Medimagazin logo

Hastane yangınındaki o olayı Sağlık Müdürü anlattı: Doktorun ameliyathaneyi terk etmediğini görünce...

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "İçimiz yandı, tek tesellimiz insanlarımızın, hiçbir hastamızın zarar görmemesi, yaralanmaması." dedi.
Hastane yangınındaki o olayı Sağlık Müdürü anlattı: Doktorun ameliyathaneyi terk etmediğini görünce...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Memişoğlu, Başakşehir Devlet Hastanesi'nin yeni poliklinik hizmet binasının açılışına katıldı.

Burada konuşan Memişoğlu, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın dolayısıyla büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

"İçimiz yandı, tek tesellimiz insanlarımızın, hiçbir hastamızın zarar görmemesi, yaralanmaması." diyen Memişoğlu, sağlık çalışanları ve vatandaşların, 329 hastanın tahliye edilmesinde büyük gayret gösterdiklerini vurguladı.

Binanın içine girip hastaları kurtarmaya çalışan insanları gördüklerini aktaran Memişoğlu, böyle bir toplumun ferdi olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

İnsanların hasta olmadan sağlıklarını koruması gerektiğine dikkati çeken Memişoğlu, şöyle devam etti:

"Biz sağlıkta dönüşümle bir senede iki kere hekime ulaşan toplumumuzu şu anda senede 9 kere hekime ve sağlıkçıya ulaşılabilir hale getirdik. Bu büyük bir mucizedir. Bu mucizeyi yaratanlar sadece biz yöneticiler değiliz, bu mucizeyi yaratanlar esas sağlık çalışanı, hekimi, hemşiresi. Neden? Çünkü Avrupa'daki gelişmiş ülkelerdeki, bizim gibi benzer sağlık hizmeti verenleri üçte bir, dörtte bir hekim ve hemşire sayısıyla biz gerçekten hasta memnuniyetinin yüzde 75'ini çıkarttık. O da esasında hekimin ve sağlık çalışanının aynı toplumun bir parçası olduğunu gösteren özverisini gösterir."

Dün hastaneden nakledilen bir hastayı ziyaretlerinde ilginç bir şeye tanıklık ettiklerini belirten Memişoğlu, "Hastanın bir tanesi, 'Önce çok korktum ama ameliyathanede doktorun ameliyathaneyi terk etmediğini görünce bizim kurtulacağımıza, bize bir şey olmayacağına inandım.' dedi. Bakın bu bir toplumun, hekimin, hele Türk hekiminin, hemşiresinin nasıl özveriyle çalıştığını gösteriyor. Ben Amerika'da yaşadım, emin olun hiçbir doktor kalmaz. Onun için bizim kendi benliğimizi, değerimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başakşehir'in ayakta hasta hizmetleri için böyle bir polikliniğe ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Memişoğlu, yöneticilerde adanmışlık ve heyecan olduğu müddetçe başarının yüzde yüz olacağını belirtti.

Geçen perşembe günü İkitelli Başakşehir Şehir Hastanesine gittiğini aktaran Memişoğlu, "Sağlık binası şaheseri. Deprem izolasyonunun en çok kullanıldığı ve en büyük binası, 2 bin 68 ton sadece izolatör kullanmışlar şu ana kadar. 1 milyon metrekare kullanım alanı var. 750 bin metrekarelik arazide 141 bin metrekare binanın oturma alanı var. Böyle bir şaheseri yapabilen bir ülkeyiz. Bu topluma hizmet etmek en büyük şeref. Sağlıkta bizim ufkumuz şu anda dünyanı en iyilerinden bir tanesi olmak." diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışa, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri 6. Bölge Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan, hastane başhekimi Op. Dr. İdris Kurtuluş ve hastane personeli katıldı.

taksim eğitim ve araştırma hastanesi
yangın
Yorum (8)
Ufuk engin
İste be deger verdiginiz hekim ve diger saglik calisanlarinin ozluk haklarinda duzeltme,emeklilerin durumunda iyilestirme ve yipranma hakkiyla ilgili sadece laf var icraat yok..siz kiymetli deseniz nolur demeseniz nolur..bu sozlerinize karnimiz tok..vicdani ve ahlaki acidan saglik calisanlari yapmasi gerekenleri yapmistir..ama emin olun yanar malzemeyle binayi kaplayan yandas muteahhitlerinize hicbir sey olmayacak bu isin sonunda
147
Cevapla
DR
hekimin bir komplikasyonu olup dava edilince çıkan tazminatı rücu ediyorsunuz yanan hastaneyi yapan sorumlulara da (müteahhidinden ihaleyi yapan ve denetleyenlere kadar hepsine) aynısı yapın da görelim adaletinizi
51
Cevapla
aydin sinal
yangin nin yayilis bicimi ve cikan duman bir suni elyaf dedikleri PVC maddesinin yanmasi,tipki bir lastik yanmasi gördügüm kadariyla hastahanenin bütün duvarlari bu suni madde ile kaplanmis gibi.bu izolasyon maddesi tamamen kazinip yerine yanmaz tas izolasyon yapmadan bu hastahanenin tekrar calismasina izin vermek yeni felaketleri davet etmek demektir.
41
Cevapla
Dr.Cevdett
Hayret ederek okuyorum şu demeci ''"Biz sağlıkta dönüşümle bir senede iki kere hekime ulaşan toplumumuzu şu anda senede 9 kere hekime ve sağlıkçıya ulaşılabilir hale getirdik. Bu büyük bir mucizedir. '' Artan hasta sayısı ve artan ameliyat sayısıyla öğünen bu idareci zihniyetinden çekiyoruz ne çekiyorsak. Demek ki toplum gittikçe daha da hasta hale geliyor ve İstanbul gibi bir metropolün sağlık müdür bunu ''mucize başarı'' diye görüyor. Vayy halimize vayyy...
61
Cevapla
Dr. Cevdett
Ufuk engin (Uzman doktor) kardeş. Ben artık özlük haklarımız, emeklilere başbakan Davutoğlu tarafından söz verilen 1000 tl artış la ilgili ümidimi kestim. Yıpranma payı dersen yılan hikayesi. Artık emeklilik için gün sayıyorum. ''Onlar söz verdiklerinde sözlerinde dururlar'' diyen ilahi fermana rağmen verilen sözler tutulmuyorsa iş ahirete kalmış demektir.Hadi ben sonuna geldim, ancak 60 yaşında emeklilik hakkı kazanacak doktor arkadaşlarım için üzülüyorum.
49
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir