Medimagazin logo

Yeni genelge: Yenidoğan yoğun bakım dahil tüm yoğun bakımlara ziyaretçi kabul edilecek

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede yoğun bakım servislerinde hasta ziyaretinin sınırları yayımlanan genelge ile çizildi
Yeni genelge: Yenidoğan yoğun bakım dahil tüm yoğun bakımlara ziyaretçi kabul edilecek
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Yoğun Bakım Servislerinde Hasta Ziyareti Uygulamaları Genelge’sine göre;

Yeni doğan yoğun bakım servisleri dahil tüm yoğun bakım servislerine hasta ziyaretçisi kabul edilebilecek. Ancak hastanın sağlık durumu dikkate alınarak hekim tarafından ziyaret kısıtlaması getirilebilir. Genelgeye göre ziyaretçi sayısına da hekim karar verecek.

Ziyaretlerde yoğun bakım hastalarının takip ve tedavisini aksatmamak ve hasta güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması esas kabul edilecek. Ziyaretçiler yoğun bakım servislerine, görevli sağlık personelinin refakatinde, diğer hastaları tedirgin ve rahatsız etmeyecek şekilde ve belirli bir düzen içerisinde alınacak.

Genelgeye göre ziyaret öncesi ziyaretçilere servis hekimi tarafından eğitim verilmesi gerektiği belirtilirken ziyaret saati uygulamasının servis hekiminin önerisiyle hastane idaresi tarafından karar verileceği kaydedildi.

 Yoğun bakım servislerine girilirken galoş giyilmesine gerek olmadığı belirtilen genelgede mutlaka el hijyeni sağlanması gerektiği belirtildi.

Genelgeye ulaşmak için tıklayınız

yoğun bakım
genelge
yenidoğan yoğun bakımı
Yorum (10)
bozeren
herkes kendi alanında konuşsa ne güzel olur. devlet büyüklerimiz de buna uysa daha da güzel olur.
39
Cevapla
Hasan Akdemir
Ben bile hastanede ayakkabıyla dolaştığımda yoğun bakıma girişte galoş giyerken, dışarıdan gelen ve sağlık eğitimi almamış her nevi insanın galoşsuz yoğun bakıma alınması bana çok mantıklı gelmedi. Hele hele ayağındaki ayakkabıyı tabanından ve üstünden tutarak çıkartmaya kalkan insanların olduğu değişik bir kültürde yaşamam dolayısıyla bu genelgeye ENFEKSİYON DAVETİYESİ gözüyle bakıyorum.
44
Cevapla
dt ak
akut dönem varisella zoster namı değer su çiçeği geçiren çocuğa, durum hakkında annesini bilgilendirip hekimimiz rapor veriyor. aile raporunun ikinci günündeki çocuğu diş hekimi olarak bana getiriyor. yapamam bulaşıcı diye söylememe rağmen, hekiminiz bu raporu sokakta gezsin, tatil yapsın çocuğunuz diye vermedi. "sana mı soracağım bana bişi olmuyorsa sana da olmaz" diye bana ağzımın payını vermeye çalışıyor kendince. yoğun bakım camlarının kırılmasına bu şekilde mi engel olacaksınız. atın bakalım hekimleri,bilgisiz ama herkesten bilgili çok bilgili, çok çok bilgili hastaların önüne
27
Cevapla
dt ak
nasıl bir karar bu.... çok şaşkınım tuvalet bilgisi olmayan el temizliğini suya tutmak zanneden kişilere yoğun bakım hekiminin verdiği kontaminasyın ve el hijyen eğitimi ile her kişiden performans puan değerlendirilmesine tabi tutulacak mı, hastane enfeksiyonu en çok yoğun bakımda görülüyorsa, dirençli suşa karşı savaşımız varsa bunun önlemi nasıl alınacak.
21
Cevapla
HEMŞİRE
20 yıldır sağlık sağlık çalışanıyım herşey dahil 4200 tl alıyorum döner sermaye 30 tl bu mesleği yapacağıma gider bekçi olurum posta dağıtıcı olur gün boyu gezerim hastanın altını bokunu temizlemektense banyosunu yaptırmaktansa bulaşıcı hastalığı ile uğraşmaktansa enfeksiyonuyla uğraşmaktansa gün boyu tedavileriyle uğraşmaktansa riskli bir işi yapmaktansa nöbetsiz gece evinde bayramda hafta sonu evinde olmak varken biz hemşirelerin sağlık memurlarının bu kadar iş yükü ile çalışmamız ile diğer kurumlardakiler bizlerdean daha fazla maaş olması adalet midir bizler insan sağlığı ile uğraşalım ama hiçbir değerin olmasın yazıklar olsun SAĞLIK ÇALIŞANLARINI NE BİR DEĞERİMİZ NE BİR KIYMETİMİZ KALDI SAĞLIKTAKİ BUNCA BAŞARIYA DÖNÜŞÜME MENNUNİYETE RAĞMEN. NE 3600 EK GÖSTERGEMİZ VAR NE DÖNER SERMAYEMİZ VAR NE SERVİSLERİMİZ VAR NE SABİTLERİN EMEKLİLĞE YANSITILMASI VAR EMEKLİ OLUNCA ASGARİ ÜCRET KADAR MAAŞ ALACAĞIZ AYIP TIR AYIP. YETER ARTIK BU MESLEĞİ HEMŞİRELİĞİ SAĞLIK MEMURLUĞUNU YAPMAKTAN BU BAKANLIĞIN PERSONELİ OLMAKTAN UTANIR OLDUK BIKTIK ARTIK Başka kurumlarda mis gibi 8,5 masa başında nöbetsiz şekilde çalışanlardan dahamı kıymetsiz değersiz iş yapıyoruz.böyle düşük maaşı hak ediyoruz söylermisiniz hükümete de saglıkçılar olarak küskünüz...sağlıktaki bunca başarı bunca memnuniyeti sağlık çalışanlarının eseridir yoksa yeni hastanelerin değil izmeti veren sağlık çalışanlarıdır bunun karşılığında bizler ayaklar altındayız. tüm TÜRKİYE de ki hastanelere sandık koysalar ak parti 3,4 parti çıkar bu maaşların karşılığı bu olacaktır kimse sağlık personelinden başka birsey beklemesin zaten hekimler akp oy vermez elindekine da sağlık çalışanlarına da hükümet sahip çıkmıyor istanbul da gördük bunca fedakarca çalışılmasına rağmen kamuda en düşük maaşı hemşiresi sağlık memuru sağlık çalışanları alıyor OLACAK İŞMİDİR HANGİ AKILLA BÖYLE BİR KARAR ALINIYOR YOĞUN BAKIMLARA DIŞARIDAN ZİYARETTE NEDİR DIŞARIDAN ENFEKSİYON HASTALIK TAŞINIR YATAN HASTALAR BU TÜR ŞEYLERE MARUZ KALIR BU OLACAK İŞMİDİR. DOKTORUN HEMŞİRENİN SAĞLIK MEMURUNUN İŞİ YOKTA BİRDE ZİYARETÇİLERİMİ KONTROL EDECEK BUNCA İŞ GÜCÜN ARASINDA O NA DOKUNMA BUNU YAPMA DİYE İKAZLARDA MI BULUNACAK PERSONELLER OLACAK İŞMİDDİR. HASTANELERDE ÇALIŞAN HASTA İLE HASTA YAKINI İLE BİREBİR İLGİLENEN TEDAVİLERİNİ YAPAN HEMŞİRELERİN SAĞLIK MEMURLARININ MAAŞLARI ÖDEMELERİ DİĞER ÇALIŞANLARDAN FAZLA OLMALIDIR.HASTA ODAKLI ÇALIŞAN İLE MASA BAŞLARINDA 8,5 ÇALIŞAN NÖBETİ OLMAYAN SAĞLIK MÜD,HALK SAĞ MÜD,TSMLER,AİLE MEREZLERİ VB YERLERDE ÇALIŞANLAR FAZLA OLMALIDIR BU ŞEKİLDE HASTANELERDEN BU YERLERE KAÇIŞI ÖNLENİR PERSONEL SIKINTISI GİDERİLİR
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir