Medimagazin logo

Mahkeme 'slogan atmak' sendikal hak dedi; kınama cezasını iptal etti

Türk Sağlık-Sen gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında slogan attığı gerekçesi ile kınama cezası alan üyesi adına iptal davası açtı. İzmir'de görülen davada mahkeme, kişinin eyleminin sendikal hak sayıldığını ifade ederek cezanın iptaline karar verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mahkeme 'slogan atmak' sendikal hak dedi; kınama cezasını iptal etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Sağlık-Sen, İzmir Üniversite Şube yönetim kurulu üyesine sağlık çalışanlarının sorunları ve taleplerine ilişkin hastanede geçekleştirilen basın açıklamasına katıldığı ve başhekimlik önünde slogan attığı gerekçesi verilen kınama cezasının iptali için dava açtı.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nde görülen davada bireylerin sendika hakkı çerçevesinde dile getirdiği bazı görüşler veya bunların dile getirilme biçimi yetkili makamların gözünde kabul edilemez olsa da dahi, ifade, örgütlenme ve sendikal özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin demokrasiye hizmet edemeyeceği hatta tehlikeye düşüreceğine vurgu yapıldı. 

Mahkeme, davaya konu olan eylemde sendikal hakkın kullanıldığına karar vererek bu yönde  disiplin cezası verilmesinin “kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak” hükmüne girmediğine dikkat çekti.

Açıklamada verilen kınama cezası ile ilgili işlemin iptaline karar verildiği ifade edildi.

türk sağlık sen
mahkeme
iptal davası
sendika hakkı
slogan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir