Medimagazin logo

'Yanlış kan sonucu ölüm' iddialarına soruşturma

İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisinde yatan Ayşe Karacan'ın yanlış kan verilmesi sonucu öldüğü iddialarına yönelik idari soruşturma başlatıldığını bildirdi
Kaynak: AA
'Yanlış kan sonucu ölüm' iddialarına soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA - İddialara göre Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisinde yatmakta olan 75 yaşındaki Ayşe Karacan’ın doktoru, ameliyat öncesi kan takviyesi yapılmasını istedi. Bölümde görevli 2 hemşire aynı bölümde yatmakta olan 68 yaşındaki Ayşe K. isimli kadının kan grubundaki kanı Ayşe Karacan’a verdi. Fenalaşan Ayşe Karacan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybedince konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ortopedik operasyona alınan Karacan'ın yanlış kan verilmesi sonucu vefa ettiğine dair iddiaların yerel basında çıktığı hatırlatıldı.

Konuyla alakalı hastanece idari soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Hastaya hatalı bir kan ürünü verilip verilmediği, verildi ise miktarı, kan grupları ve hastanın olası ölüm nedenleri üzerinde inceleme yapılmaktadır. İnceleme bittiğinde daha detaylı bilgi paylaşılacaktır." denildi. 

 

yanlis kan
iddia
hasta
sakarya
ortopedi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir