Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: 'Şehir hastanelerindeki amacımız başka hastaneye sevki önlemek'

Fahrettin Koca: Amacımız şehir hastanelerinin hizmete girmesiyle buraya gelen hastalarımızın her türlü sorununu başka bir hastaneye sevk edilmesine gerek kalmadan çözüme kavuşturmaktır
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı: 'Şehir hastanelerindeki amacımız başka hastaneye sevki önlemek'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlıkta yeni dönemde hedefimiz 82 milyon vatandaşımıza hakkaniyetli, kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti vermektir. Şehir hastaneleriyle de sağlıkta geldiğimiz son noktayı taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Koca, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Konya'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kullanılan arsanın Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin "Eski Hava Hastanesi Devir Protokolü İmza Töreni"ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Koca, Konya'nın son 16 yıldaki gelişimi ve kalkınmasını takip etmekten büyük keyif aldığını söyledi.

Konya'da 16 yılda 53 sağlık tesisini ve 31 hastane binasını tamamlayarak hizmete sunduklarını belirten Koca, şöyle devam etti:

"Hastane yatak sayısını 4 bin 174'ten 7 bin 686'ya çıkardık. İlçelerimizin hastane ihtiyaçlarını giderdik. Kentte 10 adet sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. Sağlıkta yeni dönemde hedefimiz 82 milyon vatandaşımıza hakkaniyetli, kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti vermektir. Şehir hastaneleriyle de sağlıkta geldiğimiz son noktayı taçlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanemizin de yapımı devam ediyor. Biz şehir hastanelerini önümüzdeki dönemde sadece büyüklükleriyle değil, fonksiyonel yapısıyla da farklılık gösteren, hem fiziki hem ileri teknoloji altyapısıyla hem de insan kaynağıyla sağlıkta son noktada hizmet verebileceğimiz hastaneler olarak konumlandırmak istiyoruz."

 Konya Şehir Hastanesi yıl sonunda açılacak

Koca, her geçen gün şehir hastanelerini markalaştırmak istediklerine işaret ederek, "Şehir hastaneleri klinik çalışmaların, eğitimin ve araştırmanın da zirvede yapıldığı hastaneler olacak. Amacımız, şehir hastanelerinin hizmete girmesiyle buraya gelen hastalarımızın her türlü sorununu başka bir hastaneye sevk edilmesine gerek kalmadan çözüme kavuşturmaktır. Bu kapsamda kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan Konya Şehir Hastanesini de bu yıl sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesine devredilecek alanda Şeyh Sadrettin Konevi Camisi ve Türbesi'nin ihyası için önemli çalışmalar yapılacağını aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Buradaki binaların tasfiyesi, çevre düzenlemesi ile cami ve türbeye hizmet edebilecek tesisler inşa edilecek. Hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin hizmetine sunulacak. Konya'da çok önemli gönül sultanlarımızın manevi ev sahipliğinde ve hamiliğinde, bu dünyadaki misafir hayatımızı ve dünyamızı zenginleştirip, huzur buluyoruz. Onlara yakışır mekanlar hazırlayıp, onları ziyaret ederek istifade etmek isteyenlere layık olmak önemli bir ödevimizdir. Bu ödevlerimizden birini daha tamamlamanın ilk adımını burada imzalayacağımız protokolle attık."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da arsaya Şeyh Sadrettin Konevi adına bir de kütüphane inşa edeceklerini bildirdi.

Konuşmanın ardından Bakan Koca ve Altay, protokolü imzaladı.

Programa, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve davetliler katıldı.

sağlık bakanı
fahrettin koca
şehir hastanesi
Yorum (4)
aydın final
Almanya'da her yerde şehir hastanesi yok, Türkiye bu konuda çok iyi orada aile doktorları haftanın 8 günü çalışırlar hem de 90 yaşına kadar, gıkı çıkmaz kimsenin.
11
Cevapla
dr
MAHKEMELERDE SÜRÜNÜYORUZ. 2 yıl önce darb edildim ve mahkeme hala devam ediyor.acil doktoru perişan halde.giden vuruyor gelen sövüyor.korkumuzdan gık bile diyemiyoruz.hakim ve savcı ise gururlu ve onurlu.sesini bile çıkaramazsın.
26
Cevapla
AYDİN öz_FİNAL
almanyada doktorlar wc ye gitmez, EYP ( yanlış anlamayın , El Yapımı Prima ) ile sürekli çalışırlar....
10
Cevapla
Krizantem
İnşallah acilden yoğun bakıma, yoğun bakımdan ameliyathaneye falan sevkederken hasta yolda ölmesin o görgüsüz büyük hastanelerinizde aradaki mesafeden dolayı da, ben vazgeçtim başka hastaneye sevkten falan.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir