Medimagazin logo

Sağlık Bakanı'ndan hastane açıklaması: 'Kimliği korunarak ayrı bir hastane olarak varlığını sürdürecek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'nin kimliğinin korunmasının önem verdikleri bir husus olduğunu belirterek, "Lepra Hastanesi, kimliği korunarak, idari anlamda ayrı bir hastane olarak varlığını sürdürecektir." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı'ndan hastane açıklaması: 'Kimliği korunarak ayrı bir hastane olarak varlığını sürdürecek'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Koca, İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi hakkındaki iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin bir zamanlar insanların korkulu rüyası olan lepra (cüzzam) hastalarına kucak açmış, Türkiye'de lepra ile mücadelenin markası halini almış bir kurum olduğunu bildirdi.

Hastanenin kuruluşunun, lepralı hastalara verdiği hizmetler ve emeği geçenlerin unutulmayacak adanmışlık, idealizm ve fedakarlık örnekleriyle dolu olduğuna dikkati çeken Koca, şunları kaydetti:

"Lepra hastanemizin kimliğinin korunması Bakanlığımızın önem verdiği bir husustur. Bu konuda gösterilen hassasiyet doğal bir durum olmakla birlikte, belli ki iddia sahibinin haberden iki gün önce Bakanlığımızın aldığı kararla söz konusu hastanenin özel bir statüye kavuşturulmasından, kimliğinin korunarak mali yapısının daha da güçlendirilmesinden haberdar olmadığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla Lepra Hastanesi, kimliği korunarak, idari anlamda ayrı bir hastane olarak varlığını sürdürecektir. Hastanenin ihtiyaçlarının hızlı giderilebilmesi ve hastanede görev yapan personelimizin ek ödeme alabilmesi için mali yönden Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle bulunan ilişkisi devam edecektir."

sağlık bakanı
fahrettin koca
lepra hastanesi
Yorum (2)
hansen
Sayın Bakanın Hastanenin korunması için gösterdiği çaba memnuniyet verici ."Hastanenin kuruluşunun, lepralı hastalara verdiği hizmetler ve emeği geçenlerin unutulmayacak adanmışlık, idealizm ve fedakarlık örnekleriyle dolu olduğunu" dile getirmesi takdire şayan .Bu cümle içinde Prof Dr Türkan Saylan'ın adına yer verilseydi keşke... Bu cümleden olarak orası 1970 lerde biz istanbul'da öğrenci ikeb "tropikal hastalıklar "hastenesiydi, lepra!dan önce. 5 milyon suriyeli afganlı afrikalı göçmenle leishmania, şistosoma,lepra, HIV, derin mikozlarla karşılaşmaya hazır olalım,sıtma verem yeniden belirecektir. yıllar önce bir kuzey ülkesinde çalışma durumum olmuştu. iş izni için tbc kontrolu gerekiyordu. görevli önündeki listeye baktı, Türkiye verem araştırılması gereken ülkeler arasınadan çıkmış size akçiğer filmi vs gerekmiyor demişti. ĞÜlkem adına gurur duymuştum. Türkiye Cumhuriyet'nin kuruluşundaki idealist doktorlar hangi konuda uzmanlaştı, intaniye,bakterioloji ve hijyen Selam olsun onlara..Umarım göç dalgasıyla bu sorunları tekrar yaşamayız.
10
Cevapla
hamit
bir çözüm istiyoruz.Sayın Bakanım Artık dayanacak gücümüz kalmadi yaşımız ilerledi 130 bin Diploma Tıbbi sekreter olarak sağlık işçisi olarak atama yapılsın Aile sağlığı merkezinde cari giderler devlet öderse 3 sağlık personeli sağlık işçisi olarak iş sahibi olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir