Medimagazin logo

Ruhsatsız muayenehanede kürtaj soruşturması tamamlandı... 2’si doktor 4 sanığın 6 yıla hapsi istendi!

Bakırköy'de ruhsatsız muayenehanede bir kadına kürtaj yaparak hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla 2'si doktor 4 kişi hakkında "taksirle ölüme neden olma" ve "çocuk düşürtme" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.
Kaynak: AA
Ruhsatsız muayenehanede kürtaj soruşturması tamamlandı... 2’si doktor 4 sanığın 6 yıla hapsi istendi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Yelda Z. ve Burçhan A’nın kadın doğum uzmanı olarak görev yaptıkları aktarıldı.

Burçhan A’nın Bakırköy’de muayenehane açma aşamasında olduğu anlatılan iddianamede, sanık Pınar K’nin burada çalışan olduğu, sanık S. Ç’nin de maktul F. S’nin ablasının eşi olduğu bilgisine yer verildi.

Gebe olan maktul F. S. ile sanık S. Ç’nin sanıklardan doktor Yelda Z’nin görev yaptığı hastaneye giderek, görüştükleri, maktulün bu gebeliği sonlandırmak istediği ancak resmi kayıtlarda yer almak istemediği anlatılan iddianamede, doktor Yelda Z’nin yaptığı tahlillerde F. S’nin 6 haftalık gebe olduğu kanaatine vardığı ancak kayıtsız bir işlem yapamayacağını, dışarıda muayenehanesi olan arkadaşı Burçhan A’nın yerinde bu işlemi yapabileceğini söylediği ve F. S. ile S. Ç’nin bu durumu kabul ettiği anlatıldı.

İddianamede, sanıklardan Yelda Z’nin arkadaşı olan sanık Burçhan A'yı arayarak, kurulum aşamasındaki muayenehanesini kullanmak istediğini söylediği aktarılarak, sanıklardan Burçhan A’nın sanık Yelda Z'ye ücreti karşılığında muayenehaneyi kullanabileceğini, burada anestezi teknikeri olarak çalışan sanık Pınar K’nin anestezi konusunda kendilerine yardımcı olabileceğini söylediği kaydedildi.

İddianamede, sanık Yelda Z’nin maktul ve sanık S. Ç’yi arayarak, bin 800 lira karşılığında operasyon için anlaştığı bildirildi.

Olay tarihi olan 17 Ekim 2019’da maktul F. S’nin kürtaj işleminin yapıldığı ve F. S’nin uyanmasının beklendiği anlatılan iddianamede, maktulün bir türlü uyanmadığı, sanıklardan Yelda Z. tarafından kontrol edildiğinde maktulün solunumunun durduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, maktulün iki hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybettiği belirtilerek, Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda, sanık Yelda Z. tarafından yapılan işlemlerin tıp kurallarına uygun olmadığı kaydedildi.

Raporda ayrıca, iş yerini kiralayan ve uzmanları ile ekipmanı sağlamadan işlemlerin yapılmasına izin veren doktor Burçhan A’nın uygulamalarının da tıp kurallarına uygun olmadığı belirtildi.

Sağlık personeli, anestezi uzmanı veya teknikeri olmadığı belirtilen sanık Pınar K’nin sağlık çalışanı ve anestezi uzmanı gibi davrandığı bilgisine yer verilen iddianamede, bu sanığın Burçhan A. tarafından bu vasıfla çalıştırıldığı anlatıldı.

İddianamede, hastanın damar yolunu açarak anestezi yapan sanık Pınar K’nin kürtaj operasyonuna katılması suretiyle maktulün ölümü arasında illiyet bağı bulunduğu kaydedildi.

Ceninde yapılan incelemede, çocuğun sanık S. Ç'den olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, bu sanığın da maktulü ruhsatsız ve merdiven altı muayenehaneye götürerek F. S’nin ölümünde sorumluluğu olduğu aktarıldı.

İddianamede, şu değerlendirilmelerde bulunuldu:

"Sanıklardan Yelda Z. ve Burçhan A.’nın kadın doğum uzmanı doktorları oldukları, kürtajın gerçekleştirildiği muayenehanenin kürtaj yapmaya elverişli bulunmadığı, hiçbir tıbbi alet edavatın olmadığı ve yeteri kadar personelin bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu sanıkların sonucu öngörebilmelerine rağmen yine de kürtaj işlemini gerçekleştirdikleri, sanıklardan Pınar K. anestezi uzmanı olmamasına rağmen bu şekilde davranarak, maktulün ölmesini öngörebilmesine rağmen yine de işlemleri yapmıştır. S. Ç’nin de maktulün ehil olmayan ekip tarafından ehil olmayan bir ortamda kürtaj işlemin yapılmasının ölümle sonuçlanabileceğini öngörmesine rağmen yine de kürtaj işlemini yapılmasını tavsiye ve telkinde bulunarak, kürtaj işleminin gerçekleşmesini sağladığı anlaşılmıştır."

İddianamede, Pınar K. ve S. Ç. ile doktorlar Yelda Z, Burçhan A. hakkında "taksirle ölüme neden olma" ve "çocuk düşürtme" suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianame, gönderildiği Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

bakirkoy
iddianame
muayenehane
kurtaj
doktor
hapis
dava
Yorum (3)
ömer hayyam
hekimlere yönelik spam-taciz haber-yıldırmaya yönelik
4
Cevapla
1219 sk
diş hekimi muayenehanelerinde ruhsat vardır (1219 sk da yazar) tabip muayenehanelerinde ruhsat yoktur, ihbar vardır (1219 sk tabipden sadece ihbar ister ) bilinmeyen veya yönlendirmeyle kötü amaçlı haber yapılmış veya yaptırılmış.
1
Cevapla
YAW
TABABET VE ŞUABATI SAN'ATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUN Madde 5 – Hususi muayenehane açmak veyahut evinde muayenehane tesis eylemek suretiyle sanatını icra eylemek istiyen her tabip hasta kabulüne başladığından itibaren en çok bir hafta içinde isim ve hüviyetini, diploma tarih ve numarasını ve muayenehane ittihaz eylediği mahal ile mevcut ise ihtısas vesikalarını mahallin en büyük sıhhiye memuruna kaydettirmeğe ve muayenehanenin nakli halinde en az yirmi dört saat evvel keyfiyeti nakli ihbara mecburdur. YANİ RUHSAT HEKİMLERDE YOK, İHBAR VARDIR. HEKİMİN İHBARINI İŞLEME ALMAYIP, RUHSATSIZSIN DEMEK AHLAKSIZLIKTIR
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir