Medimagazin logo

İcap nöbeti tutan doktorların uzakta oturmasına halk tepki gösterdi: Hastalarımız mağduriyet yaşıyor

Batman'ın Kozluk İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli doktorların tamamının Batman merkezde ikamet etmesi, Kozlukluların tepkisine neden oldu
Kaynak: İHA
İcap nöbeti tutan doktorların uzakta oturmasına halk tepki gösterdi: Hastalarımız mağduriyet yaşıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

50 yataklı Kozluk Devlet Hastanesi'nde 18 uzman, 8 pratisyen doktorun çalıştığına dikkat çeken hasta yakınları, görevli tüm doktorların Kozluk ilçesine gidiş-geliş yapmasından yakındı.


Rapor isteyen hasta ASM'de dehşet yaşattı: Kalp pili olan hekim hastaneye kaldırıldı 


Acil bir durum karşısında ilçede uzman doktor bulamadığından şikayetçi olan hasta ve hasta yakınları mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 


İcap nöbetlerinde dava kararı: 'Uzman hekim dışındaki sağlık personeline ücret ödenecek' 


Sağlık Bakanlığının bu konuda, icap nöbeti tutan doktorların 30 dakikada hastanede olması gerektiği ile ilgili açıklamalarını yetersiz gören hasta yakınları, "Kozluk, Batman merkeze 60 kilometre mesafede, nüfusu 60 binin üzerinde bir yerleşim yeri, acil bir durumda hastamızı en erken 20 dakika içinde hastaneye ulaştırıyoruz. İlk müdahaleden sonra uzman doktora haber verilmesi, doktorun ilden yola çıkıp ilçeye ulaşması en erken bir veya bir buçuk saati buluyor. Bu süre zarfında tehlikeli bir durumda hastalarımız mağduriyet yaşıyor" ifadelerini kullandı. 


Bakanlıktan 30 dakika açıklaması:Bu bir hatırlatma, ikamet zorunluluğu yok 



İcap nöbeti tutan doktorların 30 dakika içinde Kozluk'taki hastaneye yetişmelerinin hiçbir zaman mümkün olmadığı belirtilerek bu düzenlemenin bakanlık yetkililerince yeniden gözden geçirilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi. 

kozluk devlet hastanesi
Yorum (9)
Huk
Herkes Kozlukta calismak icin siraya girmis. Dr lardan Kozluga yasinmayanlarin isine son verilerek siradakiler alinmali
139
Cevapla
Memed
Akşam girip sabah ezanı ile eve gittigim ameliyatlar oluyor icapta ve mesaiye devam...Ailemiz sorunlarımız herşey önemsiz...Robot olsa emin olun dayanamaz...Her alanda her meslek dalında sadece sağlıkta değil bunca bedeli ödeyip bizler size koltukta yatıp bir iki yazı ile geçici görev çıkartıp kendilerinin uşağı gibi gören sanki evinde maaşlı işçisi gibi hastanede çalışan hekimleri doktorum olarak gören sahip kafasında olan ukala ahlaksız yoneticilerin zamanı gelince hallerini izlemek istiyorum...Adaleti olmayan sistemi kurup bedelleri millet ödeyip saltanatı surupte birde tarihe geçeceğini zannedenler size içimde saklı öyle duygular varki???
71
Cevapla
Memed
Hekimlerden beklediğiniz ozveriyi adalettende savcı hakimden mesela cesurca bekleyin.Bunca yalan yanlış entrika film fırıldak Ortadoğu ve ülkemizde ecnebi ile milletin mazlumun mahvedilisinede aynı şekilde ses yukseltin Siyasileride aynı şekilde maaş ve gelirine kadar devleti çıkara kullanmaya kadar sorgulayin hesap sorun.Ayrica şu performans sistemine göre maaş bütün kamu görevlileri ve siyasileride kapsasin.Aksama kadar çay kahve masabasi yöneticilik yapanlar işini ne kadar adam gibi yapıyor? İşini bil koltuğu kap durumu idare et uyanikmi oldugunu zannediyor bu gemisini yuzdurenler ilerde anlarsınız az daha bekleyin.Ameleler size oy getirsin alkış getirsin siz bu milletin devletin efendisi amiri koltuğun yapiskani olup yattigin yerden astigim astik kestigim kestik..Dr un ailevi sorunu olamaz degilmi kafası meşgul olamaz Dr devamlı it gibi çalışmalı degilmi .gece sabaha kadar icap sabah poliklinik servis yogunbakim idari nöbet bu hengame de en ufak kusurlu olsa hemen yargılama...Sizde yatarak maaş alıp yoneticilikte koltukta kasilacaksiniz millete nutuk atacaksınız...Size bişey soyleyim net cümle muhafazakâr mümin bir ailenin mümin evladıyım...sizden varya size karşı varya???
77
Cevapla
Port
Ah bir devran dönse ah.
27
Cevapla
ali
hayret bir şey..
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir