Medimagazin logo

Nöbet uygulamasında düzenlemeye gidenlerin sayısı artıyor: İşte o fakülte ve hastaneler!

Dr. Rümeysa Berin Şen’in gün aşırı tuttuğu nöbetin çıkışında geçirdiği kazada hayatını kaybetmesi, asistan hekimlerin çalışma şartlarının ve nöbet saatlerinin düzenlenmesi konusunu yeniden gündeme getirdi. Bazı üniversite ve fakülteler, nöbet listeleri konusunda düzenlemelere giderek ayda en fazla on nöbet ve nöbet ertesi izin uygulamalarını koydu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Nöbet uygulamasında düzenlemeye gidenlerin sayısı artıyor: İşte o fakülte ve hastaneler!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yoğun iş yükünün yanı sıra insani olmayan koşullarda çalışan asistan hekimlerin tuttuğu 36 saati bulan nöbetler ve ertesi gün izin kullanamamaları Tabip Odaları ve asistan hekimleri harekete geçirdi. Çalışma şartlarının düzenlenmesi taleplerinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün tıp fakülteleri başhekimlerine ve hocalara seslenerek Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği’nde yer alan 11. ve 41. Maddelerini hatırlatarak nöbetlerin yönetmeliği uygun biçimde düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Bazı üniversite ve fakülteler, asistan hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda ilk adımı atarak asistan hekimlerin nöbet saatlerinin yönetmeliğe uygun hale getirilmesi konusunda düzenlemelere gitti.

Yönetmelikte yer alan, uzmanlık öğrencilerine ayda en fazla 10 nöbet yazılması, hiçbir şekilde üç günde birden daha sık nöbet tutturulmaması ve nöbet ertesi izin kullanılması maddelerini uygulamaya geçen bazı kurumlar şunlar oldu:

İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi, Ankara Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Bursa Yüksek İhtisas EAH Dahiliye, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümleri, nöbet sonrası izin uygulamasına geçerken,

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas EAH Başhekimi Prof. Dr. Levent Özdemir ise en fazla 10 nöbet yazılması, üç günde birden daha sık nöbet tutturulmaması ve nöbet ertesi izin kullanılması konusunda düzenlemeye gitti.

Daha önce ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç da nöbet uygulamasını Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği çerçevesinde düzenlemişti.


Acı tesadüf: Tıp fakültesi dekanından 2 ay önce 'fazladan nöbet' konulu resmi yazı


Bahçeşehir Tıp Dekanı da yazıyı imzaladı: Ayda en fazla 10 nöbet


 

nöbet
36 saat
nöbet uygulaması
tıpta uzmanlık yönetmeliği
Yorum (6)
Serdar Uslu
nöbet ertesi izin kullanılması durumunda asistan hekimin gelirinin azalacağını da habere ekleyin lütfen
45
Cevapla
akdağın dönercisi
cennet olması gereken bir ülkede tımarhanedeymiş gibi yaşıyoruz.
7
Cevapla
Serhat dr
1. Asistanlık eğitimi paralı olmalı. Ömür boyu yapılacak bir meslek öğreniliyor Bi de üstüne para alıyorlar. 2. Nöbet ertesi demek eksik vaka demektir dahili Bilimleri bilemem 3. Asistanların nöbet ertesi alması eğitim araştırmalar birçok uzmanın ayrılmasınw neden olur. Bunlar kimsenin söylemediği acı gerçekler maalesef birilerin söylemesi lazım
3
Cevapla
Hakan
Mesele nöbet değil doktorlar da sorunun nöbet olduğunu sanar olmuş SORUn Doktor gibi yaşayacak yeterli geliri olmammak doktorun geçim sıkıntısı olmasın, sınırsız çalışsın
8
Cevapla
Mustafa Serdar
Yorum yazan bir arkadaş asistanlık eğitimi paralı olmalı,ömür boyu yapılacak meslek öğretiyor diyor,bu doğru ise ilkokul da paralı olmalı okuma yazma öğretiyor,tıp fak.de paralı olmalı o da meslek öğretiyor,asistan nöbetten çıkınca izin kullanmasın eksik vaka görür diyor bence hiç evine gitmesin,yıllık izin kullanmasın,aman vakadan eksik kalmasın,hatta yemek yemesin,hatta üremesin sakın vakadan eksik kalmasın, !!!!!!!!!!
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir