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mahkeme, hemşirenin 'tavandan ek ödeme' talebini haklı buldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kütahya’da Evde Sağlık Hizmetleri biriminde görevli hemşire K.S., idareden kendisinin de koronavirüs hastalarına hizmet ettiğini bildirerek, COVID-19 hizmeti sunan sağlık personeline yapılan tavandan ek ödemenin kendisine de yapılmasını talep etti.

Bu durum karşısında idare, “Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Müdürlüğü’nün 08.04.2020 tarihli ve 280 sayılı yazısında evde sağlık hizmetleri biriminin tavan katsayısı üzerinden ek ödeme yapılacaklar arasında yer almadığını” kaydederek, hemşirenin talebini ret etti.

Sağlık-Sen, talebin ret edilmesi üzerine üyesi olan hemşire adına Kütahya İdare Mahkemesi’ne konuyla ilgili dava açtı. Açılan dava neticesinde yerel mahkeme hemşirenin tavandan ek ödeme talebini haklı buldu. Mahkeme verdiği kararda, “Hemşirenin pandemi döneminde vermiş olduğu hizmetlerine karşılık tavandan ek ödemesini yasal faiziyle birlikte almaya hak kazandığını” belirtti. 

Karar gerekçesinde, “Bakanlık yazısında her ne kadar evde sağlık hizmetleri biriminin doğrudan adı geçmese de kişinin pandemi alanında çalışmalarının sabit olduğu ve bu sebeple ek ödemelere hak kazanması gerektiği” vurgulandı

sağlık-sen
hemşire
tavandan ek ödeme
dava
covid-19
Yorum (1)
Mustafa Tahincioğlu
Bende isterdim bende! Pandemi gorevlendirmem var ama tavandan ek ödeme listesinde değilim. Karar önemli ama Danıştay bozar çünkü para çok ama çok büyük!
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir