Medimagazin logo

Bursa Şehir Hastanesinin resmi açılışı yapıldı

Sağlık Bakanlığı ve Rönesans Sağlık Yatırım tarafından "Kamu Özel İş Birliği" modeliyle hayata geçirilen Bursa Şehir Hastanesinin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.
Bursa Şehir Hastanesinin resmi açılışı yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Güney Marmara'da 6 milyon kişiye hizmet verecek hastane, Nilüfer ilçesinin Doğanköy mevkisinde 745 bin 365 metrekare alan üzerinde 488 milyon avroluk yatırımla iki yılda tamamlandı.

Bünyesinde genel, kadın-doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 hastane bulunduran Bursa Şehir Hastanesi, bin 355 yatak kapasitesine sahip.

Genel hastanede 308, kadın-doğum çocuk hastanesinde 222, kalp-damar hastanesinde 271, onkoloji hastanesinde 254, FTR hastanesinde 200, YGAP hastanesinde 100 yatak yer alıyor. 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi ile günlük 2 bin 110 acil hastaya müdahale ve 36 bin 200 hasta sirkülasyonunun öngörüldüğü kompleksteki FTR hastanesi, 200 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyüğü konumunda bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük sağlık merkezlerinden biri olan, Türkiye Genom ve Türkiye Kanser Gen projeleriyle ilgili klinik araştırmaların yapılabileceği sağlık kuruluşu olarak konumlandırılan Bursa Şehir Hastanesinde ayrıca Türkiye'nin en büyük yanık merkezi yer alıyor.

Hastanede her branşta poliklinik hizmeti verilecek ve nitelikli ameliyatlar yapılarak başka illere hasta sevki önlenecek.

Sağlık alanında en ileri teknolojiyle donatılan ve "LEED Gold" sertifikasına sahip Bursa Şehir Hastanesi, ana hastane binasına yerleştirilmiş dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip 859 sismik izolatörle olası deprem sırasında ve sonrasında tüm operasyonel faaliyetlerini hiçbir aksama yaşanmadan yerine getirmeye devam edebilecek. 

Bursa Şehir Hastanesinde iki bini medikal alanda olmak üzere işinde profesyonel 4 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni'nin ardından Şehir Hastanesine geçti. 

Hastanede incelemelerde bulunan ve tedavi gören hastaları ziyaret eden Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bugün hamd olsun Bursa Şehir Hastanemizin resmen açılışını yapıyoruz. Bugün İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılısını yaptık. Bunlar bizim için tarihi bir dönüm noktasıydı. Tarihi bir gündü. Her iki önemli açılışı yapmak suretiyle Bursa'da bir dönüşümü yaşadık. Gerek şifa kaynağımız olan Bursa Şehir Hastanesi gerekse 'Yol medeniyettir' diye yola çıktığımız bu İstanbul-İzmir Otoyolu, tüm insanlığa, özellikle ülkemiz halkına 'Hayırlı olsun.' diyoruz. Kurdeleyi bu dua ve temenniyle kesiyoruz." ifadelerini kullanarak hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Erdoğan'a ziyaretinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı milletvekilleri ile diğer ilgililer eşlik etti.

bursa sehir hastanesi
Yorum (3)
acilde
ACİLDE SALDIRI VE HAKARETLERDEN BIKTIK USANDIK.özellikle siyasetçi kılıklı insanlar durduk yere hakarete başlıyor.hayvan mıyız ,insan mıyız belli değil.çalışan memnuniyeti sıfır.hasta ise hakaret ederek memnun oluyor.
3
Cevapla
hamit
açılan hastanelere 130 bin diplomalı tıbbi sekreter alınsın.diplomalı Sağlık işçisi olarak alım olsun. Aile sağlığı Merkezleri Ticarethane olmuş.Aile hekimleri maliyetle uğraşıp maaş+Cari giderler yatıyor.Cari giderleri hesaplayıp ne kadar cepe atarım diye.Hangi Gruplamanın daha kar edeceğini hesaplıyorlar.Halbuki Gruplama kriterleri hastalara nasıl iyi hizmet ederiz düşünce yoktur.Zaten maaşınızı alıyorsunuz Cari giderleri ASM'ye harcanması için sizlere yatırılıyor. Bütün yetkililer Devletini seven bunun Araştırılması son verilmesi Devletin daha karlı çıkacaktır 3 sağlık personeli daha iş sahibi olacaktır.
3
Cevapla
Şehirde Bir
Bu hastanede market, kişisel bakım marketi, kuaförler, ücretli çocuk oyun alanları, telefoncu kısacası bir alışveriş merkezinde olabilecek bir çok şey var ama örn. çalışanların çocukları için kreş yok Lüks hasta odaları süitler var ama örn hekimlerin nöbette kullanacağı yatağı lavabosu olan odalar yok onlara uyduruk bir koltuk konmuş o kadar..
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir