Medimagazin logo

Ankara Şehir Hastanesi yerleşkesinde ilk kez ambulans helikopterle deneme uçuşu yapıldı

Ankara Şehir Hastanesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan 2 bin 400 metrekarelik heliporttan ilk kez bir hastanın nakli için ambulans helikopterle deneme uçuşu yapıldı
Kaynak: AA
Ankara Şehir Hastanesi yerleşkesinde ilk kez ambulans helikopterle deneme uçuşu yapıldı
Fotoğraf: İHA
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanenin koordinatör başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel, deneme uçuşunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 9'uncu şehir hastanesi olarak faaliyete başladıklarını belirterek, Avrupa'nın en büyük sağlık merkezine sahip olduklarını söyledi.

Toplam 3 bin 711 yatak kapasitelerinin olduğunu ifade eden Surel, "Günlük ortalama 12 bin hastaya bakıyoruz. Kampüsümüzün tamamı taşındığında günlük 25 bin hastaya bakacağız." diye konuştu.

Surel, yeni tamamlanan heliportun ulaşım açısından çok rahat olduğunun altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"Hastalarımızın buraya ulaşımı da çok önemli. Bundan sonra hastalarımız, ameliyathanelerimizin, anjiyografi ünitelerimizin hemen üstünde bulunan heliport üzerinden hastanemize kolayca nakledilecek. İki helikopterin aynı anda ineceği 2 bin 400 metrekarelik alanımız var. Ülkemizde ve yurt dışında tedavi imkanı sağlanamayan acil hastaların ambulans helikopterlerle hastanemize nakli ve tedavi edilmesi için hazırız."

ankara şehir hastanesi
aziz ahmet surel
ambulans uçak
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Ambulans helikopter haberine konan fotoğrafta UÇAK seçilmesi biraz tuhaf olsa da sonuçta ikisi de uçtuğundan dolayı ben kabullendim. Artık hasta yakınlarının : "BİZİ HEMEN AMBULANSLA SEVKEDİN " fermanları " BİZİ HEMEN UÇURUN " şekline evrileceğe benziyor.
6
Cevapla
Meftune mefta
Cayir cayır boğularak ıçuyor güzelim ülke...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir