Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Yasal düzenlemelerden sonra şiddet olayları yüzde 15-16 azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yasal düzenlemelerden sonra acil servislerdeki şiddet olaylarının yüzde 15-16 gerilediğini kaydetti
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı: Yasal düzenlemelerden sonra şiddet olayları yüzde 15-16 azaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesini gece yarısı haber vermeden ziyaret eden Koca, hastanelerin acil servislerinde incelemelerde bulundu, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Acil servislerdeki nöbetçi doktor ve hemşirelerden bilgi alan Koca, sorunların yerinde tespiti için bu ziyaretlerine devam edeceğini belirterek, acil servislerdeki yoğunluğun giderilmesi için hastaların doğru yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda, sağlık okuryazarlığının artması gerektiğine dikkat çeken Koca, şöyle konuştu:

"Burada önemli olan bu acil oranlarıyla hizmeti sürdürmemek. Yani yüzde 30-31 oranlarıyla devam etmiyor olmalı. Dünya ölçeğinde yüzde 8-10 iken bizde yüzde 30-31 olmamalı. Bunu aşağı çekmemiz gerekiyor. Bu da hastayı kabul etmeme, hastaya bakmama şeklinde olabilecek bir şey değil. Biz her gelen hastaya mutlak bakıyor olmalıyız ama hastanın gündüz branş hekimine gidebilirliğini kolaylaştırmalıyız. Vatandaş branşta rahat randevu alabileceğini bilse çözülmüş olur."

Acil servislerdeki şiddet olayları hakkında ise Koca, olayların hasta yoğunluğu ve fiziki şartlardan kaynaklandığını belirterek, "Hızla, fiziki şartlarımızı hasta boyutuyla evet ama çalışan boyutuyla da çalışanın, personelin fiziki şartlarının da düzeliyor olması gerekiyor. Bir de hasta yükünü azaltan bir yaklaşım olmalı." diye konuştu.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasına taşındığını ve böylelikle hem hasta açısından hem de personel açısından fiziki şartlarının iyileştiğini ifade eden Koca, ayrıca yasal düzenlemelerden sonra şiddet olaylarının yüzde 15-16 azaldığını dile getirdi.

Koca, ziyaretlerinde sağlık çalışanlarıyla öz çekim yaptı.

sağlık bakanı
dr. lütfi kırdar eğitim ve araştırma hastanesi
göztepe eğitim ve araştırma hastanesi
Yorum (4)
Mustafa Sert
B S G. Hangi azalma ne yasal düzenlemesi?!
26
Cevapla
Nilgün Yalçın
Bence bazı iktidar sahipleri medyada özellikle hekimler hakkında ileri geri konuşmayı bıraktığı için ve personelinizin arkasında olduğunuz izlenimini verdiğiniz için azaldı. Çok net.
15
Cevapla
dr
yalan ,acillerde şiddet katlanarak artmaktadır.
38
Cevapla
Emin Ertuğrul Tepebaşılı
15 gün önce askeriye ile birlikte gitmiş olduğum görevli olarak 70.mekanize piyade tümeni Rahmetli Orgeneral Hulusi Sayın kışlasından ve Oso ile Msu ile Mit ile Tsk ve Poh ile joh birimlerinin calıştıgı piyade ve kayser komando taburu 3.bölük 1 takım reviri tabibi olarak 35 gün hizmet veren doktor olarak tekrat sivil kadroma dönüş yaptım .Esas harp hekimliği ve sahra hastanesi tabipliği konusunda askeri hizmet verdigim 1992-1994 arası yıllara olan özlemimi giderdim.Sağolsun Tsk_mit ve Msb Sağlık Bakanĺiği iyiki gorev vermis.Yasamla ölüm arası ince bir sınir harpbtir .şarkın güzelligine hayran kalmamak elde degil.Suriye ordusunun çatısmalari ve Türk mehmetciginin basarısi yadsinamaz.Saglik ta şiddete gelince siddeti yasamamak mümkun ....yeterki hastalarimiz ve hasta yakınlarimizi anlayabilelim....
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir