Medimagazin logo

Günde 10 hasta muayene eden sağlık müdürü: Başhekimler de sadece yöneticilik yapmamalı, hasta da bakmalı

Şırnak İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, idareciliğin yanı sıra günde 10 hastayı muayene ediyor.
Günde 10 hasta muayene eden sağlık müdürü: Başhekimler de sadece yöneticilik yapmamalı, hasta da bakmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ŞIRNAK-Hafta içi idareciliğini yürüten Başıbüyük, mesai saati çıkışında geçtiği Şırnak Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniğinde 10 hastaya muayene hizmeti sunuyor.

Şırnak Devlet Hastanesinde doktor başına düşen hasta sayısının yüksek olduğunu işaret eden Başıbüyük, bu sayede meslektaşlarının yükünü hafifletmeye ve hastalara da kaliteli hizmeti sunmaya çabaladığını söyledi.

Başıbüyük, bu uygulamayı kurum ve hastane yöneticisi hekimlere de önereceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Mesai çıkışında üroloji polikliniğinde 18.00-21.00 saatlerinde en az 10 hastaya bakıyorum. İhtiyaç halinde belki gece 22-23.00 arası ameliyatlara gireceğim. Bunu göreve gelirken planlamıştım, çok şükür uygulamaya muvaffak olduk. Mesai dışında bir gün önceden belirlenen en az 10 hastaya bakmaya devam edeceğim."

- Diğer yöneticilere de önerecek

Başhekim ve yardımcılarının da sadece yöneticilik yapmasına karşı olduğunu işaret eden Başıbüyük, "Kendilerinden mesai içinde veya dışında hasta bakmalarını talep edeceğim. Yoğunluğuma rağmen zaman ayırabiliyorsam başhekim, başhekim yardımcılarımız da zaman ayırabilmeli. Amacım hekimlerin yükünü hafifletmek ve hastaya sağlık hizmetini hızlı şekilde sunmak." ifadelerini kullandı.

- Hastalar memnun

Başıbüyük'ün muayene ettiği hastalardan Hacı Kaydı, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki gündür muayene olmak istedim ancak sıra gelmedi. Hocamız mesai sonrası muayene etti." dedi.

sirnak
sirnak devlet hastanesi
Yorum (11)
Dr ft
10 hasta çokmuş
26
Cevapla
Cem cali
Günde 10 hastaya ben 5 dk da bakıyorum. İdareciden beklenen 10 hasta bakmasi değil, her hekimin 10 hasta bakabileceği atmosferi sağlamak. 10 olmasin 20 olsun hatta 30 olsun kabul. Ama malesef 200 hasta baktigim gün çok oluyor. İdareci kendi işini yapsın başka ihsan istemez.
41
Cevapla
Beren
Mesai dışı ek ücret verilirse mesai dışı çalışma da gündeme gelebilir tabii ki Yoksa memurun çalışma saati bellidir
12
Cevapla
UZman
Ya bu nedir arkadaş durmadan reklamını yapıyorsunuz adamın. 1 reklam kaç para? Ne müdürmüş ya. Personel sağlıkta da reklamı var adamın
85
Cevapla
bulut
daha hekim yöneticilere gelinceye kadar, bölüm sorumlu hemşireleri ellerini işe bile sürmüyorlar pek çok yerde. her işi nöbetçilere yıkıyorlar. bu memlekette altta kalanın canı çıksın formülü geçerlidir maalesef. (problem ortaya konmalıdır ki, bir şekilde çözüm yoluna konsun. aksi takdirde mafiş.)
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir