Medimagazin logo

İlkleri ve Enleri ile Ankara Şehir Hastanesi Bilkent

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük ‘Kamu-Özel İş birliği’ projesi olan ve CCN Yatırım Holding tarafından anahtar teslim olarak yatırımı yapılan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’in resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 14 Mart 2019 tarihinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
İlkleri ve Enleri ile Ankara Şehir Hastanesi Bilkent
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük ‘Kamu-Özel İş birliği’ projesi olan ve CCN Yatırım Holding tarafından 1.3 milyar Euro yatırımla hayata geçirilen Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Tıp Bayramı’nın kutlandığı 14 Mart 2019 tarihinde açıldı. 

13 bin kişi görev yapacak
Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olma özelliğine sahip. 1 milyon 312 bin m2’lik kapalı alanda 3711 yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, kısa sürede yerel ve uluslararası alanlarda tercih edilen bir sağlık merkezi olmayı hedefliyor. Bir sağlık kampüsü şeklinde inşa edilen hastanede 1554 tek kişilik hasta odası, 82 VIP hasta odası, 725 çift kişilik hasta odası ve 700 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Ayrıca kampüs içinde 100 yataklı tıbbi gözlem kliniği yer alıyor. 

Tüm tıbbi hizmetlerin Sağlık Bakanlığı’nın hekim kadrosu tarafından verileceği hastanede akademik kadroları ile birlikte 7000 sağlık çalışanı ve 5000 idari ve destek personel ile birlikte yaklaşık 12000 kişilik kadro görev yapacak.

131 ameliyathane ile günlük 650 ameliyat kapasitesi
Ankara Şehir Hastanesi Bilkent; genel hastane, ana hastane binası, kalp ve damar hastanesi, nöroloji hastanesi, çocuk hastanesi, kadın doğum hastanesi, onkoloji hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve psikiyatri hastanesi olmak üzere 9 ana binadan oluşuyor. 904 poliklinik odası, 259 poliklinik destek odası ile günlük 40 bin poliklinik hastasının tedavi edilebilecek. 131 ameliyathanesi bulunan hastanede günlük 650 ameliyat kapasitesine ulaşılabileceği planlanıyor. 

Bir hastane için planlanmış en büyük veri merkezine sahip
7750 metrekare alan üzerine kurulu laboratuvarları ve 21 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu görüntüleme merkezlerinde yüzlerce tıbbi test ve görüntüleme işlemine hazır olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent en modern ve yeni nesil teknolojilerle donatıldı. Tam dijital hastane unvanına sahip Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te bir hastane için planlanmış en büyük veri merkezi alanı bulunuyor. 

Türkiye'nin en büyük merkezinin yanı sıra, uydu laboratuvarlarının da yer aldığı bu dev sağlık kampüsü, numune verme ve sonuç alma sürecine kadar tüm aşamaların mobil uygulamalarla HBYS üzerinde kayıt altına alındığı ilk hastane olma özelliği gösteriyor. Türkiye’nin en geniş test paneline sahip tıbbi genetik tanı merkezi olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te ayrıca Türkiye’nin en büyük alan ve ekipman kapasitesine sahip sterilizasyon ünitesi de yer alıyor.

Radyoloji ve Laboratuvar hizmetlerinin günümüzde hızla gelişen teknolojilerin ve yeni testlerin model alınarak tasarlandığı hastanede, radyoloji ve klinik alanlarda GE Sağlık’ın ürettiği son teknoloji cihazlarla hizmet verilecek. Laboratuvarlarda ise Siemens’in son teknolojiyle üretilen cihazlarıyla hizmet verilecek.

Laboratuvarlar ile radyoloji ünitesindeki ileri teknolojiye sahip cihazların ile profesyonel, deneyimli, uzman ve akademik hekim kadroları teşhiste doğruluğu ve tedavide başarıyı beraberinde getirecek. 
Radyoterapi, Nükleer Tıp ve Genetik Hastalıkları Tanı Merkezleri Türkiye’de ve Dünyada örnek niteliğinde:

Radyoterapi Merkezi: 
Türkiye’deki en büyük ve kapsamlı radyoterapi merkezi, Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’in içinde yer alacak. Işın tedavisinde kullanılan yeni nesil Tomoterapi cihazı Türkiye’de ilk kez bu merkez bünyesinde kullanılacak. 7 Bilgisayarlı Tomografiden bir tanesi de 512 kesitli olup, tek kalp atımında kardiyak çekim yapabilen çok özel, üst teknoloji bir model olacak. Özellikle kanser hastaları için çok önemli olan bu kesit sayısı ile çekim kalitesi artarken, hastanın maruz kalacağı radyasyon dozu da minimize edilecek. GE Sağlık’ın en son teknoloji çözümünün kullanılacağı merkezde, hastaya özgü kısıtlamalardan bağımsız olarak tek kalp atımında, yani saniyeler içinde, kardiyak çekim yapılabilecek ve diagnostik sonuçlar alınabilecek.

Nükleer Tıp Ünitesi: 
Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük nükleer tıp merkezinin bulunacağı hastane, nükleer tıp alanında tüm teşhis ve tedavilerin yapılabileceği ve günlük 320 hastaya hizmet verebilecek nitelikte altyapı ve cihazlarla donatıldı. GE Sağlık ile işbirliğinde eski teknolojilere kıyasla daha düşük dozla çekim yapan, hastaya verilen FDG dozunun minimize edildiği ve bu sayede görüntü kalitesinden ödün vermeden kısa tarama süreleri sunan yeni 4 ringli PET/BT, Gama Kamera ve SPECT/BT cihazları ile önemli tasarruflar da sağlayacak.

Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi: 
Siemens iş birliğiyle en modern teknolojilerle donatılan 7.750 metrekare alan üzerine kurulu Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi’nde, Türkiye’de ilk ve çok kapsamlı genetik DNA testleri yapılabilecek. Bu laboratuvardan dünyada sadece 42 tane bulunuyor. 

Kanser teşhisinde etkin bir performans ortaya konabilen PET/BT teknolojileri Ankara Şehir Hastanesinde
Kampüste kurulan yenilikçi çözümler arasında, meme kanserinin erken teşhisi için hastalarda ağrı, rahatsızlık ve endişe hissini uzaktan kumanda ile azaltmaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış mamografi sistemi; düşük doz teknolojisiyle üstün görüntü kalitesi sunan ve saniyeler içinde tek kalp atımında kardiyak çekimleri yapabilen bilgisayarlı tomografi; NEMA hassasiyeti en yüksek ve gelişmiş görüntü çözünürlüğü teknolojisiyle düşük doz PET/BT çekimleri gerçekleştirebilen ve bu sayede kanser teşhisinde etkin bir performans ortaya konabilen PET/BT teknolojileri yer alıyor. Hastanede bulunan, yüksek hassasiyete sahip dedektör teknolojisini kullanan anjiyo cihazları ile de yüksek görüntü kalitesi ve düşük doz anjiyo tetkik imkanı sağlanabilecek. Kadın hastalıkları çekimlerinde gelişmiş çözünürlük, hız ve esneklik ile fark yaratan ileri teknoloji ultrasonu; dijital hassasiyet ve kullanım kolaylığının entegre edildiği, gelişmiş anestezi cihazı; akciğer koruma özelliğiyle kapsamlı bir çözüm sunan hastabaşı ventilatörü ve diğer çekimlerin üçte birine kadar kısa bir sürede görüntü elde etmek için tasarlanmış manyetik rezonans görüntüleme (MR) sistemi ayrıca kurulan sistemler arasında yer alıyor. 

105 bin 472 metrakare alanı ile Türkiye’nin ilk çocuk hastanesi 
Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’’in yatırım sürecinde tam teşekküllü bir çocuk hastanesi projesi de kapsama alınarak hastanenin 105 bin 472 m2’lik alanı Çocuk Hastanesi’ne ayrıldı. 599 yatağın bulunduğu çocuk hastanesinde; 43 poliklinik, 10 ameliyathane bulunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi içinde 120 yataklı Yenidoğan bölümünün yer aldığı hastanede, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile Çocuk Hastanesi’nin servis katlarında Aile Oteli, Anne Oteli, Anne Bebek Uyum Servisleri bulunuyor.

5000 m2’lik Çocuk Acil Ünitesi, Çocuk Anjio, Pediatrik KVC bölümlerinin yer aldığı Çocuk Hastanesi’nde ayrıca Çocuk Hemodiyaliz, Çocuk Endoskopi, Çocuk Kemik İliği, Çocuk Onkolojisi ve Çocuk Kemoterapi Merkezleri ve sadece çocuk hastalara ayrılan Radyoloji Ünitesi ile çocuklara hizmet verilecek. Engelli bireylerin her türlü alana kolay ulaşımına uygun, yeni nesil tesis mimarisine göre inşa edilen Ankara Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en modern FTR hastanesi olma özelliği gösteriyor.

Dünyanın en geniş kapalı alanına sahip Acil Servisi
Hastanenin Acil Servis Merkezi, 39 bin m2 alanda, Erişkin, Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları ve Acil Ambulans servislerinde, günlük 8000 acil muayenenin yapılacağı, 500 ambulansın günlük giriş yapacağı ve 2 heliport ünitesi ile hava ambulans ihtiyacının karşılanabileceği bir merkez olarak planlandı. Dünyanın en geniş kapalı alanına sahip Acil Servis Merkezi’nde 24 tedavi gözlem arenasında 290 gözlem yatağı, 20 triaj muayene odası, 50 uzman doktor poliklinik odası, 4 ameliyathane özellikleri ile dizayn edilmiş CPR ünitesi, 32 Yataklı Acil Kritik Yoğun Bakım yatağı ile 24 Yataklı Travma Gözlem Arenası, Erişkin, Kadın Doğum ve Çocuk ve Ambulans Acil Servisi’nde bulunan 3 adet KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) Ünitesi, acil doğumlar ve küçük müdahaleler için dizayn edilmiş Cerrahi Girişim Odaları ile birlikte Acil Servis için dizayn edilmiş Acil Laboratuvar ünitesi bulunuyor. 

Birçok prestijli ödülün sahibi 
Yönetiminden finansmanına, dünya çapında bir başarı hikayesi olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, bugüne kadar birçok prestijli ödüle layık görüldü. Bonds&Loans Turkey Awards tarafından 2015 yılında 100 aday arasında En İyi Altyapı Finansmanı Ödülü’nü alan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Yılın En İyi Proje Finansmanı ve Yılın En İyi Sendikasyon Kredisi kategorilerinde ikinciliğe değer bulundu. Project Finance International (PFI) Awards tarafından da Ortadoğu ve Afrika kategorisinde Yılın Anlaşması Ödülü’ne değer bulunan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent ayrıca Partnership Awards 2016’da En İyi Sağlık Projesi Gümüş Ödülü aldı. Proje, World Finance 2016’da Yılın Sağlık Hizmeti Sözleşmesi ve EMEA Finance Project Finance Awards 2015’te Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da En İyi Sağlık Hizmeti Anlaşması, Orta ve Doğu Avrupa'da En İyi Toplumsal Gelişme Anlaşması ödüllerinin de sahibi oldu. 

İlkleri ve Enleri ile Ankara Şehir Hastanesi Bilkent

•    Avrupa’nın en büyük çocuk hastanesi
•    Avrupa’nın en büyük merkezi ve uydu laboratuvarları
•    Türkiye'nin en geniş test paneline sahip ilk tıbbi genetik tanı merkezi
•    Türkiye'nin en fazla yatak ve tedavi alanına sahip en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
•    Tam Dijital Hastane
•    Dünya Çapında, tamamen yerli ve milli Entegre Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı
•    Tamamen yerli ve milli, en geniş kapsama sahip, dahili mobil navigasyon sistemi
•    Dünya Çapında, tamamen yerli ve milli en geniş kapsamlı yoğun bakım hasta takip yazılımı
•    Dünya Çapında, tamamen yerli ve milli RF-ID teknolojisi ile ameliyat hastası takip süreci
•    Avrupa'nın en büyük alan ve cihaz parkına sahip Radyoloji Üniteleri
•    Avrupa'nın en büyük alanda kurulu, en fazla cihaz parkına sahip Nükleer Tıp ve Radyasyon Onkolojisi Merkezi
•    Türkiye'de Kamu hastanelerinde kurulan ilk 512 kesitli Bilgisayarlı Tomografi
•    Türkiye'de 3 adet 3T MR bulunan ilk Hastane
•    Tıbbi Hizmet verebilecek Avrupa’nın En Büyük Medikal Sığınağı
•    En son teknoloji ile donatılmış en yüksek sayıda kameraya sahip CCTV Sistemi
•    En yüksek sayıda kapalı otopark alanına sahip hastane kampüsü
•    Bir hastane kampüsü için planlanan en yüksek rejim yemek üretim ve servis kapasitesi
•    En yüksek istihdam ve iş olanaklarına sahip şehir hastanesi
•    Türkiye’de ilk kez kullanılan el değmeden yıkama ve kurutma imkanı sağlayan tünel yıkama sistemi

Rakamlarla Ankara Şehir Hastanesi Bilkent
890 milyon Euro tutarındaki finansmanı yerli ve yabancı 8 bankadan oluşan bir konsorsiyum ile CCN Yatırım Holding tarafından sağlanarak, 2015 yılında finansman sözleşmesi imzalanan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent; Türkiye’de Kamu-Özel İşbirliği modelinde, kreditör konsorsiyumuyla ve uluslararası standartlarda kredi sözleşmesi imzalanmış en büyük sağlık projesi olma özelliği taşıyor.
Toplam Yatak Sayısı: 3711

HASTANE YATAK DAĞILIMI
•Ana Kütle: 72
•MH1 – Genel Hastane: 562 
•MH2 – Kalp ve Damar Hastanesi : 442 
•MH3 – Nörolojik Bilimler ve Ortopedi Hastanesi: 506
•MH4 – Çocuk Hastalıkları Hastanesi : 599
•MH5 – Kadın Hastalıkları Hastanesi : 542
•MH6 – Onkoloji Hastanesi : 588
•Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi :300
•Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi : 100
•100 Yataklı – Tıbbi Gözlem Kliniği
•2700 Doktor ve 10.000 Sağlık ve İdari Personel
•904 Poliklinik Odası – 259 Poliklinik Destek Odası
•Günlük 40.000 Poliklinik Hastası
•Günlük 100.000 hasta, hasta yakını ve personele hizmet
•290 Yataklı Acil Servis Tedavi ve Gözlem Üniteleri (Erişkin, Çocuk, Kadın Doğum ve Acil Ambulans Servisi)
•2 Heliport Alanı
•1.554 Tek Kişilik Hasta Odası - 82 VİP Hasta Odası 
•725 Çift Kişilik Hasta Odası
•700 Yoğun Bakım Yatağı (550 Erişkin ve Çocuk Yoğun Bakım–150 Yeni Doğan Yoğun Bakım)
•131 Ameliyathane / 625 Pre-Post Op Yatak, Radyoloji Merkezleri, MR, CT, Mamografi, Doppler USG / USG, Kemik Dansitometresi, Röntgen, Floroskopi, Genetik, ESWT, ESWL, Nükleer Tıp Merkezleri, PET BT, SPECT BT, Gama Kamera, Radyasyon Onkoloji Merkezi, LINAC, Brakiterapi, Tomoterapi , EDGE (Radyo Cerrahi)
•7750 m2 Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Patoloji (Dijital Patoloji) Laboratuvarı
•1500 m2 Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Merkezi & TPN Ünitesi
•13.000 m2 Sterilizasyon Merkezleri
•97 Üniteli Genel, Onkolojik ve Çocuk Endoskopi Ünitesi
•127 Üniteli Erişkin ve Çocuk Kemoterapi Merkezi
•Tüp Bebek Merkezi
•Göz Hastalıkları Merkezi, Erişkin ve Çocuk Kemik İliği Transplantasyon Merkezleri, Transplantasyon Merkezi, Anjiografi Merkezi
•10 Yataklı İyot Tedavi Merkezi
•38 Yataklı Erişkin ve Çocuk Diyaliz Merkezi 
•24 Yataklı Yanık Merkezi
Kampüsün özellikleri
•1700 m2 Bilgi İşlem ve Veri Merkezi
•207 Asansör -32 Yürüyen Merdiven – 4 Yürüme Bandı
•394 İstasyonlu 15 km Pnömatik Tüp Taşıma Sistemi
•17,2 MW Trijenerasyon Merkezi
•47,4 MW Jeneratör Merkezi
•3709 Kameralı CCTV Sistemi
•Son Teknoloji Isıtma ve Soğuma Sistemleri
• 5000 m2 Mutfak Alanı – 5000 Kişilik Personel Yemekhanesi 
•Günde 36.000 Kişiye Yemek Hizmeti
•1600 m2 Çamaşırhane, Günlük 15 Ton Çamaşır Yıkama Hizmeti
•7000 Araçlık Otopark
 

ankara şehir hastanesi
bilkent şehir hastanesi
sağlık bakanı
hastane
Yorum (1)
Zeliha Yıldırım
Hayırlı bir yatırım olmuş, Ancak Bu tür yatırımlara ihtiyaç duymamamız için veya daha az duymamız için koruyucu hekimlik yönünde yatırımlar bekliyoruz. Daha sağlıklı ve helal beslenme yönünde yatırımlar bekliyoruz. Bu tür hastaneleri yaptığımızda değil bu tür hastanelere ihtiyaç duymadığımızda modernleşmiş ve kalkınmış oluruz. Sağlıklı Günler Diliyorum herkese...
31
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir