Medimagazin logo

Raporluyken mesai arkadaşlarına rapor yazan doktor, hapis istemi ile hakim karşısında

Trabzon’da raporluyken mesai arkadaşı doktor ve hemşireye birer gün rapor yazan doktor, hapis ve memurluktan men istemiyle yargılanıyor
Kaynak: Habertürk
Raporluyken mesai arkadaşlarına rapor yazan doktor, hapis istemi ile hakim karşısında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Trabzon’da aile hekimi olarak görev yapan M.A., kalp rahatsızlığı bulunduğu gerekçesiyle KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine gitti. Burada kalp damarına stent taktıran M.A., evinde istirahate çekildi.

Enis Yıldırım'ın haberine göre, 15 gün rapor alan M.A., kendisini arayan ve belinin ağrıdığını öne süren mesai arkadaşı doktor C.P.’nin evine gitti.

Bu sırada eve doktor C.P.’ye iğne yapmak üzere aile sağlık merkezinde görevli hemşire R.A. da geldi. Doktor C.P.’nin ardından hemşire R.A. da belinin ağrıdığını ileri sürdü. Doktor M.A. iki mesai arkadaşına aile sağlığı merkezine giderek birer gün rapor yazdı.

RAPORU YAZAN DOKTORA DAVA AÇILDI

Raporun incelemeye alınmasının ardından izinde olduğu belirlenen doktor M.A. ile C.P. ve hemşire R.A. hakkında soruşturma izni istendi. Üç kişi için istenilen soruşturma izni, sadece raporu yazan doktor M.A. için verildi. Başlatılan soruşturmada ifadeler alındı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, doktor M.A. hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan hazırladığı iddianameyi 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

BİR YILDAN ÜÇ YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan M.A. mesai arkadaşını tedavi etmeye gittiğini ve iğne yapmak için hemşirenin de eve geldiğini belirterek, aile sağlığı merkezine giderek iki arkadaşı için rapor yazdığını söyledi. Rapor yazdığı gün aile sağlığı merkezinde hasta baktığını belirten M.A.’nın ifadesinin ardından tanıkları dinleyen mahkeme duruşmayı erteledi.


 

aile hekimi
rapor
sorusturma
Yorum (5)
zeki can
kardeşim her zaman iyi niyet olmuyor doktorun niyeti belliki çok iyi ama kendini çekemeyen veya rapor alan meslektaşını çekemeyen personel şikayet etmiştir sonuç çıkarmı hayır ama niye olsun...dünya kötülerin dünyası siz siz olun açık vermeyin selamlar
66
Cevapla
Muzaffer Hekim
İzinliyken "özellikli izlem" yaptı aile hekimleri, hatta ben izinliyim diyene "hoca bu dönemde görevden kaçılmaz , gün gelir önüne çıkar" dediler. Ha bu arkadaşın ki en masum ifadeyle salaklık.
35
Cevapla
alpaslan
dışarıda o kadar azılı suçlu varken hapisaneler boşaltılmışken.ugraştıkları şeye bak.doktora ceza vermekle sanki başları göğe erecek.egolarını tatmin etmekten başka bir şey değil.
78
Cevapla
Can K
Bu neden suç oluyor? Bir insan raporluyken çalıştırılmaya zorlanamaz. Ama kendi isteğiyle pekala çalışabilir. Hırsızlar, suç makinasına dönüşmüş azılı psikopatlar dışarda cirit atarken istirahatinden kendi isteğiyle vazgeçerek mesleğini icra etmiş hekim görevi kötüye kullanma ile yargılanıyor. Pes vallahi pes.
36
Cevapla
Osman D
Bu ne yahu? Bu ne hınç, bu ne nefret? Kendisi raporlu iken başkasına bir gün rapor vermiş. Yok üç yıl hapis, yok meslekten men.!!? Ne oluyoruz, Allah aşkına. Evet, işlemde küçük bir usulsüzlük var. Ama bu kadarını, insan dalgınlıkla bile yapabilir. İdari uyarı, kınama cezası, makul ölçülerde küçük bir adli cezai işlem-tecil tamam, anlaşılabilir. Ancak şu ceza istemleri benim tüylerimi diken diken etti. Yok arkadaş, bu ülkede hekimliğin yapılacak hali kalmamış.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir