Medimagazin logo

Sol yerine sağ varikosel ameliyatı olan hastaya Danıştay’dan ret

Bursa’da sol yerine sağ varikosel ameliyatı yapıldığı için hastane hakkında dava açan hastaya Danıştay’dan olumsuz cevap geldi
Kaynak: MİLLİYET
Sol yerine sağ varikosel ameliyatı olan hastaya Danıştay’dan ret
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa’da kısırlık tedavisi için gittiği kamu Hastanesinde sol yerine sağ varikosel ameliyatı yapıldığı için hastane hakkında tazminat davası açan hastaya Danıştay’dan kötü haber geldi. Mahalli mahkemece süre aşımı kararı verilen dava hakkında hastanın itirazını Danıştay haklı bulmadı. 

  Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce kısırlık tedavisi için başvuran hastanın sol testisinde varikosel teşhisi koyan Bursa Devlet Hastanesinde görevli üroloji doktoru, ameliyat için 1 ay sonraya gün verdi. Ameliyat olduktan sonra sol yerine sağ varikosel ameliyatı olduğunu farkeden hasta, tedavi gördüğü hastane hakkında manevi tazminat davası açtı. 45 bin liralık tazminat davası hakkında Bursa’daki yerel mahkeme davada süre aşımı bulunduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. Bunun üzerine hasta verilen kararın iptali için davayı Danıştay’a taşıdı. Danıştay 15. Dairesi dosyadaki belgeleri incelendikten sonra mahalli mahkemenin verdiği kararı haklı bulup dosyayı geri gönderdi.
 

tıp hukuku
ameliyat
danıştay
Yorum (1)
dr.t.k.
bürokrasi nedeniyle ret olmuş, tıp prosedürü ile alakalı değil.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir