Medimagazin logo

Hatay'a yeni devlet hastanesi: 250 yataklı, 3 blok halinde inşa edilecek

Sağlık Bakanlığı’nın Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladığı protokol kapsamında, AB hibe desteğiyle Hatay’ın Dörtyol ilçesine yapılacak devlet hastanesinin temeli atıldı
Hatay'a yeni devlet hastanesi: 250 yataklı, 3 blok halinde inşa edilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; Hatay’ın Dörtyol ilçesi tam donanımlı, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak yeni devlet hastanesinin temelleri atıldı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar, Hatay İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İnşaat Uygulama Daire Başkanı Mücahit Uzunkaya, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile yaklaşık AB ülkesinin büyükelçileri ve diplomatlarının katılımıyla 250 yataklı devlet hastanesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

“Türkiye’nin desteği devam edecek”
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Türkiye’nin ekmeğini bölüşen, kucağını darda kalmışa açan, bölgesinde lider bir ülke olduğunu ifade etti. Türkoğlu, Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini, Avrupa ülkelerinin de desteğinin sürmesini beklediklerini vurguladı. Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan ise, yeni yapılacak hastanenin Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerine hizmet vereceğini kaydetti. Özkan, yeni hastanenin mevcut hastanenin 3 katı büyüklüğünde olacağını vurguladı. 

“Sağlıkta hizmet kalitesi yükselecek”
Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, sağlık yatırımlarını güçlendirmek, yüksek standartta sağlık hizmeti sunmak için çalıştıklarını vurguladı.İnceöz, “Sağlık Bakanlığı olarak kendi vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetini Suriyeli misafirlerimize de sunuyoruz" dedi. Hastanenin sahip olacağı imkanlarla, altyapısıyla bölgede sağlıkta hizmet kalitesini yükselteceğini ifade eden İnceöz, 3 blok halinde inşa edilecek hastanenin tamamlandığında 86 adet tek yataklı oda, 82 adet iki yataklı oda, 8 ameliyathane, her branştan 97 poliklinik, 53 yataklı yoğun bakım ünitesi ile hizmet vereceğini kaydetti. İnceöz, hastaneyi iki yıl sonra hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

“Türkiye ile dayanışma içindeyiz”
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, “Bu hastane, desteğimizin açık örneği” dedi. Berger, Türkiye ve AB’nin Suriye krizinin çözümü ve Suriyeliler’in evlerine dönebilmesi için birlikte çalıştığını söyledi. Fransa Büyükelçisi Charles Fries ise, Türkiye’nin Suriyeliler’e ev sahipliği yapmasını taktirle karşıladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar 250 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesi’nin temelini attı.

dörtyol devlet hastanesi
sağlık bakanlığı
christian berger
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir