Medimagazin logo

Grip vakaları artınca çareyi 'nöbetçi hekimlik'te buldular

Son günlerde soğuk havaların etkisiyle, Milas genelinde artan grip vakalarına karşı nöbetçi hekim sistemi hayata geçirildi
Kaynak: İHA
Grip vakaları artınca çareyi 'nöbetçi hekimlik'te buldular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MUĞLA - Soğuk havaların etkisiyle giderek yayılan grip hastalığı nedeniyle hastaneler başta olmak üzere aile hekimlerinde uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla Ak Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar’ın girişimleriyle Atapark’ta bulunan 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde saat 21’e kadar nöbetçi hekim görevlendirildiği ve poliklinik hizmeti verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Acar, “İlçemizde son günlerde yaygınlaşan bir soğuk algınlığı hastalığı var. Gerek aile hekimlerimizde gerekse hastanelerimizde bu hastalıktan dolayı yoğunluklar yaşanıyor. Önemli vakalara müdahalede bulunulan acil servislerimize bile bu hastalıktan dolayı başvuranlar var.

Yaşanan yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlarımızın biran önce sağlıklarına kavuşmaları açısından ilçemiz merkezinde yer alan 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezimiz de her gün saat 21’e kadar nöbetçi bir hekimimizin görev alması için girişimlerde bulunduk. Belirli bir süre sağlık çalışanlarımız belirlenen program kapsamında görev yapacaklar. Ben çalışan, emek veren sağlık personellerine ve yaşanan yoğunluğu göz önünde bulundurarak böyle bir uygulamayı hayata geçiren kurum yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

mugla
1 nolu aile sagligi merkezi
nobetci hekim
Yorum (4)
aile hekimi
merak ettiğim konu şu; aile hekiminin ekstra olarak asm'nin açık kaldığı sürenin artması sonucu oluşan maliyetini bakanlık karşılıyor mu?
19
Cevapla
Ali
parti ilçe başkanı kendisini vali, il ve ilçe sağlık müdürü gibi görmüş ve bunu normal kabul ediyoruz. Tebrikler
21
Cevapla
dokturun biri
asm yi 21 e kadar neden açık tutuyorlar anlamıyorum? zaten ücretine mukabil devlet hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri acillerinde ekstra çalışıyoruz.
14
Cevapla
Mserdar
İlçe ve il sağlık müdürü ne iş yapıyor,onlara gerek yok parti başkanı gönüllü olarak onların işinide yapıyor
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir