Medimagazin logo

'Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde servislerin kapatıldığı iddiası doğru değil'

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengisiz, hastanelerinde son bir yılda 200 yatak kapasitesine sahip servisin kapatıldığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Bu iddialar her türlü izahtan varestedir. Konu hakkında yasal yollara başvurduğumuzu belirtiriz." dedi.
Kaynak: AA
'Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde servislerin kapatıldığı iddiası doğru değil'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cengisiz, hastanede düzenlenen basın toplantısında, gazetecilere, fiziki yetersizliği ve hasta sağlığına olumsuz etkilerinden dolayı kapattıkları bazım birimler hakkında bilgi verdi.

Kapatılan söz konusu birimlerle ilgili kamuoyunda doğru olmayan bilgilerin olduğunu belirten Cengisiz, hastanede fiziksel yetersizliklerinden ötürü hasta ve çalışan sağlığını olumsuz yönde etkileyen "F Servisi" ile yüksek güvenlikli hastanelerde kalması gereken hastaların bulunduğu "E Servisi"nin kapatıldığını ve buradaki hastaların koşulların daha iyi olduğu hastanelere sevk edildiğini söyledi. 

Cengisiz, kapattıkları E ve F servislerinde toplam 43 yatak kapasitesi olduğuna işaret ederek, "Bu kapatılan servisler karanlık odası olan, penceresi olmayan, güneş ışığı gibi temel insani haklardan mahrum bırakan odalar. Hiç kimsenin o tarz yerlerde tedavisinin gerçekten sağlıklı olabileceğini kanaat getiremiyorum." diye konuştu. 

Hastanede son bir yılda  200'e yakın yatak kapasitesinin kapatıldığı ve 10'a yakın hekimin görevin istifa ettiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını dile getiren Cengisiz, "Bu iddialar her türlü izahtan varestedir. Konu hakkında yasal yollara başvurduğumuzu belirtiriz." ifadelerini kullandı.  

Cengisiz, toplantının ardından gazetecilere, hasta ve personel sağlığı açısından koşulları uygun olmadığı için kapattıkları servisleri gezdirdi. 

manisa ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi
cengiz cengisiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir