Medimagazin logo

Kayseri Şehir Hastanesinde 'bir hasta ameliyat edilmedi' iddiası

İl Sağlık Müdürlüğü 'Hasta, 13 Ocak 2020 tarihinde yeniden ameliyat edilmiş ve 17 Ocak 2020 tarihinde taburcu olmuştur. Söz konusu görüntülerin 23 Aralık 2019'da kayda alınarak 22 Ocak 2020 tarihinde sosyal medyaya aktarıldığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır" dedi
Kaynak: AA
Kayseri Şehir Hastanesinde 'bir hasta ameliyat edilmedi' iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAYSERİ - Kayseri Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, Şehir Hastanesinde bir hastanın ameliyat edilmediği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün bir sosyal paylaşım sitesinde "Kayseri Şehir Hastanesinde skandal" başlıklı video yayınlandığı belirtildi. 

Hasta H.Ö.B'nin yakınının “hastasının ameliyat edilmediği ve sürekli ertelendiği, bu gerekçe ile sıkıntı yaşadığını” iddia ederek bir kalp damar cerrahı ile tartıştığı ve bu durumun habersiz kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu hakkında hastane idaresinden alınan bilgiye göre, hasta 2 yıl önce 'spontanfemoral arter anevrizması' nedeniyle ameliyat edilmiştir. Ameliyat sonrasında tam iyileşme ile taburcu olmuştur. 4 ay sonra tekrar polikliniğe başvurup muayene olan hastada, takılan greftin 3 santimetrelik kısmının cilt üzerinde olduğu tespit edilmiş ve grefti çıkarmak için tekrar ameliyat edilmesi gerektiği ancak bu durumun acil bir cerrahi işlem gerektirmediği bilgisi verilmiştir. Hasta, 13 Ocak 2020 tarihinde yeniden ameliyat edilmiş ve 17 Ocak 2020 tarihinde taburcu olmuştur. Söz konusu görüntülerin 23 Aralık 2019'da kayda alınarak 22 Ocak 2020 tarihinde sosyal medyaya aktarıldığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da sosyal medyada yer alan görüntülerde bir hasta yakını ve görevli doktor arasında geçen olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. 

kayseri
il saglik mudurlugu
video
spontanfemoral arter anevrizmasi
Yorum (1)
bu doktor paracı
videoyu seyrettim, doktor iyi ki ameliyat yapmamış, çünkü hasta yakınları kötü niyetli,...2 tane güvenlik görevli arada duruyor, adam fırsat bulsa doktora kafa göz , ne gelirse saldıracak, zaten doktor da 2-3 adım geriye, kaçacak yer olacak şekilde pozisyon alıyor...biri doktoru sıkıştırır iken , diğeri kayıt altına alıyor...mahkemede, karakolda, kaymakamlıkta,valilikte aynen böyle kayıt alsınlar ve yayınlasınlar da görelim...video kaydına bakılır ise telefon kaliteli çekim yapıyor, muhtemelen 5000 tl lik bir telefon...götürseydin başka bir hastaneye, başka bir doktorun muayenehanesine,...insanlar kendisini red edene, geri çevirene dürtüsel saplantıda yaklaşıyor...kaçan kovalanır gibi.... adama yapışmışlar, yaptıklarını da filme almışlar...saplantılı platonik hasta hekim ilişkisini, hekim kabül etmemiş...
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir