Medimagazin logo

Şehir hastanesinde vardiya polikliniği hizmeti; akşam 5 ile 9 arası hasta bakılacak

Manisa Şehir Hastanesinde mart ayı itibariyle belirlenen branşlarda vardiya polikliniği hizmeti başlayacak. Uygulamayla hem gün içerisindeki polikliniklerdeki yoğunluğun giderilmesi hem de akşamları acil servislerdeki iş yükünün azaltılarak vatandaşa alternatif hizmet sunulması amaçlanıyor
Kaynak: İHA
Şehir hastanesinde vardiya polikliniği hizmeti; akşam 5 ile 9 arası hasta bakılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MANİSA- Manisa Şehir Hastanesi mart ayında yeni bir uygulamaya geçerek hastanede vardiya polikliniği hizmetine başlayacak. Öncelikli olarak ortopedi, kardiyoloji, genel cerrahi, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, nöroloji, beyin cerrahi, çocuk cerrahi, göz hastalıkları ve KBB polikliniklerinde hasta kabulüne başlanacağı öğrenildi.

Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan Saka, “Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini sağlamak amacıyla gün içerisinde hastaneye gelemeyen vatandaşlara vardiya polikliniği hizmeti çalışmamızda son noktaya geldik. Mart ayı itibariyle gün içerisinde hastaneye gelemeyen vatandaşlar için bir kolaylık sağlayarak belirlenen branşlarda hafta içi 17.00-21.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermeye başlayacağız. Uygulamaya başlayacağımız bu hizmetimizle hem gün içerisindeki polikliniklerdeki yoğunluk giderilecek hem de akşamları acil servislerdeki iş yükü azalacak ve birikimlerin önüne geçilerek vatandaşa alternatif hizmet sunacağız. Öncelikle ortopedi, kardiyoloji, genel cerrahi, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, nöroloji, beyin cerrahi, çocuk cerrahi, göz hastalıkları ve KBB polikliniklerimizde hasta kabulü yapacağız" dedi.
Başhekim Saka, Manisa Şehir Hastanesi olarak vatandaşların sağlık hizmetlerini kolay ulaşılabilir, daha nitelikli ve kesintisiz alabilmelerini sağlamak için çalışmalarının süreceğini de sözlerine ekledi.
 

manisa sehir hastanesi
vardiya poliklinigi
uzm. dr. serkan saka
Yorum (8)
Şehirde Bir
Yetmez 24 SAAT poliklinik hizmeti verilse daha faydalı olmaz mı? Basında çıkan bir haber...''2020 yılı yatırım programı, özel şirketlere aktarılan kaynaklarla kamunun nasıl zarara uğradığını gözler önüne serdi. Mevcut 10 şehir hastanesi için şirketlere 2017-2022 yılları arasında 31 milyar 45 milyon ayrılırken, devletin yapacağı yeni 10 şehir hastanesi için 2020-2023 yılları arasında 10 milyar 95 milyon ayrıldı. Yani mevcut şehir hastaneleri için şirketlere verilecek 31 milyar lira ile devlet 30 hastane yapabilirdi.''
43
Cevapla
Canan Tekgül
Hekimin bitmeyen çilesi.Evinde ailesiyle zaman geçireceğine hastanede çalışacak.
44
Cevapla
Hasan Akdemir
16:00-24:00 çalışmaya dünden razı pek çok doktor bulunabileceğinden, birden fazla doktorun olduğu branşlara böyle bir seçenek sunulabilir. İstendiğinde değişken vardiya sistemine de girip çıkma imkanı olabilir ama her halükarda bir insanın gecesini uyuyarak geçirmesi en sağlıklısı olacağından, 24 saat uzman doktor muayene fantazisi gerçekleşemeyecektir.
24
Cevapla
a.a
sırf bu vardiya yüzünden şehir değiştirmek zorunda kaldım...vardiya yaparkende randevu sistemi oluyor...akşam olduğu için branşınla ilgili acile gelecek hastalar sana geliyor...ayrıca idare randevulu hastaların dışında randevusuz hastada bakmak zorundasınız...deyince tadından yenmiyor...akşam saat 8 olmuş çoluk çocuk evde ben hasta muayenesi yapıyorum...tayin istedim kurtuldum
30
Cevapla
ct
"gün içerisinde hastaneye gelemeyen vatandaşlar için" miş. Ben de gün içi belediyeye,adliyeye,vergi dairesine,sgk ya, tapu müdürlüğüne vs gidemiyorum.Buralarda niye 17-21 uygulaması yok?
39
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir